Euroleague

MVP της χρονιάς στην Ευρωλίγκα ο Μάικ Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς αναδείχθηκε MVP της σεζόν 2023/24 στην Ευρωλίγκα, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στην Ευρωλίγκα αναδείχθηκε ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να μην οδήγησε τη Μονακό στο Final 4, ωστόσο οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στη regular season (παρότι δεν ήταν ανάλογα καλός στα playoffs απέναντι στη Φενέρμπαχτσε) αρκούσαν για να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στην ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν με ισότιμη ισχύ (από 25%) φίλαθλοι, ΜΜΕ, προπονητές και αρχηγοί των ομάδων.

Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού και του Κολοσσού ήταν δεύτερος σκόρερ (πίσω μόνο από τον Μάρκους Χάουαρντ) με 17,9 πόντους κατά μέσο όρο. Επίσης έκανε ρεκόρ καριέρας με 4,1 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ήταν έβδομος στις ασίστ με 5,1 κατά μέσο όρο και τρίτος στην αξιολόγηση με 19,4.

Παράλληλα, μέσα στη σεζόν έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, όταν ξεπέρασε σε πόντους τον Βασίλη Σπανούλη στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζέιμς έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης από τις ΗΠΑ που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, μετά τον Άντονι Πάρκερ της Μακάμπι που το είχε κερδίσει το 2005 και το 2006, αλλά και ο πρώτος που αναδεικνύεται MVP χωρίς να έχει πάει στο Final 4!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x