Ελλάδα

Πρώτη σε... Ευρωλιγκάτους διεθνείς η Ελλάδα!

Το BasketNews έκανε μια ενδιαφέρουσα έρευνα όσον αφορά τις εθνικές ομάδες με τους περισσότερους παίκτες Ευρωλίγκας, με την Ελλάδα να προπορεύεται έχοντας 12!

Μετά από την πλούσια αγωνιστική δράση με Ευρωλίγκα, πρωταθλήματα και Κύπελλα, το... διασυλλογικό μπάσκετ κάνει μια μικρή παύση, καθώς έρχονται οι πρώτοι αγώνες για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025.

Ενόψει των αναμετρήσεων αυτών, και με όλες τις χώρες να έχουν ανακοινώσει τις προεπιλογές τους, το BasketNews προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα έρευνα, σχετικά με το πόσους... Ευρωλιγκάτους παίκτες έχει η κάθε ομάδα!

Μάλιστα, την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέλαβε η Ελλάδα, η οποία έχει 12 παίκτες από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στις επιλογές της, και συγκεκριμένα τους Κώστα Αντετοκούνμπο, Μιχάλη Λούντζη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Λευτέρη Μαντζούκα, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Δημήτρη Μωραΐτη, Ντίνο Μήτογλου, Γιώργο Παπαγιάννη, Κώστα Παπανικολάου, Νίκο Ρογκαβόπουλο και Τόμας Γουόκαπ!

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ κοντά στη «γαλανόλευκη» με 10 παίκτες από την Ευρωλίγκα βρίσκονται οι Ιταλία, Ισπανία και Σερβία, ενώ η επικείμενη αντίπαλος της Ελλάδας, Τσεχία, έχει μόλις έναν και συγκεκριμένα τον Τόμας Σατοράνσκι, αφού ο Γιαν Βέσελι δεν θα αγωνιστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x