Κώστας Νικολακόπουλος

Οι τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν τον ίδιο παρονομαστή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr σκέψεις του για τον Ολυμπιακό με αφορμή την χθεσινή ωραία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ.

• Κάπως έτσι, οι τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ήταν και οι δυο στο Καραϊσκάκη και οι δύο σε παιχνίδια στα οποία αν τα κέρδιζαν οι αντίπαλοι του θα στέφονταν πρωταθλητές μέσα στο δικό του το σπίτι. Η νίκη (2-0) επί της ΑΕΚ χθες και η νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού τον περασμένο Μάιο. Δύο ωραίες και…Ολυμπιακές νίκες, αλλά σε παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Εννοώ ότι περιμένουμε από τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερες νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟ.

• Στην ίδια εστία μπήκαν και τα τρία γκολ που έκριναν αυτές τις δύο νίκες. Τόσο του Ρέαμπτσιουκ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, όσο και του Όρτα στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0. Για να μην πω και στο ίδιο λεπτό! Ο Μολδαβός είχε σκοράρει στο 68ο λεπτό κι ο Πορτογάλος άνοιξε χθες το σκορ στο 65ο λεπτό. Και οι δύο ήταν με Γερμανούς διαιτητές υψηλού επιπέδου, τον φημισμένο Μπριχ πέρυσι και τον elite Στίλερ φέτος-και συγχαρητήρια στην ΚΕΔ που τον έφερε.

• Παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό δεν τον έχει κερδίσει ποτέ με κανονικές διαιτησίες από τότε που τον ανέλαβε ο Μαρινάκης. Τον έχει κερδίσει δύο φορές (2-1) τη διετία 2017-18 για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, και τις δύο με τραγικές διαιτησίες του Παπαπέτρου. Και τον είχε κερδίσει μέσα στο 2023 δύο φορές, 3-1 και 2-1, με ρέφερι αντίστοιχα τον Ιταλό Μάσα και τον Σλοβάκο Μαρέφκα, σε δύο διαιτησίες κατά κοινή ομολογία «χειρουργεία χωρίς αναισθητικό».

Οι τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν τον ίδιο παρονομαστή!

• Ιδανικές νίκες και οι δύο του Ολυμπιακού στα δύο τελευταία και δη μεγάλα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη: 2-0 την Άστον Βίλα και 2-0 την AΕΚ. Δύο νίκες καθαρές, υπό την έννοια ότι ήταν και με δύο γκολ διαφορά, αλλά και με μηδέν παθητικό. Όπως ήταν με μηδέν παθητικό κι εκείνες με την Γκενκ (1-0) και την Φέρεντσβαρος (1-0). Πάντοτε είναι μεγάλη υπόθεση το μηδέν πίσω. Θέλετε μία λεπτομέρεια: Εάν ισοβαθμούσαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην κορυφή, ο Ολυμπιακός θα έχανε το πρωτάθλημα από εκείνο το γκολ που είχε βάλει ο ΠΑΟΚ στο 92ο λεπτό στο Καραϊσκάκη σε εκείνο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 τις προάλλες…

• Τρεις αλλαγές είχε ο Μεντιλίμπαρ στην ενδεκάδα του, σε σχέση με εκείνο το 2-0 με την Άστον Βίλα. Υποχρεωτικές όλες: ο Ντόη αντί του τιμωρημένου Ρέτσου και οι Αποστολόπουλος, Όρτα αντί των τραυματιών Ορτέγκα, Ιμπόρα. Αντίθετα οι αλλαγές σε σύγκριση με το 0-2 από τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή ήταν πέντε, η μισή ενδεκάδα στην ουσία: οι Ντόη, Αποστολόπουλος αντί των Ρέτσου, Κίνι και όλη η επιθετική τριπλέτα-Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Ποντένσε αντί των Ζέλσον, Ναβάρο, Μασούρα.

Οι τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν τον ίδιο παρονομαστή!

• Ο Όρτα είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο να τρέχει, όπως λέμε, την μπάλα. Την κουβαλάει αλλά το κάνει με ταχύτητα κι αυτό είναι που τον κάνει ένα πολύ ενδιαφέροντα κεντρικό χαφ. Ειδικά, βεβαίως, όταν συνοδεύεται από πολύ απειλητικά σουτ σαν αυτά των τελευταίων αγώνων, αλλά και από πολύ εύστοχες μεταβιβάσεις, κοντινές και μακρινές, σε συνδυασμό με πίεση και κλεψίματα μπάλας.

• Με λίγα λόγια τι έγινε χθες στο Φάληρο; Περίπου ότι έγινε σε ένα άλλο 2-0, την Κυριακή στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός…Η ΑΕΚ, που έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, έπαιξε πάνω κάτω όπως ο Ολυμπιακός, που έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη…

• Φάουλ του Μεντιλίμπαρ. Έπρεπε έστω μετά το 2-0, αφού υπήρχε ένα δίλεπτο, να μπει αλλαγή ο Ελ Αραμπί, προκειμένου να χειροκροτηθεί από τον κόσμο, για την λογικά τελευταία εμφάνιση του στο Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x