Stoiximan Super League

Βόλος: Πρότεινε καινούργιο σύστημα διεξαγωγής playoffs - playouts και πριμ από τη νέα σεζόν!

Πρόταση για αλλαγές εκ βάθρων σε playoffs και playouts, με στόχο την βελτίωση του πρωταθλήματος, έκανε μέσω σχετικής επιστολής της σε Super League και ομάδες ο Βόλος.

Επιστολή στη Super League αλλά και σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, απέστειλε σήμερα (20/05) η ΠΑΕ Βόλος, όπως έγινε γνωστό.

Με την ομάδα της Μαγνησίας, που σημειωτέον έχει συμμετάσχει τόσο στα playoffs όσο και στα playouts, να προτείνει μεταξύ άλλων την δημιουργία νέου τρόπου διεξαγωγής των δύο «μίνι πρωταθλημάτων» και την πριμοδότηση συγκεκριμένων ομάδων!

Αναλυτικά η επιστολή:
«Μετά την ολοκλήρωση του συναρπαστικού πρωταθλήματος 2023-24, που πολλές συγκυρίες το ανέδειξαν ως το συναρπαστικότερο των τελευταίων χρόνων, φρονούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα να αξιοποιήσουμε το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται και να προχωρήσουμε σε στοχευμένες αλλαγές, ικανές να επιφέρουν το αναπτυξιακό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο που όλοι επιθυμούμε, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν πρέπει από τις εντυπώσεις ευφορίας των στιγμών αυτών να παραβλέψουμε και να αδιαφορήσουμε για τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών που μας αφορούν όλους. Δυστυχώς η έλλειψη αντίδρασης από μέρους μας επέτρεψε σε επιτήδειους να θεωρούν το ποδόσφαιρο μαγαζί τους δυσφημώντας το, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, ξεκινώντας από την απαξίωση και τη δυσφήμιση.

Στο διάστημα της λειτουργίας του θεσμού των play off και play out είχαμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μερικές σημαντικές αλλαγές, που σε συνδυασμό με την κοινή προσπάθεια κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μπορούν να μας φέρουν εγγύτερα στον κοινό μας στόχο για ένα πρωτάθλημα αντάξιο των προσδοκιών μας.

Ενός πρωταθλήματος με διασφάλιση της ισονομίας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των ομάδων, ώστε συνακόλουθα να σημειωθεί και η βελτίωσή του, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό, αλλά και πιο ελκυστικό στους επενδυτές, στους χορηγούς, στους φιλάθλους, στα τηλεοπτικά κανάλια.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που προτείνουμε στον τρόπο διεξαγωγής των play off και play out ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Η ανάδειξη πρωταθλητή να γίνεται μέσω play off όπου θα παίρνουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις από 1 έως 4. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, οι ομάδες θα ξεκινούν με τους βαθμούς που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο.

Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια τερμάτισαν από την 5η έως και την 8η θέση να αγωνίζονται σε ένα διαφορετικό μίνι πρωτάθλημα (δύο γύρων), ξεκινώντας όλες από 0 βαθμούς. Στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση είτε να κερδίζει την έξοδό της στην Ευρώπη, είτε 500.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση να κερδίζει ως μπόνους 300.000 ευρώ.

Τέλος οι ομάδες που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στις θέσεις 9 έως 14 να αγωνίζονται στα play out σε διπλούς αγώνες και διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, απ’ όπου και θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες.

Με αυτό τον τρόπο θα πάψουν να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες.

Πιστεύουμε ότι με τις αλλαγές αυτές θα εξαλειφθούν πολλά, αν όχι όλα, από τα όσα και φέτος διαδραματίστηκαν και έδωσαν τροφή σε αρνητικά σχόλια που μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο, μειώνουν την κοινωνική του απήχηση και αποδοχή, αλλά και την εμπορική του αξία και εν τέλει αποβαίνουν σε βάρος όσων πραγματικά το αγαπούν και το υπηρετούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x