Stoiximan Super League

Γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή με ηγέτη Όρτα, ανέβηκε 3ος και έκανε δώρο τίτλου στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν κατά διαστήματα εξαιρετικός, είχε σε μεγάλα κέφια και δις σκόρερ τον Ορτα με αποτέλεσμα να επικρατήσει 2-0 της ΑΕΚ. Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ, 2οι οι κιτρινόμαυροι και 3οι οι Πειραιώτες.

Έπαιξε για την ιστορία του (όπως πάντα), την 3η θέση και πανηγύρισε κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, είχαν για ηγέτη τον Αντρέ Όρτα που σκόραρε δις και επικράτησαν 2-0 των «κιτρινόμαυρων», γκρεμίζοντάς τους από την κορυφή!

Εκεί όπου πλέον βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 4-1 του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να πέφτουν 4οι, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός είναι 3ος και πάει για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο την Κυριακή ώστε να κλειδώσει από τώρα την Ευρώπη.

Κατώτερη των περιστάσεων για έναν «τελικό» οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, οι οποίοι είχαν έλλειψη ρυθμού αλλά και πάλι φάνηκαν ψυχολογικά απροετοίμαστοι και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Οι «ερυθρόλευκοι» την ίδια ώρα είχαν τους Όρτα, Έσε σε μεγάλο βράδυ, οι Κάρμο, Τζολάκης έμοιαζαν απροσπέλαστοι και είδαν τον κόσμο τους να τους αποθεώνει, ζητώντας το ευρωπαϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου απέναντι στη Φιορεντίνα!

Στο μυαλό του κοουτς



Με 4-2-3-1 και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στο τέρμα ο Τζολάκης και στην τετράδα της άμυνας οι Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και ο νεαρός Αποστολόπουλος. Δίδυμο στον άξονα οι Έσε, Όρτα, μπροστά τους ο Τσικίνιο και στα φτερά οι Φορτουνης, Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Κααμπί.

Με το κλασικό 4-4-2 κατέβασε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, έχοντας μικρές εκπλήξεις. Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε στην εστία, οι Σιντιμπέ, Χατζισαφί στα άκρα της άμυνας και ο Βίντα με τον Κάλνες που προτιμήθηκε του Μουκουντί στα στόπερ. Ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα στο πλάι του, οι Γκατσίνοβιτς-Ελίασον στα άκρα και ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο στο πλάι του Λιβάι Γκαρσία.

Το ματς



Εξαιρετικός ο Ρυθμός στο ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να στοχεύει διαρκώς τους Λιβάι Γκαρσία και Ελίασον στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και να προσπαθεί να φανεί απειλητική, προσπαθώντας με βαθιές μπαλιές να αποφύγει το έντονο πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Στο 6' ήρθε η πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους αλλά ο Αποστολόπουλος δεν καταφέρει να βάλει σωστά το πόδι του από καλό σημείο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Κααμπί από πλεονεκτική θέση να σουτάρει αλλά ο Στάνκοβιτς τον νίκησε με τα πόδια.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν ορμή από την καυτή έδρα, πίεζαν και είδαν το μομέντουμ αλλά τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και αδυνατούσαν να βρουν το γκολ που δικαιούνταν βάσει απόδοσης. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο του Λιβάι μετά από επαφή με τον Τζολάκη αλλά σωστά δεν δόθηκε αφού υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ηγέτης Όρτα γκρέμισε τους κιτρινόμαυρους από την κορυφή

Ο Λιβάι πέταξε στα σκουπίδια τις καλές προϋποθέσεις που του παρουσιάστηκαν στο 24ο λεπτό όταν βρέθηκε σε καλό σημείο αλλά έκανε κακό κοντρόλ, με τον Αποστολόπουλο πέντε λεπτά αργότερα να πέφτει στην περιοχή μετά από σύγκρουση με τον Σιντιμπέ, όμως το ματς συνεχίστηκε. Στο 32' ο Κάρμο με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Ποντένσε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αυτός σήκωσε το κεφάλι και είδε τον αμαρκάριστο Ελ Κααμπί αλλά δεν κατάφερε να τον τροφοδοτήσει.

Τα νέα από την Τούμπα δεν ήταν καλά αφού ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ με τον Τάισον, αλλά στο ίδιο λεπτό (37') λίγο έλειψε η ΑΕΚ να βρει γκολ επίσης. Ωστόσο, μετά το υπέροχο ξεδίπλωμα της αντεπίθεσης και το πάρε-βάλε γύρισμα του Λιβάι, ο Ελίασον πλασαρε απελπιστικά άουτ σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής. Το ημίχρονο τελείωσε με ένα εκρηκτικό δίλεπτο, όπου Ελ Κααμπί και Ποντένσε από καλές θέσεις μέσα από την περιοχή, δεν κατάφεραν να βρουν εστία και το 0-0 παρέμεινε ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ηγέτης Όρτα γκρέμισε τους κιτρινόμαυρους από την κορυφή

Με την ίδια ορμή μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες, είχαν τον έλεγχο και ανεβοκατέβαζαν το τέμπο ανάλογα με την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πίεζε, συνέχιζε να είναι ανώτερος και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να πάρει μέτρα και να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Τζολακη. Ο Όρτα στο 55' προειδοποίησε, ο Φορτούνης με την εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι έξι λεπτά χτύπησε το καμπανάκι και οι γηπεδούχοι δεν το άκουσαν ποτέ. Είχαν αποστάσεις στις γραμμές τους οι φιλοξενούμενοι, έβγαζαν μια ανασφάλεια ανασταλτικά και στο 66' βρέθηκαν μοιραία πίσω στο σκορ. Σε φάση διαρκείας όπου αρχικά ο Ποντένσε σέντραρε και ο Ελ Κααμπί είδε τον Στάνκοβιτς να τον σταματά εντυπωσιακά, ο Μαροκινός κράτησε ζωντανή τη φάση και γύρισε έξω από την περιοχή όπου ο Όρτα με φοβερό σουτ έγραψε το 1-0.

Το γκολ έδωσε έξτρα ψυχολογία στους γηπεδούχους, ο κόσμος είδε μπει για τα καλά στην εξίσωση και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Ίσως ήταν και το άγχος και η πίεση του αποτελέσματος, ξέροντας πως και ο ΠΑΟΚ προηγείται του Παναθηναϊκού.

Έσε και Όρτα έκαναν συγκλονιστικό παιχνίδι, οι Πειραιώτες έμοιαζαν να έχουν φτερά στα πόδια τους και έδειχνε να είναι θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ. Αφού δεν ήρθε μετά τα κύματα επιθέσεων ως το 75ο λεπτό, στη συνέχεια έδωσαν χώρο και μπάλα στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι με την είσοδο των Τσούμπερ και Άμραμπατ προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα την ύστατη στιγμή για την ανατροπή. Είχαν δύο ευκαιρίες με τον Ελβετό αλλά ο Τζολάκης βρήκε τις απαντήσεις, ενώ συνολικά οι παίκτες του Αλμέιδα δεν είχαν καθαρό μυαλό και παγιδεύτηκαν στο εξαιρετικό ματς τακτικά των αντιπάλων τους.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ηγέτης Όρτα γκρέμισε τους κιτρινόμαυρους από την κορυφή

Τα λεπτά περνούσαν, τίποτα δεν έδειχνε να μπορεί να αλλάξει αφού και η ΑΕΚ δεν είχε κουράγια κυρίως ψυχολογικά. Για να έρθει το κερασάκι στην τούρτα από τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, με τον Όρτα να κάνει το όβερλαπ, να παίρνει την μπάλα από τον Ζέλσον και με πανέξυπνη εκτέλεση από πάρα πολύ πλάγια θέση, νίκησε τον Στάνκοβιτς που είχε τραγική θέση και αντίληψη της φάσης για το τελικό 2-0.

MVP: Συγκλονιστικός ο Όρτα, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός επιθετικά για τον Ολυμπιακό, έχοντες και σημαντική συνεισφορά στο ανασταλτικό κομμάτι. Κερασάκι στην τούρτα οι δύο γκολάρες του, ενώ σε όλο το ματς ταλαιπώρησε τότε Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα και όλη την ομάδα της ΑΕΚ.

Η σφυρίχτρα: Χωρις προβλήματα η διαιτησία του Γερμανού ρέφερι, Τομπίας Στίλερ, ο οποίος άφησε και μονομαχίες και σκληρό παιχνίδι. Οι επόπτες έχασαν φάσεις, σηκώνοντας βιαστικά το σημαιάκι για οφσάιντ σε ορισμένες περιπτώσεις που όπως αποδείχτηκε από το ριπλέι δεν υπήρχαν παραβάσεις...

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69' Κίνι), Τσικίνιο (88' Καρβάλιο), Έσε, Όρτα, Ποντένσε (61' Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46' Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62' Άμραμπατ), Ελίασον (70' Μάνταλος), Αραούχο (62' Πόνσε), Γκαρσία (70' Τσούμπερ).

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ
Βοηθοί: Μαρκ Μπορς, Κρίστιαν Γκίτελμαν
VAR: Περλ Γκούντερ
Τέταρτος: Βεργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x