Stoiximan Super League

Ολυμπιακός: Και τώρα… τελικός με διπλό κίνητρο

Ο Ολυμπιακός στρέφει από σήμερα την προσοχή του στον τελικό της επόμενης Τετάρτης για το Conference League. Το διπλό κίνητρο για τον αγώνα με τη Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον μίνιμουμ στόχο που είχε μέσω του πρωταθλήματος, αυτόν της εξασφάλισης θέσης στο Conference League της νέας σεζόν ως τρίτος, μετά το 2-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο πάντα και μόνο τον τίτλο, τον οποίο έχασαν για δεύτερη σερί σεζόν. Ωστόσο η τεράστια βελτίωση της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν φέρνει αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά ταυτόχρονα και ένα «τι θα γινόταν αν» η ομάδα έκανε νωρίτερα την αλλαγή και τελικά προλάβαινε να ολοκληρώσει την ανατροπή στην Stoiximan Super League.

Από σήμερα, πάντως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον μεγαλύτερο αγώνα στην ιστορία του, τον τελικό του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα την επόμενη Τετάρτη. Η προετοιμασία για το σπουδαίο αυτό παιχνίδι αρχίζει άμεσα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να περιμένει και την επάνοδο του Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος αναμένεται να μπει μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος πάντως έχει λιγότερες επιλογές σε σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις καθώς εκτός λίστας είναι οι Ζέλσον, Άμπι, Ναβάρο, Βέζο και Καμπράλ. Ούτως ή άλλως, πάντως, ο Μεντιλίμπαρ θα πορευτεί και στον τελικό με τους παίκτες που οδήγησαν την ομάδα ως τον τελικό.

Το διπλό κίνητρο για τον τελικό
Ο Ολυμπιακός πέρα από ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, που το ποδοσφαιρικό τμήμα καρτερά πώς και πώς, έχει και ένα έξτρα κίνητρο για τον τελικό της 29ης Μαΐου. Αυτό έχει να κάνει με την… Ευρώπη, αφού σε περίπτωση κατάκτησης του Conference League, οι «ερυθρόλευκοι» θα κερδίσουν απευθείας θέση στο League Stage του Europa League της επόμενης περιόδου. Αυτό σημαίνει πως θα αποφύγουν τελείως τα καλοκαιρινά προκριματικά για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια (!), θα έχουν όλο το χρόνο να ξεκουραστούν και να κάνουν σωστή προετοιμασία, ενώ θα μάθουν τους αντιπάλους τους σε κλήρωση στις 30 Αυγούστου και θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους στη League Phase στις 25-26 Σεπτεμβρίου! Υπενθυμίζεται πως με το νέο σύστημα διεξαγωγής, αν ο Ολυμπιακός μπει στο Europa League θα έχει εγγυημένα οκτώ παιχνίδια (όχι έξι όπως συνέβαινε στους ομίλους), από τις 25/26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Στο League Phase οι ομάδες συμμετέχουν σε μια συνολική κατάταξη, με αυτές που τερματίζουν στις θέσεις 1-8 να προκρίνονται απευθείας στους «16», αυτές που θα είναι στις θέσεις 9-16 θα παίξουν με μία από αυτές στις θέσεις 17-24 playoffs για να μπουν στους «16», ενώ οι υπόλοιπες ομάδες αποκλείονται, καθώς «καταργείται» η μεταφορά ομάδων σε υποδεέστερη διοργάνωση.

Αν ο Ολυμπιακός ΔΕΝ κατακτήσει το Conference League, τότε υποχρεωθεί να αρχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία κατακαλόκαιρο, από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League και θα χρειαστεί να κάνει τρεις προκρίσεις για να μπει στο League Stage και να δώσει εκεί έξι (κι όχι οκτώ) αγώνες. Οι «ερυθρόλευκοι» στα καλοκαιρινά προκριματικά, όπου θα είναι συνεχώς στους ισχυρούς, δεν έχουν το περιθώριο αποκλεισμού, αφού δεν υπάρχει… δεύτερη ευκαιρία. Η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό θα γίνει στις 19 Ιουνίου και οι αγώνες 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό θα γίνει στις 22 Ιουλίου και οι αγώνες στις 8 και 15 Αυγούστου, ενώ η κλήρωση για τα playoffs θα γίνει στις 5 Αυγούστου και οι αγώνες 22 και 29 του μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x