Κινηματογράφος

Το πρώτο teaser του Megalopolis - Προετοιμάζει από το 1983 την ταινία αυτή ο Κόπολα

Δείτε το πρώτο teaser της ταινίας που προετοιμάζει ο Κόπολα από το 1983.

Μετά από αρκετές δεκαετίες αναμονής -κι όμως ναι- ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser του Megalopolis. Πρόκειται για μια ταινία η οποία είναι στο μυαλό του θρυλικού σκηνοθέτη εδώ και αρκετά χρόνια, και δουλεύει πάνω σε αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι που -όπως είναι λογικό- καθιστά την ταινία αυτή ως μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες των τελευταίων ετών.

Το Megalopolis είναι ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας το οποίο επικεντρώνεται στον Σέζαρ, έναν αρχιτέκτονα ο οποίος μπορεί να ελέγχει τον χρόνο και φιλοδοξεί να ξαναχτίσει από την αρχή τη Νέα Υόρκη ως μια ουτοπία μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Σε αυτή προβάλλονται οι συγκρούσεις του οράματος που έχει ο κεντρικός ήρωας της ταινίας με τις… άλλες οπισθοδρομικές απόψεις που υπάρχουν με μεγαλύτερο εκφραστή αυτών τον δήμαρχο της πόλης, Φρανκ Σισέρο.

Megapolis: Το πρώτο teaser της ταινίας που προετοιμάζει ο Κόπολα από το 1983

Τον Σέζαρυποδύεται ο Ανταν Ντράιβερ και τον δήμαρχο ο Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, στους δύο κεντρικούς χαρακτήρες της ταινίες ενώ την κόρη του Σισέρο, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στην αγάπη της για τον Cesar και για τον πατέρα της, τον Σισέρο, την ενσαρκώνει η Ναταλι Εμάνουελ.

Την ιδέα για την ταινία αυτή ο Κόπολα την συνέλαβε πρώτη φορά το 1977 προς το τέλος της δουλειάς του πάνω στο «Αποκάλυψης Τώρα», επηρεασμένος από δύο ταινίες, το Metropolis του 1927 και το Things to come του 1936, το οποίο βασίζεται και στο ομώνυμο βιβλίο.

Ο Κόπολα άρχισε να δουλεύει πάνω στο Megalopolis, αρχίζοντας να συγκεντρώνει σημειώσεις σχετικά με την ταινία και τα πρώτα στοιχεία του σεναρίου το 1983. Ωστόσο, αναγκάστηκε πολλές φορές να το διακόψει λόγω πολλών δυσκολιών που είχε στην εύρεση πόρων για να αποτυπώσει αυτό που είχε στο μυαλό του στην μεγάλη οθόνη. Τελικά αποφάσισε να αυτοχρηματοδοτήσει την ταινία αυτή, με χρήματα τα οποία συγκέντρωσε από μια επιτυχημένη επιχείρηση κρασιών που έχει στην κατοχή του. Εκτιμάται ότι έχει βγάλει από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς ένα ποσό το οποίο ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια δολάρια, και άρχισε να γυρίζει την ταινία αυτή τον Νοέμβριο του 2022.

Η πρώτη της προβολή αναμένεται να γίνει στο Φεστιβάλ των Καννών το οποίο ξεκινά στις 16 του μήνα.

Δείτε το teaser…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x