Ευρώπη

Πρόεδρος Μάλαγα: «Στην Ευρωλίγκα δεν έχεις φωνή, είσαι μια ομάδα που παίζει για τους άλλους 13»

Καυστικό σχόλιο για την Ευρωλίγκα από τον πρόεδρο της Μάλαγα, Λόπεθ Νιέτο.

Μη βιώσιμη θα ήταν η συμμετοχή της Μάλαγα για μια σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπως τόνισε ο Λόπεθ Νιέτο, πρόεδρος της ομάδας που κατέκτησε το Basketball Champions League και τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο της Liga Endesa.

«Το BCL ήταν ένα στρατηγικό στοίχημα όταν επιλέξαμε να παίξουμε εκεί. Είχα κάνει μία πολύ μεγάλη ανάλυση για την Ευρωλίγκα και νομίζω ότι η Ουνικάχα εξαπατήθηκε, αλλά πάνω απ’όλα η το περιβάλλον της ομάδας. Λέγαμε συνεχώς για Euroleague, Euroleague, Euroleague αλλά δεν μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια τέτοια διοργάνωση είτε σε οικονομικό, είτε αθλητικό επίπεδο. Δεν ήταν καν η ώρα μας. Έπρεπε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Φυσικά θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν το πιστεύουν και θα συνεχίσουν να μιλάνε για την Ευρωλίγκα. Δεν λέω ότι δεν είναι μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση, ως θέαμα. Παρακολουθώ αγώνες της Ευρωλίγκας, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά. Επιπλέον, η στρατηγική μας έχει αποδειχθεί καλή. Είμαστε αφοσιωμένοι στο BCL, που αποτελεί μία βιώσιμη διοργάνωση σε ό,τι αφορά το αθλητικό αποτέλεσμα και το οκονομικό σκέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει αναπτυχθεί και θα αναπτυχθεί περισσότερο σε σχέση με το Eurocup. Η κατάληξη θα είναι η ένωση των δύο διοργανώσεων. Εμείς θα είμαστε στο σωστό σημείο ώστε αυτή η συγχώνευση να είναι καλή για εμάς, όχι επειδή θα μας ευνοήσουν, αλλά επειδή η Μάλαγα έχει φωνή. Στο περιβάλλον της Ευρωλίγκας δεν έχεις φωνή, είσαι μια ομάδα που παίζει για τους άλλους 13», τόνισε αναφερόμενος στις 13 ομάδες με «κλειστά» συμβόλαια.

Όσο για τις φιλοδοξίες της ομάδας του, o άλλοτε διεθνής διαιτητής είπε: «Το ταβάνι υπάρχει, αλλά η ψευδαίσθηση δεν έχει ταβάνι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Παλεύουμε ενάντια σε πολύ ψηλούς προϋπολογισμούς και πρέπει να γνωρίζουμε τη θέση μας. Διανύουμε μια χρυσή εποχή, με δύο τίτλους σε δύο χρόνια, δεν κλείνω την πόρτα σε κανένα στόχο φέτος, θα παλέψουμε πολύ, αν και ξέρω ότι είναι δύσκολο. Το σημαντικό είναι να είσαι εκεί. Το ότι ο κόσμος ξέρει επίσης ότι όταν χάνουμε ένα παιχνίδι είναι φυσιολογικό είναι σπουδαίο. Με τη Ρεάλ, τη Βαλένθια, την Μπαρτσελόνα ή την Μπασκόνια κάναμε αποτελέσματα που δεν ήταν τόσο καλά όσο είχαμε πρόσφατα. Θα προσπαθήσουμε. Εχουμε το μισό μπάτζετ των δύο ομάδων που είναι στην Ευρωλίγκα ενώ το μπάτζετ της Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα είναι τέσσερις φορές, ή τρεισήμισι φορές μεγαλύτερο. Ο,τι κάνουμε θα το κάνουμε με σύνεση. Επέλεξαν μια διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα, που απαιτεί περισσότερα. Παίζουμε σχεδόν 20 περισσότερα από εμάς, αλλά αυτή ήταν η επιλογή τους, κανείς δεν τους έβαλε υποχρέωσε να το κάνουν. Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του. Εμείς, έξυπνα, με τη βενζίνη που έχουμε, αντίστοιχα πράγματα κουβαλάμε».

Τέλος για τις μελλοντικές κινήσεις της ομάδας του σημείωσε: «Η ιδέα μας είναι να συνεχίσουμε με τον μεγάλο κορμό της ομάδας. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, είναι φυσιολογικό, κάποια πράγματα πρέπει να τροποποιηθούν για να βελτιωθούν, αλλά η ιδέα είναι να διατηρήσουμε τον κορμό των παικτών που έχουμε. Εξαρτόμαστε από την αγορά, αλλά σε κάθε περίπτωση η ζωή συνεχίζεται. Όλοι έχουν τις ρήτρες τους, δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ούτε μία ρήτρα, γεγονός που για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Αν κάποιος θελήσει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα του σημαίνει ότι θέλει να φύγει. Όποιος δεν θέλει να είναι μαζί μας, τότε ας φύγει. Εμείς θα τον ευχαριστήσουμε για τις υπηρεσίες που μας πρόσφερε. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι, πιθανώς όχι, αλλά οι φήμες πάντα προηγούνται των ειδήσεων και μερικές φορές υποκινούνται από έναν ατζέντη που χρησιμοποιεί τα Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Ενημέρωσης είναι χρήσιμα στους ανθρώπους. Μερικές φορές η αγορά στρεβλώνεται, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x