Επικαιρότητα

Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο έφτασε σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα.

Σλοβακικό δικαστήριο αποφάσισε το Σάββατο ότι ο άνδρας που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο θα τεθεί υπό κράτηση, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο έφτασε σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος επλήγη τις τέσσερις.

Σοβαρή, αλλά σταθερή πλέον η κατάσταση της υγείας του Φίτσο


Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας της Σλοβακίας δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο κρίνεται πλέον σταθερή.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρόμπερτ Κάλινακ ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον Φίτσο, όσο είναι δυνατόν δεδομένης της κατάστασής του, μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα είναι ακόμη απίθανη.

Είμαστε κοντά σε μια θετική πρόγνωση, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Κάλινακ είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να μεταβιβαστούν τα επίσημα καθήκοντα του Φίτσο.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση χθες, Παρασκευή, η οποία αύξησε τις ελπίδες για ανάρρωσή του. Η επίθεση προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη και ανησυχίες σχετικά με την πολιτική κατάσταση πόλωσης που επικρατεί στη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x