Επικαιρότητα

Χεζμπολάχ: Επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην Τιβεριάδα, σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ και αποτελεί το πρώτο πλήγμα της Χεζμπολάχ σε τόσο μεγάλη απόσταση.

Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην Τιβεριάδα, σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στην Τύρο του Λιβάνου, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χουσεΐν Μέκι, διοικητής του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο Μέκι ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις σε βάρος Ισραηλινών.

Η σημερινή επίθεση με drones στην περιοχή της Τιβεριάδας αποτελεί το πρώτο πλήγμα της Χεζμπολάχ σε τόσο μεγάλη απόσταση, εντός του ισραηλινού εδάφους, εδώ και επτά μήνες.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι είχε πλήξει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις, βόρεια της πόλης Ακκο, η οποία ήταν τότε το μακρύτερο σημείο στο οποίο είχαν φτάσει οι επιθέσεις της.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x