Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Από τον Ιμπόρα στον Έσε και τον Καρβάλιο και από τον Ρέτσο στον Ρόντινεϊ και τον Κάρμο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για εννιά παίκτες του Ολυμπιακού!

• Είναι αλήθεια ότι ο Ιμπόρα έβαλε προσωπικότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με το που τον ενεργοποίησε εσχάτως ο Μεντιλίμπαρ. Εξίσου αλήθεια είναι ότι με το που έπαιξε τέσσερα παιχνίδια βασικός τραυματίστηκε και χάνει τα τρία ντέρμπι στο φινάλε της σεζόν. Κάτι που είχε συμβεί και στην αρχή της σεζόν…

• Ο Τζολάκης και στην Τούμπα όταν χρειάστηκε να βγει και να μαζέψει μπάλες, ψηλές η, χαμηλές, ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Για άλλη μία φορά, όμως, ακόμη στάθηκε άτυχος, αφού βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με αντίπαλο κυνηγό, δεχόμενος πάλι γκολ. Δεν είναι εύκολα φυσικά τα τετ α τετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κι ότι πάντοτε ένας γκολκίπερ πρέπει να τρώει γκολ σε αυτές τις καταστάσεις.

• Έγινε μόλις στο προηγούμενο παιχνίδι, με την Άστον Βίλα, και το έκανε και με τον ΠΑΟΚ ακριβώς το ίδιο ο Ρέτσος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα πόδια του σε θέση δεξιού μπακ! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πήρε και κίτρινη κάρτα διαμαρτυρόμενος προς τον διαιτητή ότι η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ. Κάπως έτσι δεν θα παίξει τώρα με την ΑΕΚ, όπως δεν είχε παίξει, πάλι λόγω καρτών, και με τον ΠΑΟ στο 1-3 στο Καραϊσκάκη. Ήταν η 14η κίτρινη κάρτα του στη σεζόν. Χώρια τις δύο αποβολές με απευθείας κόκκινη και με δύο κίτρινες.

• «Προσπαθεί» να τον συναγωνιστεί στις κίτρινες ο Ποντένσε, έχοντας 11 (!), αριθμός υπερβολικά μεγάλος για κυνηγό. Είναι αρκετές φορές που ο Πορτογάλος βγάζει έναν εκνευρισμό μέσα στο παιχνίδι, που δεν έχει να κάνει μάλιστα με το αν ο αγώνας εξελίσσεται θετικά η, αρνητικά για τον Ολυμπιακό. Με πιο καθαρό μυαλό δεδομένα θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο την ομάδα-που ήδη την έχει βοηθήσει σημαντικά.

Ολυμπιακός: Από τον Ιμπόρα στον Έσε & τον Καρβάλιο κι από τον Ρέτσο στον Ρόντινεϊ & Κάρμο

• Το πάλεψε ο Ρόντινεϊ στην Τούμπα, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά. Όχι ότι ήταν κι αυτός ιδιαίτερα καλός, αλλά έδειξε ότι έχει μία αξία και δεν παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα. Είχε αρκετές επεμβάσεις πίσω, ενώ δύο σέντρες του μπροστά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Πάντως, ούτε αυτός, ούτε ο Ρέτσος μπήκε με αποφασιστικότητα στη φάση του 12’, εκεί που ο Μπράντον Τόμας πέρασε την πάσα στον Κωνσταντέλια, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Τζολάκη, αλλά γλίστρησε την κρίσιμη στιγμή. Μία στιγμή-καθρέφτης του παιχνιδιού του Ολυμπιακού: να πηγαίνουν δηλαδή οι παίκτες του δεύτεροι πάνω στην μπάλα.

• Στην ίδια φάση, την κακή αντιμετώπιση της άμυνας του Ολυμπιακού την ξεκίνησε ο Κάρμο, γυρίζοντας την μπάλα με κεφαλιά προς τα πίσω, δυσκολεύοντας τους συμπαίκτες του και κάνοντας έξαλλο τον Μεντιλίμπαρ. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, ωστόσο, για άλλη μία φορά είχε μία αξιόλογη παρουσία, καθαρίζοντας στον αέρα, έχοντας καλές επεμβάσεις, αλλά και περνώντας πάσες μπροστά.

• Ένας άλλος Πορτογάλος, ο Όρτα, είχε την ατυχία στο ίσως μοναδικό τόσο καλό σουτ που έχει κάνει σε αυτό το τετράμηνο του στον Ολυμπιακό, να βρει η μπάλα στο δοκάρι! Αν μη τι άλλο, πάντως, έβγαλε φρεσκάδα στο παιχνίδι του, κέρδισε κόντρες, μπλόκαρε ένα σουτ αντίπαλου, είχε καλές κινήσεις και μπαλιές. Πρέπει, όμως, να βοηθάει περισσότερο και ανασταλτικά, τώρα που παίζει 8άρι και όχι μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ.

Ολυμπιακός: Από τον Ιμπόρα στον Έσε & τον Καρβάλιο κι από τον Ρέτσο στον Ρόντινεϊ & Κάρμο

• Ο Όρτα είχε κι άλλο ένα σουτ, στο α΄ ημίχρονο, πραγματικά τρομερά άστοχο, όπως κι ο Έσε, που χωρίς ενέργεια στο παιχνίδι του είχε εικόνα ενός πολύ φτωχού σε απόδοση εξαριού. Πολλά λάθη και μόνο μικρές βοήθειες στην αμυντική φάση. Είμαι βέβαιος ότι ο Μεντιλίμπαρ στο τέλος του αγώνα μετάνιωσε που τον ξεκίνησε πάλι και πάλι, όπως και τον Τσικίνιο, αφού με αυτούς τους δύο σε τόσο χαμηλές στροφές, έμεινε όλη η ομάδα πίσω.

• Αυτός που πραγματικά ήταν όαση στην επιθετική ανυπαρξία του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο ήταν ο Καρβάλιο, με δύο τελικές, την πάσα στον Όρτα για το δοκάρι, αλλά και εκείνη, με τακουνάκι, στον Φορτούνη, στο σουτ του Έλληνα άσου, που κοντραρίστηκε, ενώ σε ακόμη μία φάση ο Πορτογάλος κέρδισε μία κόντρα κι έβγαλε σε πολύ πλεονεκτική θέση για να φύγει μπροστά, τον Ελ Κααμπί, που όμως ήταν τόσο κουρασμένος που δεν μπορούσε όχι να φύγει μπροστά, αλλά ούτε να κουνηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x