Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Μόνο για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό-Οι σκέψεις για 11άδα

Η νίκη και μόνο αυτή είναι στο μυαλό όλων στην ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη. Οι σίγουροι και τα διλήμματα στο πλάνο του Αλμέιδα για το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το… θέλημα της ΑΕΚ δεν έγινε στην Τούμπα, αφού το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είχε νικητή (2-0) κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα. Πλέον η «Ένωση» μπαίνει σε μια πολύ μεγάλη εβδομάδα, με το παιχνίδι της χρονιάς να είναι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την προσεχή Τετάρτη (20:00).

Η ΑΕΚ μετά τη χθεσινή εξέλιξη είναι υποχρεωμένη να κερδίσει στο Φάληρο αν θέλει να έχει υπό τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική την κατάσταση, όπου έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην αδιάφορη Λαμία στην OPAP Arena. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δηλαδή έχει απώλειες, θα ελπίζει να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ είτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα διεξάγεται ταυτόχρονα την Τετάρτη στην Τούμπα (20:00), είτε σε αυτό με τον Άρη που θα ακολουθήσει την Κυριακή στο «Βικελίδης».

Το αποτέλεσμα της Τούμπας δεν αλλάζει, πάντως, τα δεδομένα για τον Ματίας Αλμέιδα. Για νίκη προετοίμαζε την ομάδα του ούτως ή άλλως, οπότε το πλάνο δεν διαφοροποιείται. Ο Αργεντινός προπονητής έχει δύο ακόμη προπονήσεις μπροστά του, το πρωί της Δευτέρας και το απόγευμα της Τρίτης (17:00), για να καταλήξει στους εκλεκτούς του. Και φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά διλήμματα

Όλα δείχνουν πως το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον στο κέντρο θα διατηρηθεί, κάτι που θα φέρει τον Πινέδα σε άλλον ρόλο, είτε αριστερά είτε πίσω από τον φορ. Για την άμυνα θεωρούνται σίγουροι οι Σιντιμπέ αντί του τιμωρημένου Ρότα, ο Βίντα και ο Χατζισαφί. Τη θέση του δεύτερου στόπερ διεκδικούν ο Μουκουντί και ο Κάλενς, ενώ για τη θέση του γκολκίπερ ο Στάνκοβιτς έχοντας πλέον αρκετές προπονήσεις στα πόδια του δεν είναι απίθανο να επανέλθει αντί του Αθανασιάδη. Όσον αφορά στις θέσεις μπροστά, ο Ελίασον έχει τον πρώτο λόγο για δεξί εξτρέμ, εκτός κι αν επιλεγεί ενδεκάδα και με τον Άμραμπατ, οπότε ο Σουηδός θα πάει στα αριστερά. Ο Λιβάι Γκαρσία ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης αντί του Πόνσε, ενώ για τη θέση πίσω από τον φορ υπάρχουν πολλές λύσεις. Από τον μπαλαντέρ Πινέδα, μέχρι τον Αραούχο, τον Γκατσίνοβιτς, τον Τσούμπερ ή και τον Μάνταλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x