Stoiximan Super League

Αλμέιδα: «Το χειρότερο παιχνίδι από τη μέρα που ήρθα εγώ στην ΑΕΚ - Σήμερα δεν θα κοιμηθώ»

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ως τη χειρότερη επί των ημερών του, χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα την εμφάνιση της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό.

«Εάν πρέπει να μιλήσω με την καρδιά μου, δεν είμαι ευτυχής το να περιμένω άλλον αντίπαλο να μας ''βοηθήσει'' για το αποτέλεσμα. Είχαμε την ευκαιρία να το τελειώσουμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το παλεύουν. Υπάρχουν στιγμές που ομάδες δεν πρέπει να συγχωρούν», σημείωσε επίσης ο τεχνικός της «Ένωσης», ο οποίος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα κοιμηθεί απόψε. Παράλληλα, ανέλυσε και τακτικά το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα, όσα δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα:

-για το τι έφταιξε για την ήττα: «Καλησπέρα. Τα παιχνίδια που έπαιξε η ΑΕΚ με τον δικό της τρόπο ήταν αυτά που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει. Σήμερα δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και εμείς όχι. Εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Νο1 υπεύθυνος είμαι εγώ».

για το ότι ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά την ΑΕΚ και αν θεωρεί ότι «ντύθηκε ΑΕΚ»: «Είναι καλή η παρατήρησή σας. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν διαφορετικά συστήματα. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά σήμερα με τους επιθετικούς και τους μέσους του. Με μία γραμμή των τεσσάρων που ήταν σε ζώνη. Τα αναλύσαμε αυτά. Τα είχαμε κάνει στην προπόνηση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε 6 διαφορετικούς τρόπους για να σπάσουμε την πίεση. Μερικές φορές δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τη λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά το γνωρίζαμε ότι θα ήταν έτσι».

-το εάν ελπίζει για τον τίτλο: «Εάν πρέπει να μιλήσω με την καρδιά μου, δεν είμαι ευτυχής το να περιμένω άλλον αντίπαλο να μας ''βοηθήσει'' για το αποτέλεσμα. Είχαμε την ευκαιρία να το τελειώσουμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το παλεύουν. Υπάρχουν στιγμές που ομάδες δεν πρέπει να συγχωρούν. Όταν γίνονται λάθη και παραμένεις πρώτος έχεις πιθανότητες. Σήμερα στο α' μέρος παίζανε άσχημα, αλλά είχαμε φάσεις. Εάν σήμερα μπορούσαμε να σκοράρουμε με Γκαρσία και Ελίασον θα ήταν αλλιώς. Σήμερα ήταν το χειρότερο παιχνίδι με μένα στην ΑΕΚ. Όπως αναγνωρίζω όταν παίζουμε καλά σήμερα θα αναγνωρίσω πως παίξαμε άσχημα».

-το εάν είναι δίκαιη η βαθμολογία: «Δεν ξέρω τι είναι δίκαιο ή άδικο. Κάθε προπονητής και κάθε παίκτης παίζει για τη νίκη. Εάν στο ποδόσφαιρο πας να αρπάξεις τη μπάλα και μπει γκολ είναι μείον 2 βαθμοί. Για μένα ένας επιθετικός είναι να στρώσει τη μπάλα και να τη βάλει μέσα. Με βάση τη στατιστική κανείς δεν είναι πρωταθλητής. Εμείς δουλεύουμε πολύ, αναλύουμε τους αντιπάλους και ο Κύριος ψηλά αποφασίζει. Εάν υπήρχε το απόλυτο φάρμακο της επιτυχίας θα το αγόραζε κάποιος. Μέσα από τον πόνο που έχω δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι πάντα ήταν ένας Πρωταθλητής μία ομάδα. Οπότε αισθάνομαι ευτυχής σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Και μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός, να είναι στον τελικό του Conference. Υπάρχει βελτίωση. Σήμερα δεν θα κοιμηθώ».

-το ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός φάνηκε να είχε παραπάνω δυνάμεις (λέγοντας για πλάκα μετά πώς ''σήμερα που νικήσατε μπορείτε να κάνετε και άλλες ερωτήσεις''): «Δεν μπορείς να τα εξηγήσεις όλα στο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον εγώ που έχω παίξει ποδόσφαιρο, κάποιες φορές ήθελα να μου βγουν αλλά ήταν όλα χάλια. Έχετε δει ποτέ έναν κλέφτη που να τον κυνηγά η αστυνομία να κουράζεται; Όχι. Έχει να κάνει με το μυαλό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χάσαμε και χάσαμε με σωστό τρόπο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x