Stoiximan Super League

Μεντιλίμπαρ: Θέλαμε να νικήσουμε πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό - Εάν είχα έρθει δύο μήνες πριν μπορεί να ήταν χειρότερα

Όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ.

Στο ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να πάει με νίκες στον τελικό του Europa Conference League, στάθηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου μετά την επικράτηση (2-0) επί της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μάλιστα, ερωτώμενος για το τι θα είχε συμβεί εάν είχε αναλάβει τους Πειραιώτες δύο μήνες νωρίτερα, τόνισε πως μπορεί τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί χειρότερα για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για:

-την προσέγγισή του ώστε να μην κουράζονται οι παίκτες του: «Το πρώτο που κοιτάμε είναι να κάνουμε καλή αποκατάσταση και μετά να τους προετοιμάσουμε. Μετά κοιτάμε το πνευματικό κομμάτι. Σήμερα τα πήγαμε πολύ καλύτερα σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Μάθαμε το μάθημά μας και ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι».

-τα κέρδη της νίκης με φόντο τα επόμενα δύο ματς: «Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε γιατί δεν θέλαμε δεύτερη ήττα. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Θέλαμε να θυμηθούμε το πώς είμαστε νικητές πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό (να είμαστε νικητές). Έπρεπε να ξεχάσουμε τι έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ και να συνεχίσουμε έτσι».

-το κατά πόσον ήταν «πρόβα» εν όψει Παναθηναϊκού: «Η πρόβα γίνεται σε όλα τα ματς και όχι σε ένα. Και το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν επίσης πρόβα. Το ίδιο και αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πάντα προσπαθούμε να νικήσουμε και να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

-το τι θα είχε γίνει αν ερχόταν νωρίτερα και για τον Αποστολόπουλο: «Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις κάτι τέτοιο. Την ομάδα την ανέλαβα σε αυτές τις συνθήκες. Αν την είχα πάρει την ομάδα δύο μήνες πριν μπορεί να ήταν χειρότερα τα πράγματα.

Όταν ανέλαβα την ομάδα είχα 28 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε χρόνος για όλους. Ο Αποστολόπουλος μπορεί να μην είχε παίξει αν δεν ήταν τραυματίες οι Ορτέγα-Ρίτσαρντς. Εκείνος άρπαξε την ευκαιρία. Αυτό διδάσκει σε όλους να είναι πάντα προετοιμασμένοι γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x