Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ-Τσακαλώτου - Τι είπαν για χρέος και επιστροφή των θεσμών

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η απομείωση του ελληνικού χρέους, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ και η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα. Για «πολύ καλή» και «εποικοδομητική» συνάντηση μίλησαν και οι δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες για το πού και αν υπήρξε συμφωνία.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλα, συζητήσαμε πώς θα κλεισει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών.

«Συνάντησα σήμερα τον υπουργό Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις για την επιστροφή της αποστολής για να συζητήσουμε τα δύο σκέλη του προγράμματος της Ελλάδας: τις πολιτικές και την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου.

Στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα ικανοποίησης μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο Πιερ Μοσκοβισί εκανε λόγο για ευχάριστα νέα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x