Stoiximan Super League

«Υπερτερούμε από Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό»

Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έχρισε την ΑΕΚ ο Έντσον Ράμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «AEK Empire» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή. «Είναι ένα μεγάλο είδωλο», είπε ο Βραζιλιάνος για τον Ριβάλντο. «Φέτος δείχνουμε ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να γίνουμε πρωταθλητές και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Χάρης Παππάς που στο επίσημο περιοδικό της «Ένωσης».

Φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έχρισε την ΑΕΚ ο Έντσον Ράμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «AEK Empire» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή. «Είναι ένα μεγάλο είδωλο», είπε ο Βραζιλιάνος για τον Ριβάλντο. «Φέτος δείχνουμε ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να γίνουμε πρωταθλητές και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Χάρης Παππάς που στο επίσημο περιοδικό της «Ένωσης».

Αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις:

Έντσον Ράμος

Για τη σχέση του το Ριβάλντο και τον τρόπο που το βοηθάει ο μεγάλος άσος:

«Τον Ριβάλντο δεν τον γνώριζα προσωπικά, αν και καταγόμαστε από γειτονικές περιοχές της Βραζιλίας. Εγώ από την Παραΐμπα, εκείνος από το Περναμπούκο. Τον έβλεπα μόνο στην τηλεόραση. Πρώτη φορά τον συνάντησα στην προετοιμασία και από τότε προσπαθώ στο γήπεδο να βρίσκομαι συνεχώς κοντά του. Είναι ένα μεγάλο είδωλο, από το οποίο μπορείς να μάθεις πάρα πολλά, η ιστορία του έχει μόνο θετικά να σε διδάξει. (…). Με συμβουλεύει είναι να είμαι ψύχραιμος και ήρεμος γιατί αυτό θα με βοηθήσει πολύ στον αγώνα. Για παράδειγμα να μαρκάρω έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνω φάουλ ή όταν θα πρέπει να περάσω την μπάλα σε έναν συμπαίκτη να είμαι πολύ ψύχραιμος για να καταφέρνω να τη μεταβιβάζω σωστά. Αυτή είναι κυρίως η παρέμβασή του».

Για την ποδοσφαιρική του εξέλιξη από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ:

«Νομίζω ότι έχω βελτιωθεί πολύ. Πιστεύω ότι αυτό φαίνεται και μέσα από τα παιχνίδια που κάνω. Εκεί που δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου ακόμα και χρειάζεται να βελτιωθώ είναι στον τρόπο που περνάω την μπάλα στους συμπαίκτες μου όταν φτάνω στην αντίπαλη περιοχή».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Πιστεύω ότι η ΑΕΚ υπερτερεί έναντι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά πρέπει να είμαστε με τα πόδια στο έδαφος. Προσγειωμένοι. Και οι άλλες δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Αν είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος θα πάνε καλά τα πράγματα (…). Προσωπικά το θεωρώ μεγάλη τιμή να συνδέσω το όνομά μου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ».

Για το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των παικτών και πώς τους βοηθάει στα δύσκολα:

«Νομίζω ότι το πιο θεμελιώδες είναι η ένωση που υπάρχει μεταξύ των παικτών. Είμαστε πολύ ενωμένοι και αυτό είναι ένα από τα συστατικά που κρίνουν τον πρωταθλητή. (…). Σίγουρα το κλίμα στα αποδυτήρια ύστερα από μια ήττα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όλοι μας προσπαθούμε να συζητήσουμε, Έλληνες και ξένοι μαζί για τους λόγους που μας οδήγησαν εκεί, προσπαθούμε να μην απελπιστούμε, να μη σταθούμε εκεί. Είναι λογικό η ομάδα κάποια στιγμή να χάσει».

Χάρης Παππάς

Για τα πρόσφατα σενάρια, περί ενδεχόμενου δανεισμού του…

Αυτό γίνεται εδώ και 2-3 χρόνια με μένα. Από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό. Δεν με πείραξε, αλλά πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, από τη στιγμή που μπήκα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και έπαιξα καλά. Όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, αποδεικνύω ότι αξίζω να είμαι στην ομάδα. Αν δεν παίζεις, δεν μπορείς να το δείξεις.

Για το αν νιώθει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα…

Νομίζω ότι το έχω δείξει, αλλά πρέπει να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Βέβαια, ο προπονητής ξέρει καλύτερα πότε θα πρέπει να με χρησιμοποιήσει.

Για το αν πίστεψε κάποια στιγμή ότι δεν θα κατάφερνε να αγωνιστεί στην ΑΕΚ…

Στην αρχή, ένιωθα μια απογοήτευση κυρίως για τον εαυτό μου. Έβλεπα ότι δεν μπορούσα να ακολουθήσω τους ρυθμούς της ομάδας. Δεν μου έβγαινε τίποτα και αισθανόμουν πολύ κουρασμένος. Πραγματικά, δεν μπορούσα να συνέλθω. Τώρα όμως είμαι πολύ καλά. Το επόμενο βήμα είναι να σταθεροποιηθώ στις επιλογές του κ.Φερέρ και σιγά σιγά να γίνω βασικός.

Για το αν ήρθε η ώρα για την ΑΕΚ, να ξορκίσει την… κατάρα των 13 τελευταίων ετών…

Φέτος δείχνουμε ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να γίνουμε πρωταθλητές και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Για το αν υπάρχει άγχος…

Υπάρχει άγχος, αλλά δημιουργικό. Θέλουμε πολύ να πετύχουμε φέτος. Ίσως κάπου αυτό να μην μας κάνει καλό, όπως στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν κάναμε γκολ. Όμως είναι λογικό να έρθει και το… στραβοπάτημα.

Για το ποια είναι η διαφορά της φετινής ΑΕΚ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια…

Νομίζω το μεγάλο ρόστερ. Έχουμε 2-3 πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση και αποκτάμε σιγά σιγά και νοοτροπία νικητή. Κι αυτό είναι δύσκολο για μια ομάδα που έχει τόσα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Σιγά σιγά, με την έλευση του Ριβάλντο, του Αρουαμπαρένα, αλλά και με παίκτες όπως οι Δέλλας, Ζήκος και Καφές, που είναι φτιαγμένοι για μεγάλες ομάδες, θα αποκτήσουμε αυτή τη νοοτροπία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x