Stoiximan Super League

Μπελούτσι: «Θέλω να… χορέψω την Τσέλσι»

Την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέλσι, στους «16» του Champions League, εξέφρασε ο Φερνάντο Μπελούτσι σε συνέντευξή του στον «Πρωταθλητή». «Θέλω να… χορέψω την Τσέλσι, πιστεύω πως μπορούμε να τους νικήσουμε», τόνισε. «Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε μία μεγαλύτερη ομάδα, όπως η Μίλαν, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Μέχρι τότε, όμως, θέλω να εκπληρώσω τους στόχους μου και να πάρω πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε.

Την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέλσι, στους «16» του Champions League, εξέφρασε ο Φερνάντο Μπελούτσι σε συνέντευξή του στον «Πρωταθλητή». «Θέλω να… χορέψω την Τσέλσι, πιστεύω πως μπορούμε να τους νικήσουμε», τόνισε. «Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε μία μεγαλύτερη ομάδα, όπως η Μίλαν, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Μέχρι τότε, όμως, θέλω να εκπληρώσω τους στόχους μου και να πάρω πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε. Αναλυτικά:

-Υπάρχουν μεγάλες διαφορές της ζωής σου στην Αργεντινή σε σχέση με το τελευταίο διάστημα που ζεις στην Ελλάδα;

«Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια ξένη χώρα. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα πράγματα για μένα. Δεν είναι εύκολο να ζεις μακριά από το σπίτι σου. Μέχρι τώρα, πάντως, είναι όλα καλά για μένα. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα έχω συνηθίσει. Είναι όμορφη χώρα η Ελλάδα. Μου θυμίζει την Αργεντινή».

-Μέχρι τώρα σε έχουν παρομοιάσει με πολλούς διάσημους παίκτες. Άλλοι λένε ότι μοιάζεις με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, άλλοι με τον Ντέκο της Μπάρτσα, άλλοι σε είπαν νέο... Μαραντόνα, ενώ οι Ιταλοί έγραφαν ότι με την μπάλα στα πόδια Θυμίζεις Ζιντάν... Εσύ τι λες;

«Κατ' αρχήν, είναι τιμή μου να με συγκρίνουν με τόσο υψηλής κλάσης ποδοσφαιριστές. Ίσως έχω κοινά στοιχεία με κάποιους από αυτούς, αλλά ακόμη είμαι πολύ νέος για να συγκριθώ μαζί τους. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει τεράστια καριέρα και μεγάλη πορεία σε μεγάλες ομάδες. Εγώ προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος και να έχω τη δική μου προσωπικότητα».

-Ποια είναι τα όνειρα σου; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια που θα έχεις μια ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική προσωπικότητα;

«Προς το παρόν ονειρεύομαι να εκπληρώσω τα όνειρα που έχω με τον Ολυμπιακό! Θέλω πολλούς τίτλους και διακρίσεις. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που με πίστεψε, με εμπιστεύθηκε και με έφερε στην Ευρώπη. Θέλω να κάνω τα πάντα γι' αυτή την ομάδα. Το πρώτο μου όνειρο, λοιπόν, να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε μία ομάδα μεγαλύτερη ομάδα όπως η Μίλαν, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Μέχρι τότε, όμως, θέλω να εκπληρώσω τους στόχους μου και να πάρω πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό».

-Ποια πιστεύεις ότι είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν στο παιχνίδι;

«Εξαρτάται από τη θέση που με βάζει ο προπονητής μου να παίξω. Στο ματς που έπαιξα προσπάθησα να έρχομαι όσο το δυνατόν πιο συχνά σε επαφή με την μπάλα και να την περνάω σωστά στην επίθεση. Στα εκτός έδρας παιχνίδια η δουλειά μου είναι να βοηθάω να κυκλοφορεί σωστά η μπάλα και αν μπορώ να βάλω ένα γκολ ή να δώσω μια ασίστ για να πάρει η ομάδα μου τη νίκη. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μου είναι ότι προσπαθώ να αιφνιδιάσω τον αντίπαλο. Βασικός μου στόχος είναι να προσπαθώ όσο μπορώ να ακολουθώ τις εντολές του προπονητή».

-Όσοι σε έχουν δει να παίζεις, συμφωνούν ότι ξεχειλίζεις από πάθος. Κάνεις σαν... τρελός για να κερδίσεις. Πιστεύεις ότι ήρθες στη... σωστή ομάδα: Το λέω επειδή και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεχειλίζουν από πάθος...

«Έτσι είμαι και ως άνθρωπος. Και με τους φίλους μου να παίξω για πλάκα, το ίδιο πάθος θα έχω για τη νίκη. Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και το ζω έντονα. Όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο δεν σκέφτομαι τίποτα. Δεν με νοιάζει αν έχει κρύο, αν βρέχει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίξω όσο καλύτερα μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Μόλις μπω στο γήπεδο πρέπει να κάνω το καθήκον μου και γι αυτό ζω. Ξέρω ότι αυτό είναι που αρέσει και στους οπαδούς και κάνω ό,τι μπορώ για να τους ευχαριστήσω».

-Όταν ενημερώθηκες πρώτη φορά για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού πώς αντέδρασες;

«Ήμουν διακοπές στη Βραζιλία όταν ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της Πόρτο. Στην αρχή μου φάνηκε κάπως περίεργο επειδή δεν ήμουν προετοιμασμένος να φύγω από τη χώρα μου. Στη συνέχεια ρώτησα περισσότερα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Έμαθα ότι παίζουν εδώ και κάποιοι συμπατριώτες μου, τους οποίους γνωρίζω και εκτιμώ. Θεώρησα ενδιαφέρουσα την πρόταση και τελικά την αποδέχθηκα».

-Αν δεν ήταν στον Ολυμπιακό ο Λεντέσμα, ο Γκαλέτι και ο Νούνιες θα μπορούσε να είναι ο Μπελούτσι;

«(σ.σ. γελάει) Σίγουρα είναι πολύ σημαντική για μένα η παρουσία των τριών συμπατριωτών μου. Είναι όλοι τους πολύ μεγάλα ονόματα στην Αργεντινή. Ακόμη και ο πιο μικρός, ο Νούνιες, είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι όνομα στην Αργεντινή. Μίλησα μαζί τους πριν έρθω, όπως και με ορισμένους άλλους συμπατριώτες μου που παίζουν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης. Μου είπαν ότι η χώρα είναι υπέροχη, το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα. Με βοήθησαν, λοιπόν, να πάρω την απόφαση μου. Αν μου είχαν πει ότι η χώρα είναι απαίσια και δεν υπάρχει τίποτα ωραίο, σίγουρα δεν θα ερχόμουν. Όπως διαπιστώνω, όμως, όλα ήταν όπως μου τα είχαν πει. Ελπίζω μια μέρα να παίζουμε όλοι μαζί και στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής».

-Τα πράγματα, δηλαδή, ήταν όπως τα περίμενες ή η εικόνα είναι ακόμη καλύτερη;

«Ήξερα λίγα πράγματα για την Ελλάδα. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο όμορφη. Μου αρέσει πάρα πολύ. Όσο για το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι υπάρχουν καλές ομάδες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον... Μέχρι τώρα όλα είναι πολύ καλά για μένα».

-Η πρώτη σου εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε από πολύ καλά σχόλια. Εσύ πόσο ευχαριστημένος έμεινες και τι περισσότερο μπορούμε να περιμένουμε;

«Είμαι ευχαριστημένος, αλλά σίγουρα μου λείπουν παιχνίδια και προσαρμογή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πιστεύω ότι έχω πολλά να δώσω ακόμη, αλλά για πρώτο παιχνίδι και για το διάστημα που έπαιξα πιστεύω ότι πήγα καλά».

-Σε τι βαθμό ετοιμότητας πιστεύεις ότι βρίσκεσαι;

«Δεν μπορώ να μιλήσω με αριθμούς. Σίγουρα χρειάζομαι παιχνίδια στα πόδια μου. Όσο για τη φυσική μου κατάσταση, ο προπονητής είναι αρμόδιος να κρίνει σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Εγώ νιώθω πολύ καλά, είμαι έτοιμος και περιμένω την ευκαιρία να παίξω στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος να αποδώσω το καλύτερο δυνατό».

-Θέλεις να γίνεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού ή πιστεύεις ότι η διαφορά θα έρθει από το σύνολο;

«Αυτό εξαρτάται από τις αρμοδιότητες που θα έχω μέσα στην ομάδα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζω καλά, να κερδίζει η ομάδα και να κατακτά τίτλους! Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να γίνω ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτό θα φανεί με τον καιρό και ανάλογα με την πορεία της ομάδας».

-Σε 20 μέρες έρχεται η Τσέλσι...

«Είναι κι αυτός ένας πολύ σημαντικός λόγος που ήρθα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Να αγωνιστούν στο Champions League. Παίζουν οι πιο σπουδαίες ομάδες και οι κορυφαίοι παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω με μεγάλη αγωνία τα παιχνίδια με την Τσέλσι και πιστεύω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε».

-Οι Άγγλοι δεν είναι καλοί... χορευτές. Θα τους μάθεις να... χορεύουν στα ματς με την Τσέλσι;

«Μακάρι! Θέλω πολύ να.... χορέψω τους παίκτες της Τσέλσι. Ελπίζω να είμαι καλά και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ, ξέρουμε όλοι ότι η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα. Ελπίζω να είμαστε καλύτεροι από εκείνους και να τους κερδίσουμε!..».

-Στη Ρίβερ, όμως, το κατάφερες και ήσουν αρχηγός σε πολύ νεαρή ηλικία...

«Δεν ήταν πρωταρχικός μου στόχος να γίνω αρχηγός της Ρίβερ, αλλά με ευνόησαν οι συγκυρίες. Με εμπιστεύθηκε πολύ ο προπονητής, πήγα καλά όλη τη χρονιά και κάποια στιγμή ανέλαβα και την ευθύνη του αρχηγού. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα κι εγώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ».

-Μπορείς να συγκρίνεις τον κόσμο του Ολυμπιακού με αυτόν της Ρίβερ;

«Υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Και οι οπαδοί της Ρίβερ υποστηρίζουν φανατικά την ομάδα τους και θέλουν να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Ίσως είναι διαφορετικός ο τρόπος που το δείχνουν, αλλά μοιάζουν πολύ οι οπαδοί στις αντιδράσεις τους και στο φανατισμένο κλίμα που δημιουργούν».

-Τι γνώμη έχεις για τον Παναθηναϊκό που είδες σε δύο παιχνίδια και την ΑΕΚ που επίσης διεκδικεί το πρωτάθλημα;

«Την ΑΕΚ δεν την έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα. Παρακολουθώντας και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα και μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση».

-Είναι πιθανό το φετινό πρωτάθλημα να κριθεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μέσα στην έδρα της αντιπάλου και χωρίς οπαδούς τον Ολυμπιακού.

«Αν είναι αυτό το παιχνίδι που θα μας φέρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε. Πάντα μου άρεσαν αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε σε κάθε γήπεδο. Αυτό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τους τρεις συμπατριώτες σου που παίζουν στον Ολυμπιακό;

«Είναι παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου και άκρως ανταγωνιστικοί. Οι Γκαλέτι και Λεντέσμα είναι πολύ έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες. Ακόμη και ο Λέο, που είναι πιο μικρός, είχε καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και μπορεί να προσφέρει πολλά. Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υψηλού επιπέδου και σαν άνθρωποι με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχεις εντοπίσει στην ομάδα τον Ολυμπιακού;

«Είναι μια ομάδα που θέλει να κερδίζει παντού και πάντα. Έχει νοοτροπία νικητή. Κυνηγάει τις ευκαιρίες, έχει παίκτες με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και πνίγει τον αντίπαλο. Διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές και μια καλά οργανωμένη άμυνα».

-Τελικά, σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις;

«Μου άρεσε η θέση που έπαιξα στο παιχνίδι με τον Άρη. Ήμουν ελεύθερος πίσω από τους δύο επιθετικούς. 'Έπαιζα ανάμεσα στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή του αντιπάλου και προσπάθησα να εκμεταλλευθώ τα κενά που υπήρχαν. Είχα το ρόλο του οργανωτή και προσπάθησα να προωθήσω καλά την μπάλα στους επιθετικούς μας».

-Γνωρίζεις ότι είσαι η πιο ακριβή μεταγραφή του Ολυμπιακού;

«Μου φαίνεται περίεργο μια ομάδα να ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή. Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι αξίζω αυτά τα χρήματα και να δικαιώσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που τόσο πολύ με πιστεύουν».

-Νιώθεις πίεση από την ημέρα που ήρθες στην Ελλάδα;

«Όχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα και τι απαιτήσεις υπάρχουν από μένα. Δεν θέλω να επηρεάζομαι από το άγχος. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω στο γήπεδο για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου κι αυτό το κάνω επειδή μου αρέσει και το απολαμβάνω. Προσπαθώ και μέσα στο γήπεδο να είμαι ήρεμος, αλλά είμαι και πολύ μαχητικός».

-Παρότι είσαι παίκτης της μεσαίας γραμμής βάζεις πολύ συχνά γκολ. Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις και με τη φανέλα του Ολυμπιακού να επαναλάβεις τις επιδόσεις που είχες με τη Ρίβερ;

«Μου αρέσει να παίζω κοντά στην περιοχή και να κάνω προσπάθειες για γκολ. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται από μένα, αλλά από το ρόλο που θα μου αναθέσει ο προπονητής. Αν έχω ρόλο κοντά στους επιθετικούς θα μου είναι πιο εύκολο να σκοράρω. Αν παίζω πιο πίσω, δεν θα έχω τις ίδιες ευκαιρίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x