Παλαιότερες

Το αυγό του φιδιού

SportDay

Συμπληρώθηκε ήδη μία εβδομάδα από τότε που έδωσε λόγο ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον Ολυμπιακό. Τυπικά, ο «δράκος» παραμένει προπονητής της Εθνικής ομάδας. Ουσιαστικά, αναζητείται ο αντικαταστάτης του, όχι για τον Σεπτέμβριο, αλλά για... αύριο. Ναι, έτσι, στα τυφλά. Δίχως ανακοινώσεις, δίχως αμοιβαίες εξηγήσεις, δίχως ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το θέμα σέρνεται εδώ και μέρες και θα συνεχίσει να σέρνεται σαν ερπετό μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ομοσπονδιακός. Εάν δεν εντοπιστεί προπονητής του απαραίτητου βεληνεκούς στην αγορά, μπορεί να μετουσιωθεί η ανάγκη σε φιλοτιμία και να ζεσταθεί ξανά η παγωμένη σούπα. «Μας παρεξηγήσατε», θα ειπωθεί τότε ένθεν και ένθεν. «Ποτέ δεν υπήρξε ενδεχόμενο άμεσου “διαζυγίου”». Οπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, «διαζυγίου», μάλλον θα την πληρώσει το παιδί. Δηλαδή η ίδια η Εθνική...

Η Ομοσπονδία μπάσκετ κατηγορεί τον Γιαννάκη ότι, όταν άρχισε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αθέτησε τους όρους της «εθνικής» συμφωνίας: «Μα, είχα δουλέψει και στο παρελθόν σε ομάδα», υπενθυμίζει μέσω τρίτων εκείνος. «Αλλο Μαρούσι και άλλο Ολυμπιακός», απαντά μέσω τρίτων ο Γ. Βασιλακόπουλος. Τη μία και μοναδική φορά που τοποθετήθηκε ο ισχυρός ανήρ της ΕΟΚ (στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο Μετρόπολις της Θεσσαλονίκης) είπε ότι ο Γιαννάκης «θα έπρεπε να πάρει την άδεια της Ομοσπονδίας». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «ενημέρωσε τους συνεργάτες του».
Αλλά ποιους συνεργάτες; Τον Νίκο Φιλίππου και τον Νίκο Λινάρδο; Τα αφεντικά του, δηλαδή οι Γιώργηδες Βασιλακόπουλος και Κολοκυθάς έμαθαν τα νέα από τις εφημερίδες. Οχι άδικα, θεωρούν τον Γιαννάκη εκτεθειμένο, αν όχι οιονεί παραιτημένο.

Η καραμπόλα της καραμπόλας, την καραμπόλα, ω καραμπόλα. Τόσο δύσκολο είναι να συζητήσουν το ζήτημα οι εμπλεκόμενοι και να μας ενημερώσουν αρμοδίως; Αν δεν αποφασίσει κάποιος από τους δύο άνδρες (Βασιλακόπουλος, Γιαννάκης) να σηκώσει το τηλέφωνο, θα έχουμε τραγελαφικές καταστάσεις. Θα φτάσει Ιούνιος, το ερπετό θα σέρνεται ακόμα και ο προπονητής του Ολυμπιακού θα καλέσει παίκτες για την Εθνική ομάδα, παρά την απώλεια στήριξης από την ΕΟΚ. Ή θα μαθευτεί το όνομα του νέου ομοσπονδιακού χωρίς να προηγηθεί ανακοίνωση για το «αντίο» του απερχόμενου.

Αν κρίνω από τα γκάλοπ που δημοσιεύονται εσχάτως στο Ιντερνετ, η κοινή γνώμη απαιτεί την παραμονή του Γιαννάκη στην Εθνική ομάδα. Ουδεμία αντίρρηση από αυτήν εδώ τη στήλη, αφού είναι καιρός να δώσουμε μια γερή σφαλιάρα στον οπαδισμό. Ας λένε ό,τι θέλουν οι «βαμμένοι». Το μοντέλο είναι δοκιμασμένο σε άλλες χώρες, γειτονικές και εξίσου θερμόαιμες με τη δική μας (Τουρκία, Ιταλία). Προέχει, όμως, να δοθούν καθαρές, αντρίκειες εξηγήσεις, κατ' αρχάς από τον ίδιο τον προπονητή.

Κι αν είναι δα τόσο απαραίτητο να τηρηθούν ισορροπίες ανάμεσα στο «κόκκινο» και στο «πράσινο», ας πλαισιωθεί ο Γιαννάκης από τον Ιτούδη για να τελειώνουμε. Ή από τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x