Παλαιότερες

Φλόγες, σπίθες, στάχτη και μπούρμπερη

SportDay

Το μήνυμα του χθεσινού Παναθηναϊκού ήταν σαφές και ηχηρό. Οσο κι αν άλλαξε ρούχα ο διεκδικητής του θρόνου, έχει πολύ ψωμί μέχρι να καταφέρει να κερδίσει την μπέρτα του βασιλιά. Οποιος θέλει να γκρεμίσει τον επί δεκαετία κυρίαρχο του παιχνιδιού θα πρέπει να αλώσει το ίδιο του το παλάτι. Μέσα στο ΟΑΚΑ θα κριθεί και φέτος ο τίτλος.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με ομάδα του Φλεβάρη (αν όχι του Μάη), την ώρα που ο Ολυμπιακός θύμιζε χθες ομάδα του Σεπτέμβρη. Ομάδα που μόλις τώρα ξεκινάει το χτίσιμό της. Παγιδευμένος μεταξύ σφύρας και άκμονος, δεν έχει στο dna του ούτε τη σφραγίδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ούτε τα όποια καλά της φιλοσοφίας Γκέρσον. Ούτε φλόγα ούτε σπίθα. Είναι ασορτί με την παγωνιά των ημερών.

Τα προβλήματά του καθρεφτίζονται με τρόπο αδιάψευστο στην ανυπαρξία του Γκριρ και του Τζάκσον. Κανένας από τους δύο Αμερικανούς δεν μπορεί να παίξει το μπάσκετ του «δράκου». Ο Παναθηναϊκός σημάδεψε εξαρχής τον Τζάκσον, του πήρε εύκολα φάουλ, του έβαλε καλάθια κατάμουτρα, τον έβγαλε έξω από το παιχνίδι. Ο Γκριρ εγκλωβισμένος σε ένα στυλ που δεν του ταιριάζει είχε στη στατιστική του μόνο άστοχα σουτ και λάθη.

Με τους Ματσιγιάουσκας-Γουντς θεατές για διαφορετικούς λόγους, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να στηριχτεί σε παίκτες αμάθητους στον ρόλο του πρωταγωνιστή. Και με σχέδιο ευάλωτο και διάτρητο απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος θάμπωσε με τους αυτοματισμούς, τις επιλογές και τις λύσεις του. Ακόμη με την προσήλωσή του, με το πάθος του, με τη σιγουριά του. Ηταν η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ποιος να φανταζόταν τη μέρα του «πράσινου γάμου» με το Σέρβο, πόσο καταλυτική έμελλε να αποδειχθεί αυτή η επιλογή.

Ο Παναθηναϊκός έχει πια την πολυτέλεια να αφοσιωθεί στο σαφάρι της Ευρώπης, στο οποίο καλείται να καλύψει το χαμένο στην Κωνσταντινούπολη έδαφος. Μέχρι τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μεσολαβούν μήνες ολόκληροι, ικανοί βεβαίως να γεννήσουν κι έναν καινούργιο Ολυμπιακό. Οι «κόκκινοι» καλούνται να βγουν από βαθύ πηγάδι, αλλά δεν έχουν χρόνο για ανασύνταξη. Ο αγώνας της Πέμπτης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη μπορεί να είναι καθοριστικός για την ευρωπαϊκή τους πορεία. Χωρίς 1-2 μεγάλες νίκες τις επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολο να συσπειρώσουν ξανά τον κόσμο τους. Εκτός, βέβαια, κι αν κατορθώσουν να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας!

Αλλά μετά το χθεσινό ξεγύμνωμα, ποιος πιστεύει ότι αυτές οι δύο ομάδες (ο Παναθηναϊκός του Φλεβάρη και ο Ολυμπιακός του Σεπτέμβρη) είναι ισοδύναμες;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x