Παλαιότερες

«Σοκ» με την Αρση Βαρών; Ε, όχι δα...

SportDay

Συγγνώμη, έχει κανείς την καλοσύνη να με βοηθήσει να φρεσκάρω τη μνήμη μου; Η ημετέρα Εθνική ομάδα Αρσης Βαρών δεν ήταν αυτή, η οποία πριν από καμιά δεκαριά χρόνια απείχε από κορυφαία διεθνή διοργάνωση, επειδή οι αθλητές της ήσαν «κουρασμένοι»; Δεν ήταν εκείνη η απόφαση εξωφρενική με γνώμονα τα «κυβικά» της συγκεκριμένης Εθνικής ομάδας; Ποιο «σοκ» λοιπόν (μπορεί να) προκαλεί η τωρινή αποκάλυψη για το ντόπινγκ; Εκτός αν υφίσταται «σοκ» δίχως να υπάρχει έκπληξη. Αναπάντεχο.

Αλλά, ναι, ξεχάσαμε. Αυτό που κάθε φορά κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια μπορεί να είναι οτιδήποτε φαντάζεστε εκτός από γάτα. Ισως είναι ο γλωσσομαθής σκύλος του γείτονα. Ισως είναι η φαντασία σας. Ισως είναι ο Πανούτσος που κρύβεται από τους αναρχοκομμουνιστές, κινούμενος τις νύχτες σαν αίλουρος και καλώντας συνθηματικά σε βοήθεια τους άλλους ατρόμητους της οργάνωσης «Delta Force, η ωραία Ταϊλάνδη», όποτε η θρυλική τιράντα του σκαλώνει σε κάποια καμινάδα. Ενα μόνο αποκλείεται να συμβαίνει: το προφανές.

Αντε να μετρήσουμε πάλι πόσοι και ποιοι θα «πέσουν από τα σύννεφα» ή, εν προκειμένω, «κάτω από την μπάρα». Το καλοκαίρι του 2004 κουραστήκαμε να απαριθμούμε «έκπληκτους», «θλιμμένους» και «θυμωμένους». Ανάμεσά τους ήταν και (τέως) κυβερνητικοί παράγοντες, που παλιότερα στηλίτευαν τα «ανθελληνικά» δημοσιεύματα της «Guardian». Αλλά, πάλι, μπορεί να φταίει και τούτη τη φορά κανένα τροχαίο. Να έπεσε από τη μοτοσικλέτα ο τύπος που μετέφερε τα δείγματα, να ανακατεύτηκαν αυτά στο βαλιτσάκι του, να μπερδεύτηκαν τα δικά μας με εκείνα των βαρβάρων και να έγινε το κακό. Πού ξέρεις…

Ναι, «τα κάνουν και οι άλλοι». Πρόκειται για ολόκληρη βιομηχανία απάτης. Τι ακριβώς γιορτάζουν, λοιπόν, όσοι κάθε φορά βλέπουν τους ομοεθνείς τους να κερδίζουν; Τον θρίαμβο της ψευδαίσθησης; Την ελπίδα πως ο «δικός» μας μπορεί να ήταν καθαρός κι ο «δικός τους» όχι; Την ικανότητα να ξεγλιστράς εσύ (μέχρι πότε;), όταν πιάνεται ο άλλος στα πράσα; Αν πρόκειται για το τελευταίο, πάω πάσο: κυνικό μεν, ευθύ δε. Αν όμως πρόκειται για τις δύο πρώτες εκδοχές, τι να πει κανείς; Οταν ντοπάρεται ολόκληρη ομάδα, τότε και η στρουθοκάμηλος θα χρειαζόταν «ληγμένα» για να κρύψει το κεφάλι της στο χώμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x