Stoiximan Super League

«Κρατάω το 50%, όλοι ευπρόσδεκτοι»

Ανοικτή πρόταση προς όσους ενδιαφέρονται να αναμειχθούν στα κοινά του Παναθηναϊκού έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο ισχυρός άντρας της «πράσινης» ΠΑΕ, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, αποκάλυψε πως θα κρατήσει το 50% των μετοχών της ομάδας και «το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους. Αυτό θα γίνει σύντομα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ. Είναι ανοικτή η πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει στο υπόλοιπο ποσοστό που είναι προς διάθεση. Οποιοσδήποτε που είναι Παναθηναϊκός είναι ευπρόσδεκτος». Βέβαια, ξεκαθάρισε πως «ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται. Η παραμονή της οικογένειάς μου θα διασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου». ο Λάμπρος Γκαραγκάνης.

Ανοικτή πρόταση προς όσους ενδιαφέρονται να αναμειχθούν στα κοινά του Παναθηναϊκού έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο ισχυρός άντρας της «πράσινης» ΠΑΕ, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, αποκάλυψε πως θα κρατήσει το 50% των μετοχών της ομάδας και «το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους. Αυτό θα γίνει σύντομα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ. Είναι ανοικτή η πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει στο υπόλοιπο ποσοστό που είναι προς διάθεση. Οποιοσδήποτε που είναι Παναθηναϊκός είναι ευπρόσδεκτος». Βέβαια, ξεκαθάρισε πως «ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται. Η παραμονή της οικογένειάς μου θα διασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου». Η ΠΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. "Αυτός που αγαπάει (τον Παναθηναϊκό), το αποδεικνύει με πράξεις…" , γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης.

Πολυμετοχικός Αθλητικός Όμιλος

Ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Παιανία, πως η οικογένειά του διατηρεί το 50% των μετοχών του συλλόγου και το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. Πρόκειται ουσιαστικά για άνοιγμα τόσο στην Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ), όσο και σε κάθε φίλο της ομάδας που θέλει να γίνει μέτοχος.

«Το πρωτάθλημα έληξε και νομίζω ότι το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει. Το τοπίο στον ΠΑΟ είναι θολό και γίνεται θολότερο. Ο κόσμος βρίσκεται σε σημείο διχασμού και προβληματισμού. Ο σύλλογος μπαίνει στα επόμενα 100 χρόνια και βλέποντας μπροστά σαν διοίκηση πρέπει να βάλουμε τις βάσεις. Οι βάσεις αυτές έχουν αρχίσει να μπαίνουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης του καλύτερου γηπέδου της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στον κόσμο του κι έχουμε ευθύνη να του δώσουμε όραμα. Σε αυτό η τοποθέτησή μου είναι η εξής: ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός. Θα μπορούν κι άλλοι πλην της οικογένειάς μου να συμμετέχουν ενεργά. Η οικογένειά μου θα παραμείνει με 50% του Παναθηναϊκού και το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους. Αυτό θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Πραγματικά ο Παναθηναϊκός θα είναι ενωμένος, θα έχει τις βάσεις, με ένα γήπεδο που θα αρχίσει να χτίζεται και πλέον θα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Όλα θα γίνουν με μια διαδικασία, καθαρά και διαφανή. Δεν υπάρχουν ταμπέλες. Είναι ανοικτή η πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει στο υπόλοιπο ποσοστό που είναι προς διάθεση. Οποιοσδήποτε που είναι Παναθηναϊκός είναι ευπρόσδεκτος. Είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου και είχε απαραίτητη προϋπόθεση να μπει το γήπεδο σε τελική φάση υλοποίησης. Το γήπεδο δίνει τη δυνατότητα να προδιαγράφεται ένα μέλλον εύρωστο. Πλέον, με το γήπεδο ανοίγει ο δρόμος για έναν δυνατό πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Μπορεί πλέον να είναι ένα μεγάλο κλαμπ και να ανήκει στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Θα γίνει συγκεκριμένη παρουσίαση τις επόμενες 20 ημέρες, με συγκεκριμένο σχέδιο για την επιχείρηση και τη διοίκηση. Δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση, αλλά κάνω συγκεκριμένη πρόταση. Έχω μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Θα υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο, που θα κατατεθεί με ολοκληρωμένες προτάσεις», είπε ο «Τζίγκερ».

Επίσης, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως αυτή η πρόταση δεν αποτελεί απάντηση προς την ΠΕΚ: «Εγώ δεν έχω υπόψη μου καμία πρόταση της ΠΕΚ. Αυτό είναι μια πρακτική που ασκούν κάποιοι. Σαν διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλω να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν αποτελεί καμία απάντηση αυτό που κάνω, είναι μια πρόταση συγκεκριμένη, με αρχή και τέλος, που γίνεται για το καλό του Παναθηναϊκού και μόνο. Το έχω αποδείξει πως το καλό της ομάδας είναι ο μοναδικός μου στόχος».

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν προτίθεται να αποχωρήσει ούτε τώρα, αλλά ούτε και μελλοντικά από τον σύλλογο. «Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται. Η οικογένειά μου θα μείνει μέτοχος του 50% και ουσιαστικά θα είναι εγγυητής της επόμενης μέρας. Εδώ και 30 χρόνια αποτελούν αποδεδειγμένα παράδειγμα διαχείρισης. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει σταθερή βάση, αλλά αυτό μόνο με μία σταθερή διοίκηση μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό που μπορώ να διασφαλίσω είναι πως η παραμονή της οικογένειάς μου θα διασφαλίσει το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων ομάδων. Αυτό σας το εγγυώμαι προσωπικά και οικογενειακά», τόνισε, ενώ για το αν θα επιδιώξει να είναι πρόεδρος στο νέο σχήμα, είπε: «Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα, στόχος μου είναι να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Το προεδριλίκι και τα αξιώματα δεν με εκφράζουν. Η επόμενη μέρα απαιτεί προσοχή. Θα πρέπει το νέο σχήμα σε πρώτη φάση να δείξει δυναμική παρουσία και να αποδείξει πως μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του».

Όσο για τα οφέλη από αυτό το άνοιγμα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είπε: «Ο στόχος είναι να ενισχυθεί κεφαλαιακά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα παραμείνουν τα χρήματα αυτά στο σύλλογο για να επενδυθούν στο μέλλον. Και τα 80 εκατ. ευρώ θα πάνε στη διάθεση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει τιμή σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, υπάρχει μια θεωρητική αξία. Σκοπός είναι να υπάρχει ρεαλιστικό πλάνο. Τα 80 εκατ. ευρώ είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο. Ο Παναθηναϊκός δεν αποτιμάται ούτε 80 ούτε 180 εκατ. ευρώ. Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δίνεται μια σοβαρή κεφαλαιακή βάση να κινηθεί στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου. Με μια σωστή διοίκηση η ομάδα θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, όμως η επόμενη μέρα που ξεκινά πρέπει να τον βρει ενωμένο. Είναι ευθύνη όλων μας να το πετύχουμε, έμπρακτα όμως, όχι με λόγια. Πρέπει να σταματήσει στον Παναθηναϊκό να υπάρχουν οπαδοί με ταμπέλες. Πολύς κόσμος στεκόταν στην ομάδα και υπέφερε, γιατί κάποιοι του έβαζαν ταμπέλα. Προσδοκώ οι μέτοχοι να είναι πολύ περισσότεροι από πέντε».

Ο «Τζίγκερ» δεν έκρυψε την πικρία του για ορισμένες ακραίες αντιδράσεις εναντίον αυτού και της οικογένειάς του. «Για μένα πρώτα από όλα είναι ο Παναθηναϊκός. Εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου δεχτήκαμε μεγάλη επίθεση, που ξεπερνούσε τα όρια της ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν θα πω από πού προέρχονταν. Δεν ασχολήθηκα, γιατί αν το έκανα θα ενίσχυα το διχασμό και τον προβληματισμό. Θα πυροδοτούσα την κατάσταση. Πρώτη μου σκέψη είναι ο κόσμος. Έχω επιλέξει μια στρατηγική για το καλό του Παναθηναϊκού και θα επιμείνω σε αυτή τη θέση», τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα συνεργαστεί με ανθρώπους που τον κατηγόρησαν, απάντησε: «Για μένα όλα είναι εύκολα εφόσον έχουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα σταθώ σε χαρακτηρισμούς που έχουν κάνει οποιοιδήποτε για μένα. Αυτό είναι πρόβλημα δικό τους. Για μένα προέχει το καλό του Παναθηναϊκού». Όσο για το αν θα δεχόταν να έχει ραντεβού με την ΠΕΚ, είπε: «Δεν είμαι γιατρός για να κλείνω ραντεβού. Οι πόρτες του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ανοικτές. Κάνουμε μία πρόταση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όχι σε συγκεκριμένες ομάδες. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το χρηματιστήριο. Γιατί όχι; Αν μας το επιτρέψουν».

Για αγωνιστικά ζητήματα δεν θέλησε να μιλήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. «Είναι ένα διάστημα κρίσιμο για την ομάδα. Υπάρχει ένας σχεδιασμός, ένα κομμάτι θα υλοποιηθεί. Δεν θα υπάρξει παύση εργασιών. Συνεχίζουμε κανονικά και σχεδιάζουμε κάτι που θα δώσει μια βάση για τα επόμενα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού».

Τέλος, αποκάλυψε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τον Ερασιτέχνη, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. «Δεν έχει αλλάξει κάτι στο μυαλό μου. Θα ήθελα μία μέρα να δω έναν Ερασιτέχνη μεγάλο. Θα ήθελα να δω ένα πλάνο διεύρυνσης του Ερασιτέχνη και θα είμαι κι εγώ κοντά. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται μόνο να θέλεις εσύ, αλλά να θέλουν και οι άλλοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x