Ελλάδα

Ολυμπιακός εναντίον ΕΣΑΚΕ

Ανακοίνωση εναντίον του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ. «Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί θλίψη. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίθανων καταστάσεων, που έχουν ως μοναδικό εμπνευστή τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

Ανακοίνωση εναντίον του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ. «Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί θλίψη. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίθανων καταστάσεων, που έχουν ως μοναδικό εμπνευστή τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί θλίψη. Ένα πρωτάθλημα που όλοι θέλουμε να είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, στερείται σοβαρότητας, στερείται ικανότητας, στερείται οράματος, στερείται ηγεσίας και κάθε έννοιας προγραμματισμού και οργάνωσης.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίθανων καταστάσεων που έχουν ως μοναδικό εμπνευστή τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.

Μέσα απ αυτό το κείμενο θέλουμε να θέσουμε κάποια δημόσια ερωτήματα στον κ. Οικονομίδη και περιμένουμε απαντήσεις...

1. Γιατί κ. Οικονομίδη τη στιγμή που το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ συζητά με τον ΟΠΑΠ την πρόταση χορηγίας του πρωταθλήματος, εσείς, τόσο στην κλήρωση, όσο και στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και αρχηγών των ομάδων της Α1, τοποθετείτε το λογότυπο της Ανώνυμης Εταιρείας σε περίοπτη θέση; Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; Με ποια κριτήρια; Γιατί τη στιγμή που οι διοικούντες τις ομάδες (κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Παύλος Γιαννακόπουλος, Ηλίας Λιανός, Θανάσης Τζιβελέκης και Μίνωας Κυριακού) αναλαμβάνουν προσωπικά το θέμα κατόπιν δικής σας προσκλήσεως και συναντιούνται με τη διοίκηση και τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμαννουήλ, έχοντας ως μοναδικό στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης συμφωνίας που θα ωφελήσει περισσότερο τις μικρές ομάδες, εσείς σαμποτάρετε με τις ενέργειές σας τις διαπραγματεύσεις; Εσείς δεν πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο για να διαφυλάξετε τα συμφέροντα των ομάδων;

2. Γιατί κ. Οικονομίδη δεχόσασταν ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ την παρουσία του εκπροσώπου της Καβάλας στο Δ.Σ., έχοντας μάλιστα και το δικαίωμα της ψήφου, τη στιγμή που η συγκεκριμένη ομάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής της στο πρωτάθλημα; Τι κάνατε για να διαφυλάξετε την υστεροφημία και το καλό όνομα της διοργάνωσης, ώστε να μην οδηγηθούμε στην αναβολή του αγώνα Καβάλα - ΑΕΛ μία μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κι ενώ η ομάδα της Λάρισας ήταν καθ'οδόν; Γιατί έπρεπε να οδηγηθούμε σ' αυτή την εξέλιξη και δεν φροντίσατε με το θεσμικό σας ρόλο να ξεκαθαρίσετε νωρίτερα το θολό τοπίο που είχε δημιουργηθεί;

3. Γιατί κ. Οικονομίδη περιμένατε την τελευταία στιγμή να καλέσετε την Επιτροπή Πρωταθλήματος για να αποφασίσετε την έδρα του αγώνα Αιγάλεω - Ολυμπιακός, ενώ γνωρίζατε από πριν για τις προθέσεις της γηπεδούχου ομάδας και το ότι είχαν συμφωνήσει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (Αιγάλεω, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ολυμπιακά Ακίνητα και Αστυνομία); Γιατί επιτρέψατε να δημιουργηθούν προσδοκίες στον φίλαθλο κόσμο; Γιατί δεν είχατε προβλέψει από πριν να δώσετε οριστική λύση στο θέμα χωρίς να δημιουργηθούν εντυπώσεις; Γιατί αποτρέψατε τη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ σ ένα μεγάλο και άρτιο γήπεδο με την παρουσία πλήθους κόσμου, γνωρίζοντας ότι το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN θα είναι στον αγώνα; Γιατί εσείς δεν καταθέσατε την άποψή σας για το θέμα με την ψήφο σας; Αυτός δεν είναι ο ρόλος σας; Να δίνετε λύση στα προβλήματα και να προλαβαίνετε καταστάσεις.

4. Γιατί κ. Οικονομίδη μιλήσατε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο στον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Χρήστο Σταυρόπουλο, χρησιμοποιώντας ακόμα και ύβρεις στο τελευταίο Δ.Σ. της 9ης Οκτωβρίου 2008, τη στιγμή που αυτός εξέθετε τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που άπτονται στη σωστή λειτουργία του ΕΣΑΚΕ; Όπως η πρόταση - απάντηση στον ΟΠΑΠ που προσκομίσαμε και είχε την καθολική υποστήριξη όλων των παρευρισκομένων. Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε αυταρχικές μεθόδους; Καλό είναι να θυμάστε ότι είστε εκλεγμένος από τις ομάδες, για να τις υπηρετείτε και να μάχεστε καθημερινά για τα συμφέροντά τους.

5. Γιατί κ. Οικονομίδη πριν τη Γενική Συνέλευση της ULEB, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2008, δεν καλέσατε έκτακτο Δ.Σ. και να αποφασίσουν οι ομάδες για τις θέσεις της ελληνικής λίγκας στο πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει; Ποια θέση πήρατε ως εκπρόσωπος των ελληνικών ομάδων στο Παρίσι; Πότε σκοπεύετε να ενημερώσετε τις ομάδες για το συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση;

Κύριε Οικονομίδη, αυτά προς το παρόν. Αναμένουμε τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x