Γενικά

Εκατοστή επέτειος με ιδιαίτερη σημασία

Εκατοστός γύρος της Ιταλίας με μια ξεχωριστή επέτειο.

Ο 100ος γύρος της Ιταλίας στο άθλημα της ποδηλασίας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι μια ξεχωριστή επέτειος για τους Ιταλούς και θα είναι ολοκληρωτικά μια ορεινή δοκιμασία.

Η ειδική 227 χιλιομέτρων θα είναι μια ανάβαση από το πέρασμα Μορτιρόλο και θα διεξαχθεί μετά την τρίτη ημέρα ξεκούρασης και δύο ημέρες μετά από την προγραμματισμένη μετά τη 18η του αγώνα.

Η ειδική θα ξεκινήσει με μια ανηφόρα, με τον τερματισμό της πρώτης βουνοκορφής να είναι προγραμματισμένος για την τέταρτη ειδική διαδρομή όπου θα ολοκληρωθεί στις πλαγιές της Αίτνας.

Ο αγώνας του 2017 θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από τη Σαρδηνία, όπου θα αποτελεί φόρο τιμής στους πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές.

Οι ειδικές θα ξεκινήσουν ή θα τερματίσουν στον τόπο γέννησης του νικητή του 1958, Ερκόλε Μπαλντίνι, και του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Φάουστο Κόππι.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και θα αποτελείται από 28 χιλιόμετρα ατομικής χρονομέτρησης με εκκίνηση από την πίστα της Μόντζα και τερματισμό στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x