Την παραπομπή του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Ψωμιάδη, δυο συγγενών του, πρώην μελών της διοίκησης και ενός συνεργάτη τους για οικονομικές ατασθαλίες στην ομάδα το 2002, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το βούλευμα, παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι Μάκης Ψωμιάδης, οι εξάδελφοί του Χαρίλαος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος, και Χαρίλαος Ψωμιάδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος, και ο συνεργάτης τους, σταυλίτης, Αντώνης Κατσαρός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα τρία πρώην στελέχη της ΑΕΚ και ο συνεργάτης τους, που εμφανίστηκε σαν εργολάβος, προεισέπραξαν ποσό άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο του 2002 από το ταμείο της ομάδας, προκειμένου να κάνουν έργα για προπονητικό κέντρο της «Ενωσης».στους Θρακομακεδόνες.

Τα έργα αυτά δεν έγιναν ποτέ, καθώς ούτε καν είχε αγοραστεί οικόπεδο. Όπως δέχθηκαν οι δικαστές, με το βούλευμά τους, τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν προέρχονταν από τηλεοπτικά δικαιώματα και πριμ των αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ των «κιτρινόμαυρων».

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη, έπειτα από πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε διενεργήσει ελέγχους στην ομάδα, ύστερα από εντολή του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ