Την κόντρα της αγγλικής κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων του 2012 έχει προκαλέσει η αύξηση του προϋπολογισμού της διοργάνωσης. Η επιτροπή της βρετανικής βουλής σε θέματα πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού επικρίνει τους διοργανωτές της ολυμπιάδας και σε έκθεση της τονίζει πως ήδη έχει τριπλασιαστεί ο αρχικός προϋπολογισμός.

Μάλιστα, επισημαίνεται η περίπτωση της κατασκευής του χώρου για τα θαλάσσια σπορ, όπου αρχικά οι ιθύνοντες είχαν υπολογίσει πως θα κοστίσει 75 εκατομμύρια λίρες, όμως το έργο έχει φτάσει ήδη στα 300 εκατομμύρια λίρες. «Το ιστορικό της κατασκευής του κέντρου θαλάσσιων σπορ δείχνει μια ερασιτεχνική αντιμετώπιση του ελέγχου του προϋπολογισμού και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των αγώνων φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να ξοδεύουν τα χρήματα όπως το νερό», δηλώνει με την έκθεση της η βρετανική κυβέρνηση. Παράλληλα επικρίνει τους διοργανωτές πως δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα οφέλη των προαστίων της πόλης από αυτούς τους αγώνες.

Ο αρχικός προϋπολογισμός των ολυμπιακών αγώνων του 2012 ανερχόταν στα τρία δισεκατομμύρια λίρες, όμως πλέον έχει τριπλασιαστεί φτάνοντας περίπου στα εννέα δισεκατομμύρια.

Επιμέλεια: Δήμος Γεωργακόπουλος