Γιώργος Χελάκης

Η καλύτερη κλήρωση για τη «Μεγάλη Κυρία»!

SportDay

Oι ποδοσφαιρικές μονομαχίες των κυπριακών ομάδων με τις ελλαδικές έχουν κάτι που εξιτάρει. Από το 1999, όταν η σπουδαία ομάδα του Κρισμάρεβιτς, του Οκκά και του Μελαναρκίτη έβγαλε το λάδι του Ολυμπιακού, μέχρι τελικά να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Υστερα από εννέα χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Ανόρθωση, η «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου, βρίσκει και πάλι απέναντί της τον Ολυμπιακό. Απαραίτητη προϋπόθεση, να αξιοποιήσει στη Βιέννη το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ραπίντ. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην Ελλάδα και η Ανόρθωση επιβλήθηκε στην Κύπρο, βρίσκοντας ζωτικό χώρο ανάμεσα στις «συμπληγάδες» που συγκροτούν ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι η σημερινή ομάδα του αξιοθαύμαστου Τιμούρ Κετσπάγια είναι καλύτερη από εκείνη του Ντούσαν Μιτόγεβιτς. Μπορώ να πω, όμως, ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πια ούτε η κλάση ούτε η φινέτσα του Βασίλη Καραπιάλη. Στην Ανόρθωση έχουν αλλάξει όλα.

Πρόεδρος, παίκτες, προπονητής. Στον Ολυμπιακό κυριαρχεί πάντα ο Σωκράτης Κόκκαλης και παραμένουν στην ομάδα ο Τζόρτζεβιτς με τον Αντζα. Από τον Ολυμπιακό που είδαμε προχθές κόντρα στη Χετάφε η Ανόρθωση απέχει λιγότερο σε σύγκριση με τότε. Το γεγονός κάνει τη μονομαχία συναρπαστική και την έκβασή της σχετικά αβέβαιη. Την έκφραση «αν ο Ολυμπιακός υποτιμήσει την Ανόρθωση, θα πάθει ζημιά» δεν τη υιοθετώ, διότι αδικεί κατάφωρα την πρωταθλήτρια Κύπρου. Αδικεί και τον Ολυμπιακό, που, στην κατάστασή του, σίγουρα θα συγκεντρώσει πληροφορίες και υλικό για την αντίπαλό του.

Ο Δέλλας, ο Σόσιν, ο Τικίνιο, ο Ντομπρασίνοβιτς και ο Σκοπελίτης είναι από επιπόλαιο έως επικίνδυνο να αγνοηθούν. Φαντάζομαι λίγοι πιστεύουν ότι η «τριάρα» επί της Ραπίντ είναι τυχαίο αποτέλεσμα, εύκολο να το πετύχει και ο Ολυμπιακός της συγκεκριμένης περιόδου. Κρίμα που στη μεγάλη ευκαιρία της Ανόρθωσης για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στέκεται απέναντί της ο Ολυμπιακός. Για σταθείτε, όμως... Η Ανόρθωση ήταν στο γκρουπ των αδύναμων και ο Θρύλος στο γκρουπ των ισχυρών. Δηλαδή ποια θα ήταν καλύτερη κλήρωση για τη «Μεγάλη Κυρία»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x