F1

Πρώτη νίκη στην F1 για Κοβαλάινεν

Την πρώτη νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Χέικι Κοβαλάινεν στο σημερινό Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο πιλότος της McLaren Mercedes αν και δεν πραγματοποίησε καλή εκκίνηση, αφού τον πέρασε αμέσως ο Μάσα, κατάφερε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας του «χαμογέλασε» η τύχη. Ο κινητήρας της Ferrari του Βραζιλιάνου πιλότου «παρέδωσε» το «πνεύμα» του και ο Φινλανδός πέρασε μπροστά και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φόρα. Δεύτερος ο Τίμο Γκλοκ με Toyota και τρίτος ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari.

Την πρώτη νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Χέικι Κοβαλάινεν στο σημερινό Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο πιλότος της McLaren Mercedes αν και δεν πραγματοποίησε καλή εκκίνηση, αφού τον πέρασε αμέσως ο Μάσα, κατάφερε να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας του «χαμογέλασε» η τύχη. Ο κινητήρας της Ferrari του Βραζιλιάνου πιλότου «παρέδωσε» το «πνεύμα» του και ο Φινλανδός πέρασε μπροστά και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φόρα. Ο δεύτερος οδηγός της αγγλικής ομάδας χρειάστηκε 1 ώρα 37 λεπτά, 27 δευτερόλεπτα και 67 δέκατα για να ολοκληρώσει τους 70 γύρους που αποτελούσαν το Γκραν Πρι και χάρισε 10 υπερπολίτιμους βαθμούς στην ομάδα του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα της Βουδαπέστης, ήταν ο Φελίπε Μάσα. Ο πιλότος της Ferrari που βρισκόταν στην τρίτη θέση του grid, κατάφερε στην εκκίνηση του αγώνα να περάσει πρώτος αφού προσπέρασε αμέσως το δεύτερο Κοβαλάινεν ενώ πέρασε και στα φρένα στην πρώτη μόλις στροφή τον Λιούις Χάμιλτον από την εξωτερική. Έτσι τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και άρχισε να αυξάνει τη διαφορά του από τον Βρετανό. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφτανε στην τέταρτη φετινή του νίκη, είδε στους καθρέφτες του να βγαίνουν καπνοί από τον κινητήρα του και κάπου εκεί να χάνονται μέσα από τα χέρια του 10 βαθμοί που θα τον βοηθούσαν τα μέγιστα για τη συνέχεια.

Όσο για τη μεγάλη έκπληξη του Γκραν Πρι, ακούει στο όνομα, Τίμο Γκλοκ. Ο Γερμανός που είχε πετύχει τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα και κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου γεγονός που σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση στο «στρατόπεδο» της Toyota. Πίσω του ήταν ο Κίμι Ράικονεν με την άλλη Ferrari ο οποίος αν και ξεκίνησε από την έκτη θέση, μπόρεσε να ανεβεί στο βάθρο των νικητών και να πάρει τους έξι βαθμούς της θέσης που τον φέρνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πέντε πόντους πίσω από τον Χάμιλτον που έχει 62.

Τέταρτος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με Renault ενώ πέμπτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος αν και ήταν πρώτος στην εκκίνηση έχασε τη θέση του όπως προαναφέραμε από τον Μάσα αμέσως μετά την εκκίνηση. Στη συνέχεια ο πιλότος της McLaren αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το εμπρός αριστερό ελαστικό του και είχε μια μικρή έξοδο από την πίστα με αποτέλεσμα να πάει στα πιτ για να αλλάξει ελαστικά. Σε κάποιο σημείο του αγώνα είχε βρεθεί αρκετά πίσω στην κατάταξη και τελικά μπόρεσε να πάρει τέσσερις βαθμούς που τον διατηρούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Την βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισαν οι Νέλσον Πικέ με Renault, Γιάρνο Τρούλι με Toyota και Ρόμπερτ Κούμπιτσα με BMW.

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών μετά το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας:

1. Λιούις Χάμιλτον 62 βαθμοί

2. Κίμι Ραϊκόνεν 57

3. Φελίπε Μάσα 54

4. Ρόμπερτ Κούμπιτσα 49

5. Νικ Χάιντφελντ 41

6. Χέικι Κοβαλάινεν 38

7. Γιάρνο Τρούλι 22

8. Φερνάντο Αλόνσο 18

. Μαρκ Ουέμπερ 18

10. Τίμο Γκλοκ 13

11. Νελσίνιο Πικέ 13

12. Ρούμπενς Μπαρικέλο 11

13. Nίκο Ρόσμπεργκ 8

14. Καζούκι Νακατζίμα 8

15. Ντέιβιντ Κούλθαρντ 6

16. Σεμπάστιαν Φέτελ 6

17. Τζένσον Μπάτον 3

18. Σεμπαστιάν Μπουρντέ 2


Η βαθμολογία των κατασκευαστών μετά το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας:

1. Ferrari 111 βαθμοί

2. McLaren Mercedes 100

3. BMW Sauber 90

4. Toyota 35

5. Renault 31

6. Red Bull 24

7. Williams Toyota 16

8. Honda 14

9. Toro Rosso 8


Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x