Γιώργος Χελάκης

Αναζητείται αξιόπιστη πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

SportDay

Οποτε βρουν χρόνο οι κύριοι Ιωαννίδης και Δουβής, ας περάσουν από το Μέγαρο Μαξίμου, να τους δώσει ο πρωθυπουργός συγχαρητήρια. Μόνο αυτοί με τους περίφημους σχεδιασμούς τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Γκαγκάτση σε τέτοιο σαρωτικό αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΠΟ.

Οτι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποτρέψουν την επανεκλογή του έπρεπε να το γνωρίζουν. Αυτοί όχι μόνο το αγνόησαν, αλλά με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς τον έκαναν ήρωα. Το ίδιο πέτυχαν και οι λαλίστατοι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας. Και τι δεν έχουν πει εναντίον του και τι δεν του έχουν καταλογίσει. Την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας βρέθηκαν έξι λευκά και όλοι οι άλλοι ψήφισαν Γκαγκάτση. Στο επόμενο ανάποδο σφύριγμα θα βγουν όλοι μαζί να του ρίξουν τον λίθο του αναθέματος. Μέσα σε όλα αυτά «κάηκε» ένας άνθρωπος με κύρος και εντιμότητα. Ο Πάρις Γεωργακόπουλος δεν έπρεπε να μπει καν σε αυτή την περιπέτεια. Προφανώς κάποιοι, κύριε Δουβή, τον έπεισαν ότι υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να κοντράρει στα ίσια το ψηφοδέλτιο του Γκαγκάτση. Επειδή ο Γεωργακόπουλος δεν είναι αφελής, δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι οι υποσχέσεις συμπεριλάμβαναν και μετρητά, που είναι το πλέον ισχυρό και κατανοητό επιχείρημα από τους εκπροσώπους των Ενώσεων.

Με την κάνουλα των κρατικών επιχορηγήσεων για καιρό κλειστή, οι Ενώσεις διψάνε για χρήμα. Παρά την οικονομική ξηρασία που οδηγεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε στραγγαλισμό, οι Ενώσεις ψήφισαν και πάλι Γκαγκάτση. Το φαινόμενο χρήζει μελέτης, η οποία ξεπερνά κατά πολύ την απλοϊκή εξήγηση για τις προσωπικές εξυπηρετήσεις που κάνει ο πρόεδρος στα μέλη των Ενώσεων. Η τακτική του οικονομικού αποκλεισμού που εφαρμόζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού απέναντι στην ΕΠΟ αποδίδει τα αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν οι εμπνευστές της.

Αν ο βίος και η πολιτεία του Βασίλη Γκαγκάτση κινούνται εκτός νομιμότητας, έρχεται η ώρα που θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Αν υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες στην Ομοσπονδία, υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου που ψάχνουν και έχουν υποχρέωση να βρουν. Ομως, ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί απέναντί του μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι σοβαρό θέμα, γιατί δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο της ΕΠΟ να λειτουργεί ως ανεξέλεγκτος μονάρχης. Ομως οι «αντιπολιτεύσεις» δεν δημιουργούνται μέσα στα υπουργικά γραφεία, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του ΣΕΓΑΣ. Δημιουργούνται με βάση συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το ποδόσφαιρο, την ανάπτυξη και την αξιοπιστία του. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι συγκροτούν αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση οι γκρίνιες του Διονύση Ψωμιάδη, επειδή δεν τον προώθησε ο Ιωαννίδης, και η ολομέτωπη επίθεση του Βίκτωρα Μητρόπουλου με μόνο όπλο τις προαναγγελίες των ενεργειών της Δικαιοσύνης. Ολοι αυτοί, ποντάροντας στις αποφάσεις των δικαστηρίων και στη «στήριξη» της Νέας Δημοκρατίας, θέλησαν να στείλουν στην αντιπολίτευση το «μπλοκ» του Γκαγκάτση. Το αποτέλεσμα ήταν μία μέρα πριν από τις εκλογές να αποσύρουν το ψηφοδέλτιό τους. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ο Σωκράτης Κόκκαλης και να καταγγείλει το κράτος ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου! Ετσι λοιπόν οι Ενώσεις, μπροστά στο τεράστιο δίλημμα, με τον Γκαγκάτση και τον Κόκκαλη ή με τους κυβερνητικούς Γεωργακόπουλο, Μητρόπουλο, Ψωμιάδη, προτίμησαν την πρώτη εκδοχή. Ολα μένουν ίδια. Αναζητείται ακόμα μια εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα όσοι διοικούν και όσοι «φιλοδόξησαν» να τους αντιπολιτευτούν δεν είναι σε θέση να την προσφέρουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x