Γιώργος Χελάκης

Η «κοινή λογική» και ο Οτο Ρεχάγκελ!

SportDay

Με τον Ρεχάγκελ δύσκολα βρίσκεις άκρη. Τα όσα κάνει στην προπόνηση παραπλανούν τους διαπιστευμένους συντάκτες και τους στέλνουν στον κουβά. Ακόμα και τώρα που όλα δείχνουν ότι η ενδεκάδα θα μείνει η ίδια, ο κόουτς έχει περιθώρια να τα κάνει όλα... καλοκαιρινά.

Ανεξάρτητα από τις ανατροπές στην ενδεκάδα, υπάρχει κάτι που δεν αμφισβητείται. Κόντρα στη Λετονία και τη Μολδαβία υπήρξαν χρονικά διαστήματα στα οποία η Εθνική έπαιξε σχετικά καλό ποδόσφαιρο. Καλό με την έννοια του επιθετικού και παραγωγικού ποδοσφαίρου. Καλό με την έννοια ότι οι ακραίοι μπακ πλαισίωναν τους τρεις επιθετικούς και τον έναν από τους κεντρικούς χαφ κάθε φορά που η ομάδα έφθανε στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Παλιότερα κάτι τέτοιο ήταν έξω από τις συνήθειες του κόουτς. Φαίνεται ότι το σύστημα με τους τρεις σέντερ μπακ τού δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας για τα μετόπισθεν και απελευθερώνει τους ακραίους μπακ ώστε να προωθούνται τακτικά.

Τις περισσότερες φορές τα συστήματα κρίνονται από την απόδοση των παικτών που χρησιμοποιούνται. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στον ρόλο του. Τόσο πολύ μάλιστα που ο Ρεχάγκελ άφησε κατά μέρος την τακτική να μην κάνει ξεχωριστές αναφορές σε παίκτες. Οσα είπε για τον Αβραάμ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι στόπερ θα παραμείνουν τρεις και σήμερα.

Ο τραυματισμός του Καραγκούνη και τα βαριά πόδια του τον αφήνουν αναγκαστικά εκτός αρχικής ενδεκάδας. Κατά συνέπεια οι αλλαγές θα περιοριστούν στην επιθετική τριάδα.

Υποψήφιοι για να ξεκινήσουν είναι ο Αμανατίδης, ο Σαλπιγγίδης και ο Λυμπερόπουλος σε θέση σέντερ φορ. Μόνος υποψήφιος για «αποχώρηση» ο Φάνης Γκέκας, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και φάνηκε εκτός φόρμας στο παιχνίδι με τους Μολδαβούς. Ολα αυτά ως λογικά συμπεράσματα. Ωστόσο, κι άλλες φορές ο Ρεχάγκελ απέφυγε να συμμαχήσει με την κοινή λογική.

Σημειώστε πως όταν οι Ελληνες διεθνείς θα μπαίνουν με τον διαιτητή Κανταλέχο στο «Γ. Καραϊσκάκης» το παιχνίδι ανάμεσα στη Λετονία και το Ισραήλ θα έχει τελειώσει. Ενα «Χ» στη Λετονία «επιτρέπει» στην Εθνική να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματά της ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στους Ελβετούς. Σε τέτοια παιχνίδια η τακτική δεν αφορά μόνο τον αντίπαλο αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στη βαθμολογία. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι -μακάρι να είναι πολλοί- βρεθούν απόψε στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x