Γιώργος Χελάκης

Πέρσι, έδιωξε τον Φερέρ και ζήτησε συγνώμη…

www.sport-fm.gr

Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Νικολαϊδης το έστειλε στους παίκτες και στους οπαδούς. Ο Δώνης παραμένει ακλόνητος στον πάγκο της ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική όλα είναι σχετικά. Κι’ ο Φερέρ μ’ ένα κολοσιάιο συμβόλαιο, ακλόνητος αισθανόταν. Ηρθαν όμως τα αγωνιστικά στραπάτσα κι’ ο Ντέμης τον «σκούπισε» κανονικά. Τώρα η πρόθεσή του να μην κουνηθεί από τη θέση του ο Δώνης, είναι ειλικρινής. Αν όμως η κατρακύλα συνεχιστεί ο Δώνης κι’ ο Ντέμης θα βρεθούν αντιμέτωποι με χειρότερα απ’ όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ έξω από το γήπεδο της Φυλής.

Η πράξη του Νικολαϊδη να στηρίξει τον Δώνη φανερώνει την εντιμότητά του απέναντι στον προπονητή. Μην κοροϊδευόμαστε. Η ΑΕΚ που βλέπουμε στο γήπεδο είναι δημιούργημα του κόουτς όσο είναι και του προέδρου. Οι δυο τους, χωρίς μεσολάβηση τρίτου, σχεδίασαν την ΑΕΚ που μας παρουσιάζουν. Ο ξεροκέφαλος και δεσποτικός Φερέρ που δεν σήκωνε από πολλές κουβέντες είναι παρελθόν. Ο Ιβιτς που ήθελε και κατάφερε να έχει λόγο, επίσης. Νικολαϊδης και Δώνης χωρίς παρεμβολές έκοψαν και έραψαν τη νέα ΑΕΚ. Το «έκοψαν και έραψαν» αποδίδει την πραγματικότητα. Ο Σκόκο ήρθε από την αρχή όπως από την αρχή (σχεδόν) «απομακρύνθηκε» ο Δέλλας. Όλα τα άλλα ήταν κοπτοραπτική που δεν υπάκουε σε συγκεκριμένο σχέδιο αλλά σε συγκυριακές καταστάσεις. Θέμα τύχης ήταν η πώληση του Ριβάλντο. Κάπως έτσι «στα κουφά» πήρε των ομματιών του ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Την τελευταία στιγμή κι’ αφού δεν είχαν άλλες δελεαστικές επιλογές έβαλαν την υπογραφή τους ο Μπασινάς και ο Κυργιάκος. Γι’ αυτό και υποχρέωσαν τον Νικολαϊδη σε κοστοβόρα συμβόλαια και μάλιστα πολύχρονης διάρκειας. Μην μιλάμε για προγραμματισμό. Ούτε για πλάνα από πλευράς προπονητή. Στην αρχή ξέραμε για 4-3-3 μετά για 4-4-2, στη συνέχεια αλλιώς αρχίζει, αλλιώς συνεχίζει και αλλιώς τελειώνει τα παιχνίδια της η ΑΕΚ. Μέσα σ’ όλα αυτά έσκασε η είδηση της επερχόμενης αποχώρησης του Νικολαϊδη από τη διοίκηση και αναστάτωσε την ομάδα. Όλα τούτα είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν με τις πράγματι βαριές ευθύνες των παικτών που επέτρεψαν το 0-3 να γίνει 3-3!

Ναι, για το στραπάτσο της Φυλής φταίνε κυρίως οι παίκτες. Για τη φετινή εικόνα της ΑΕΚ φταίνε αυτοί που έκαναν τους σχεδιασμούς και τις επιλογές του καλοκαιριού. Ο Νικολαϊδης ζήτησε πέρσι συγνώμη από τους οπαδούς της ΑΕΚ όταν έδιωξε τον Φερέρ. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται πάλι σήμερα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x