Γιώργος Χελάκης

Η τύχη συμμάχησε με την ανωτερότητά του!

SportDay

Eτσι συμβαίνει πολλές φορές στο... παλιάθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Κάνεις τη διαδρομή παράδεισος-κόλαση όπως το τρόλεϊ της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι. Η ρημάδα η μπάλα τιμωρεί, αλλά όχι πάντα. Θα ήταν κρίμα αυτός ο μεστωμένος και τρεχαλατζής Παναθηναϊκός να τιμωρηθεί με συγκομιδή ενός μόλις βαθμού στην κατάμεστη Νέα Σμύρνη. Θα μπορούσε να τιμωρηθεί από τον θεό της μπάλας για τα καμώματα του Τεν Κάτε, που έβγαζε επιθετικούς κι έβαζε αμυντικούς λες και πήγαινε για την ισοπαλία. Εδώ που τα λέμε, μπορεί και να πήγαινε. Ομως ο θεός της μπάλας ήταν καλός χθες με τους «πράσινους» και τους αντάμειψε. Καλά έκανε, διότι άλλες φορές τους γύριζε την πλάτη...

Μέχρι το 10' οι Πανιώνιοι, με τον Εστογιάνοφ να ντριμπλάρει, να σουτάρει και τον Ρεκόμπα να πασάρει, έδειχναν ότι θα στριμώξουν στα σχοινιά τον αντίπαλό τους. Μόλις το νέο πειραματικό σχήμα του Ολλανδού βρήκε τα πατήματά του στο γήπεδο, η εικόνα άλλαξε άρδην.

Η πίεση ψηλά έκοψε στη μέση τον «ιστορικό» κι έκανε φανερά τα σημαντικά αμυντικά κενά που έχει. Ο Γκάμπριελ έπαιρνε πρωτοβουλίες, ο Μάντζιος ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους κεντρικούς αμυντικούς και ο Σιμάο με τον Ζιλμπέρτο ανέβαζαν ψηλά την ομάδα. Ταυτόχρονα ο Μουν ως αριστερός μπακ άρχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Εστογιάνοφ.

Το παιχνίδι είχε πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα. Κυρίως είχε έναν Παναθηναϊκό αποφασισμένο να μη στραβοπατήσει και πάλι. Το καταλάβαινες από το πώς πήγαιναν πάνω στις φάσεις αλλά και από τη συνεχή γκρίνια στον Ζωγράφο. Ο ρέφερι κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί πειθαρχικά επειδή έστειλε τον Μουν στα αποδυτήρια. Ωστόσο, η αποβολή ήταν αυστηρή, κόντρα στη ροή και στις συνθήκες που επικρατούσαν στο ματς. Αμέσως μετά ήρθαν το γκολ του Κουμόρτζι και ο διαρκής εκνευρισμός των «πρασίνων». Ο Τεν Κάτε με τις αλλαγές του φαινόταν να πηγαίνει για «Χ», κόντρα στη διάθεση των παικτών της ομάδας του. Επαιζε με τρεις στόπερ, τρεις αμυντικούς χαφ κι έναν προωθημένο. Είπαμε, κάτι του χρωστούσε η τύχη και του το έδωσε. Ας είναι καλά ο Γκούμας και η αδιαμφισβήτητη ικανότητα που έχει στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε ψυχολογικά και πάει στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό με μόνο στόχο τη νίκη. Αρκεί οι παίκτες του να είναι λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο προσηλωμένοι στο ίδιο το παιχνίδι. Ο Τεν Κάτε θα συνεχίσει τους πειραματισμούς. Είναι, φαίνεται, στην προπονητική φύση του. Καλό είναι το χωνέψουν οι ποδοσφαιριστές και να μάθουν να ζουν μ' αυτή την κατάσταση.

ΥΓ.: Η ντρίμπλα του Εστογιάνοφ στον Καραγκούνη θα ξεχαστεί δύσκολα. Οχι από τον «Τυπάρα». Απ' όλους εμάς που την είδαμε. Ελπίζω να την είδε κι ο Στυλιανόπουλος. Μόνο με τη ζημιά που είχε υποστεί τότε ο αμυντικός της ΑΕΚ από τον αξεπέραστο Βασίλη Χατζηπαναγή μπορεί να συγκριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x