Γιώργος Χελάκης

Σπουδαίος αμυντικός αυτός ο Ντιόγο...

SportDay

H σκηνή είναι παρμένη από τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Αστερίξ. Οι Ρωμαίοι έχουν κάνει και πάλι επίθεση στο γαλατικό χωριό, έχουν σπάσει τα μούτρα τους και εικονίζονται στραπατσαρισμένοι, γεμάτοι καρούμπαλα, να μονολογούν: «Καταταγείτε, μας έλεγαν, καταταγείτε...».

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα με τον Ντιόγο. Οταν τον «έψηναν» να υπογράψει στον Ολυμπιακό του έλεγαν τι μεγάλη ομάδα είναι και πόσα πολλά γκολ θα βάλει με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων». Φαντάζομαι, κανείς δεν του είπε ότι θα του βγει η γλώσσα να μαρκάρει τους αντιπάλους του και ότι θα περνάει την περισσότερη ώρα αποκρούοντας τις επιθέσεις μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη αντί να απειλεί ο ίδιος τον Γκαλίνοβιτς! Κι όμως, αυτό συνέβη χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Ντιόγο έδιωχνε με πόδια και κεφάλι τις απανωτές επιθέσεις των Παναθηναϊκών. Οτι κατάφερνε να τις διώχνει, αυτό ανάμεσα σ' όλα τ' άλλα σημαίνει πως οι Παναθηναϊκοί προσπαθούσαν με γιόμες να γίνουν απειλητικοί. Το σκηνικό αυτό από μόνο του δείχνει την εικόνα του ματς που παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ. Δικαιολογημένα ο συνάδελφος Μένιος Σακελλαρόπουλος ζητούσε από τους δύο τεχνικούς στη συνέντευξη Τύπου να σχολιάσουν πώς είναι δυνατόν παίκτες που συνολικά κοστίζουν πάνω από 100.000.000 ευρώ να δημιουργούν σε ένα ματς μόλις τρεις ευκαιρίες... Βαθμολογικά ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Ωστόσο, αν λάβουμε τοις μετρητοίς τη δήλωση του Βαλβέρδε ότι δεν ικανοποιήθηκε, γιατί ήθελε η ομάδα του να νικήσει, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε από πού πηγάζει η φιλοδοξία του τη στιγμή που για ένα ολόκληρο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του ήταν ταμπουρωμένοι στην άμυνα και το μόνο που έκαναν ήταν να διώχνουν ηρωικά και με αυτοθυσία. Τουλάχιστον ο Τεν Κάτε από την πλευρά του δεν παρασύρθηκε από την εδαφική υπεροχή του Παναθηναϊκού και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα δίκαιο, λέγοντας ότι η ομάδα του δημιούργησε μόνο δύο ευκαιρίες.

Στη «SportDay» είχαμε έγκαιρα σημειώσει ότι η συγκέντρωση τόσων ποδοσφαιριστών στο κέντρο του γηπέδου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να μη δημιουργηθούν φάσεις και να μη δουν οι οπαδοί στις εξέδρες και οι τηλεθεατές μπάλα της προκοπής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός, παρά την υπεροχή του, προτιμούσε με γεμίσματα του Βύντρα να στέλνει την μπάλα στον Μάντζιο και να τον αναγκάζει να «κονταροχτυπιέται» στον αέρα, διεκδικώντας την μόνος ανάμεσα σε δύο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού. Τα ίδια και χειρότερα από την άλλη πλευρά. Ο Νικοπολίδης έκανε το βολέ και μία στις δύο φορές πηδούσε για να διεκδικήσει την κεφαλιά ο Μπελούτσι...

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ποδόσφαιρο ως θέαμα βγήκε χαμένο στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες και οι δύο προπονητές από πλευράς αγωνιστικής εικόνας κατέγραψαν μόνο ζημίες...

Μόνο στο «σπίτι» του

Ο κόσμος χειροκροτεί και εκστασιάζεται. Ο Γκαλέτι ντριμπλάρει, σουτάρει, σκοράρει. Επειδή ο Βαλβέρδε και σε άλλα ερωτήματα μας αφήνει χωρίς απαντήσεις, μόνο ο ίδιος ο Αργεντινός μπορεί να μας πει τελικά τι είναι αυτό που τον πιάνει και εξαφανίζεται κάθε φορά που ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας. Προφανώς δεν το προβλέπει το συμβόλαιό του, ούτε θα έπρεπε να το ανέχονται οι οπαδοί της ομάδας. Φτάνουν, όμως, μια καλή σέντρα και ένα εύστοχο σουτ από μακριά για να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός γράφει ψέματα στο φύλλο αγώνος των εκτός έδρας παιχνιδιών. Δηλώνει 11 παίκτες και κατεβαίνει στο γήπεδο με 10.

Μπορούν και μόνοι τους

Μια μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού κατάφερε να βάλει φωτιά στις εξέδρες. Οχι μεταφορικά, όπως συνήθως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κυριολεκτικά. Σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός πίεζε, οι οπαδοί του έβαλαν το χεράκι τους και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να βγει από τη δύσκολη θέση. Τι να την κάνεις, όμως, τη βοήθεια στην ομάδα... Εκείνο που προέχει είναι η μαγκιά του οπαδού. Αυτοί οι «μάγκες» αξίζει να ακούσουν μια καλή κουβέντα από το στόμα... του Σάββα Θεοδωρίδη. Αυτός με τις δηλώσεις του είναι απλώς γραφικός. Εκείνοι με τη συμπεριφορά τους είναι επικίνδυνοι για την ομάδα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x