Γιώργος Χελάκης

Δεν είπαν στον κόουτς ότι απουσίαζε ο Ιμπραΐμοβιτς!

SportDay

Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το «REXONA»... Να του πει πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού γουστάρει πολύ τα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Γουστάρει να βλέπει τους οπαδούς του Ολυμπιακού με το κεφάλι στο πάτωμα κάθε φορά που οι εξετάσεις αίματος δείχνουν το... ευρωπαϊκό DNA του «τριφυλλιού». Γουστάρει, όμως, να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ και να βλέπει μπάλα της προκοπής. Να βλέπει τον Εργοτέλη, τον Ηρακλή και τον Αστέρα να δεινοπαθούν. Κάποιος να του μιλήσει και να του τα πει. Να το κάνει με αγάπη και σεβασμό, αναγνωρίζοντας τα αξεπέραστα «διπλά» σε Βρέμη και Μιλάνο. Αγαπησιάρικα να του τα πει, να μη μουτρώσει ο κόουτς. Να του πει ότι όταν μέσα στη βροχή μαζεύονται στο ΟΑΚΑ 40.000 βαζέλες, θέλουν να δουν την ομάδα τους να ταλαιπωρεί τον αντίπαλο κι άμα λάχει να τον χορταίνει γκολ. Εντάξει, μας έχει πει ο Οσιμ τι ακριβώς είναι η μπάλα, αλλά αυτό σημαίνει ότι της συμπεριφερόμαστε σαν πραγματικός Παναθηναϊκός. Οταν τη γυροφέρνουμε συνεχώς μέσα κι έξω απ' την περιοχή του αντιπάλου. Οταν σουτάρουμε προς το τέρμα. Οταν η μία επιθετική προσπάθεια διαδέχεται την άλλη. Οχι όταν αγκομαχάμε μέχρι να τη φτάσουμε μπροστά. Οταν πλην του Ιβανσιτς ουδείς μπορεί να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του. Οταν περνάει η ώρα και στέλνουμε τον Γκούμα μπροστά για να παίξουμε «μακριά γαϊδούρα». Η μπάλα φταίει όταν δεν θέλει να μπει μέσα. Οταν δεν τη στέλνουμε καν προς τα εκεί, κόουτς, φταίμε εμείς. Καλά και άγια τα τρία σέντερ μπακ όταν παίζεις στο «Σαν Σίρο». Με τον Αστέρα Τρίπολης είναι σαν να τα σπρώχνεις στην αεργία.

Ετσι όπως πάει το πράγμα, θα τρελαθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Επιτυχίες στην Ευρώπη, μαύρο χάλι στην Ελλάδα. Κάθε παιχνίδι και καημός, κάθε καημός και χαμένος βαθμός. Ο Τεν Κάτε πρέπει να ψάξει και να βρει. Ενας τεχνικός που αποδιοργανώνει τη Βέρντερ και την Ιντερ, δεν μπορεί, κάτι μπορεί να σκαρφιστεί για να τα βγάλει πέρα με τον Αστέρα.
Ο Νίκος Κωστένογλου, με σύνεση και χωρίς να γεμίσει τον τόπο με αμυντικούς, έφυγε απ' το ΟΑΚΑ με το κεφάλι ψηλά. Ο Αστέρας θύμισε την περσινή δυσκατάβλητη ομάδα. Σημειώνεται με ικανοποίηση ότι φέτος στην ενδεκάδα του βρίσκονται περισσότεροι του ενός Ελληνες και ότι με τον Μιλάνο στη σύνθεσή του μπορεί να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x