Παλαιότερες

Γερό να 'ναι κι ό,τι να 'ναι!

SportDay

H πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό είναι «επιτέλους». Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι η θητεία του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική ομάδα ολοκληρώθηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το «επιτέλους» δεν σημαίνει φυσικά «επιτέλους τέλος για τον Γιαννάκη», αλλά «επιτέλους η Ομοσπονδία εδέησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να σταματήσει την πανταχόθεν παραφιλολογία». Με δήλωση, έστω, σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Θα ήταν προτιμότερη μια επίσημη ανακοίνωση, ακόμα καλύτερα μια συνέντευξη Τύπου με θερμές ευχαριστίες στον Γιαννάκη για την ευδόκιμη πολυετή θητεία του στην Εθνική ομάδα, αλλά ας μη ζητάμε καλλιγραφίες. Εδώ είδαμε και πάθαμε να αποσπάσουμε από τον καθ' ύλην αρμόδιο μια υποτυπώδη δηλωσούλα για την τιμή των όπλων. Ο ίδιος ο «δράκος» θα έμαθε τα καθέκαστα από τις εφημερίδες. Ελπίζω να τις διαβάζει.

Ποιος θα είναι ο διάδοχός του; Πριν από λίγες μέρες ο Γ. Βασιλακόπουλος υποσχέθηκε ότι «θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου» και έγινε έξω φρενών όταν η Ομοσπονδία κατηγορήθηκε ότι δεν ασχολείται με το θέμα (παρά τρίχα γλιτώσαμε το εξώδικο, μέρες που είναι). Αποκάλυψε, επίσης, ότι σκοπεύει να μιλήσει σύντομα με τον Φώτη Κατσικάρη, τον μοναδικό Ελληνα προπονητή που εργάστηκε τα τελευταία χρόνια σε αξιόλογη ομάδα του εξωτερικού. Ανεργος σήμερα ο Κατσικάρης, φαίνεται δεκτικός σε προτάσεις, αλλά δεν καίγεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Είναι μάλλον ο μόνος ιθαγενής που θεωρείται υποψήφιος για το πόστο.

Εν τω μεταξύ, δύο τουλάχιστον αλλοδαποί δήλωσαν πρόσφατα ότι έχουν στα χέρια τους ενδιαφέρουσα πρόταση από ομοσπονδία άλλης χώρας: ο Ιταλός Ετορε Μεσίνα και ο Ισπανός Πέπου Ερνάντεθ. Αυτούς άραγε πλησίασε η ΕΟΚ; Ο πρώτος θα φάνταζε ιδανική λύση, αλλά έχει πανάκριβο κασέ και είναι «ρεζερβέ» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο άλλος παραμένει χωρίς δουλειά από τότε που απολύθηκε από την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Κατέχει, φυσικά, τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου, αλλά κουβαλάει και το στίγμα της αποτυχίας του 2007, όταν έχασε τον τελικό Ευρωμπάσκετ εντός έδρας από αντίπαλο με σαφώς μετριότερο υλικό.

Ισως να υπάρχουν κι άλλα ονόματα στο μπλοκάκι του Βασιλακόπουλου, αλλά προτιμώ να αποφύγω τη σπέκουλα. Αν η υπόθεση κυλήσει σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Μεγάλου, μέσα στις επόμενες 30 μέρες θα ξέρουμε τι εγκυμονεί η έρευνά του. Οπως λένε στα μαιευτήρια, γερό να 'ναι κι ό,τι να 'ναι!

Αντί υστερόγραφου: ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αγανάκτησε επειδή του αποδόθηκε η άποψη ότι ο Τζος Τσίλντρες αξίζει λιγότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια. Εγώ θα αγανακτούσα για το αντίθετο. Δηλαδή ότι ο Τσίλντρες αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x