Γιώργος Χελάκης

Καλά που δεν πάθαμε και τίποτα...

SportDay

Θα μπορούσε να είχε δεχτεί γκολ σε κάποια από τις άλλες ευκαιρίες που δημιούργησε η Μέταλιστ. Υπήρξαν τέτοιες και στα δύο ημίχρονα.

Οπως υπήρξαν στιγμές που οι αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού προβλημάτιζαν, μέχρι που εκνεύριζαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τα αντανακλαστικά του Αβραάμ και του Πάντου λειτούργησαν λάθος στη φάση του γκολ. Ο πρώτος δεν υπολόγισε ότι προλάβαινε να διώξει την μπάλα με το κεφάλι. Ο δεύτερος, αντί να αφήσει τον συμπαίκτη του να κινηθεί άνετα προς την μπάλα, μπήκε στη μέση και βοήθησε να περάσει τη γραμμή. Σε μια ομάδα δεν γίνονται όλα απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Σύμφωνοι. Χρειάζονται, όμως, περισσότερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Ο Γκαλέτι εκνευρίστηκε με κάποιες υποδείξεις του διαιτητή, δέχτηκε νωρίς και δικαιολογημένα την κίτρινη κάρτα. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει νωρίς και αδικαιολόγητα εκτός παιχνιδιού. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει και διατηρούσε μια σχετική ισορροπία στο παιχνίδι, η είσοδος του Μήτρογλου και η μετάθεση του Μπελούτσι δεξιά, αντί να λύσουν, δημιούργησαν προβλήματα. Εφεραν πάλι τη Μέταλιστ γύρω από την περιοχή του Νικοπολίδη. Αν έμπαινε ο Λέτο κι ερχόταν ο «Τζόλε» στη μέση, ίσως η κατοχή μπάλας από πλευράς Ολυμπιακού να μη χανόταν.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος και η πίεση της Μέταλιστ στάθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια. Τέτοιο ήταν για τους Ουκρανούς ο Νικοπολίδης. Ο Ολυμπιακός μπορούσε και το προσπάθησε να απειλήσει από αέρος στις στημένες φάσεις. Στο κλασικό τετ α τετ ο Ντιόγο αστόχησε. Η εικόνα του παιχνιδιού δικαιολογεί σε γενικές γραμμές την ήττα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κανονικές συνθήκες... θερμοκρασίας και πίεσης η Μέταλιστ είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Στο Χάρκοβο ο πρωταθλητής παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σύγκριση με όσα είδαμε σε Λάρνακα και Κωνσταντινούπολη, αλλά η βελτίωση δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει την ήττα. Ας είναι καλά η Χέρτα, που πάει μια χαρά στην Μπουντεσλίγκα και τα θαλασσώνει στο ΟΥΕΦΑ. Εχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει το... σερί της δύο εβδομάδες αργότερα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αλλωστε, εντός έδρας ο Ολυμπιακός είναι πολύ γενναιόδωρος με τους αντιπάλους του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x