Ελλάδα

Βωβός: «Λάθος η ανακοίνωση»

Την παραδοχή ότι η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΑΕ Αμαρουσίου ήταν λάθος εξέφρασε ο Άρης Βωβός μετά την λήξη της αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στην Ρίγα. Ο πρόεδρος του συλλόγου των βορείων προαστίων τόνισε πως αν τεθεί θέμα αποχώρησης μελλοντικά θα φροντίσει έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για την αγορά της ΚΑΕ.

Την παραδοχή ότι η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΑΕ Αμαρουσίου ήταν λάθος εξέφρασε ο Άρης Βωβός μετά την λήξη της αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στην Ρίγα. Ο πρόεδρος του συλλόγου των βορείων προαστίων τόνισε πως αν τεθεί θέμα αποχώρησης μελλοντικά θα φροντίσει έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για την αγορά της ΚΑΕ.

«Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία προκειμένου να αναλύσω το πρόβλημα. Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΚΑΕ ίσως να ήταν λαθεμένη κίνηση και να παρεξηγήθηκε, πιθανώς και σωστά, από κάποιους φιλάθλους. Ήταν όμως η κίνηση κάποιων ανθρώπων που βλέπουν να διακυβεύεται το μέλλον της εταιρείας και το μέλλον της επιχείρησής τους. Σας λέω τώρα ότι όπως το σκέπτομαι τώρα, μία μέρα μετά, η ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο δεν θα έβγαινε. Αγαπάμε και στηρίζουμε την ομάδα του Αμαρουσίου και τόσα χρόνια που βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα έχουν ουσιαστικά αποκομίσει ηθική ανταμοιβή, από μια ομάδα που δεν έχει πολλούς φιλάθλους, αλλά την έχουμε αγαπήσει, είναι η οικογένειά μας και η πορεία της πιστεύω τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά επιτυχημένη. Δεν είναι σωστό όμως να βάζεις την ομάδα μπροστά. Το μπάσκετ όμως είναι επαγγελματικό, για να επιβιώσει χρειάζεται πόρους και γι' αυτό έγινε ο συνδυασμός, ο οποίος πιθανώς ήταν ατυχής. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα στην τύχη της. Πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε στο Μαρούσι. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή τεθεί θέμα αποχώρησης, θα φροντίσουμε να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση», τόνισε αρχικά ο Άρης Βωβός και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα της αναστολής του έργου.

«Η απόφαση αυτή δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργεί πρόβλημα στην εταιρεία και του βασικούς μετόχους. Οι άνθρωποι που ήρθαν σήμερα εδώ, ήρθαν για να εκμεταλλευτούν τον αγώνα για να δηλώσουν αυτό που νιώθουν. Έχουν μείνει χωρίς δουλειά και μεροκάματο σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Θεώρησαν ότι ήταν μία ακόμη δυνατότητα να εκφράσουν την αγωνία για το μέλλον τους. Η διακοπή της κατασκευής του έργου έγινε εξαιτίας προσφυγής που επικαλείται διάφορα θέματα, αλλά είναι μάλλον αστείοι, καθώς τα περισσότερα δεν στέκουν. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του τι ζητάνε, τι θέλουν. Μόνο τρεις από όσους καταθέσει την προσφυγή είναι κάτοικοι του Βοτανικού, κάποιοι δεν γνωρίζουν καν όλες τις πλευρές της υπόθεσης.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο Βοτανικός απέχει 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι μια περιοχή γεμάτη από βιομηχανίες. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει διαβήματα για την απομάκρυνσή τους, όπως από το Δήμο Ταύρου για παράδειγμα. Όταν πήραμε το οικόπεδο από την ΕΤΜΑ - ΛΑΤΕΞ βρήκαμε δεξαμενές μονοξειδίου του άνθρακα, ακόμη και ραδιενεργά στοιχεία. Δεν γίνεται σε μια σύγχρονη πόλη, τόσο κοντά στο κέντρο της να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν στόχαστρο πολλά χρόνια για αναμόρφωση, για χώρους πρασίνου, αλλά πάντα υπήρχε έλλειψη χρημάτων. Η κυρία Μπακογιάννη, η οποία ήταν αυτή που ουσιαστικά εκπόνησε το σχέδιο, παρουσίασε μια πολύ καλή πρόταση. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για διπλή ανάπλαση. Αν δεν προχωρήσει του Βοτανικού, δεν θα προχωρήσει και η ανάπλαση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο Βοτανικό μιλάμε για 250 στρέμματα, από τα οποία τα 120 είναι πράσινο. Η εταιρεία μας δώρισε 56 στρέμματα από τα 103 που είχε αποκτήσει πριν από δύο χρόνια έναντι 57 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν λέω ψέματα. Πρώτος στόχος είναι να υποστηρίξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας. Είναι κρίμα όμως να πληγεί η εταιρεία, αλλά και ένα τόσο μεγαλόπνοο σχέδιο να μείνει στα λόγια. Όποιος πάει στο Βοτανικό αυτή τη στιγμή θα δει απελπιστικά πράγματα. Εδώ λένε για το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ ότι είναι οικολογικός τόπος για κορμοράνους και το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτη μόλυνση.

Πεποίθησή μας είναι ότι ένα τέτοιο πρότζεκτ πρέπει να προχωρήσει. Και να γίνει κατανοητό πως ακόμη κι αν η απόφαση βγει το Μάρτιο ή εκδικαστεί τότε με την απόφαση να αναμένεται και είναι θετική για εμάς, πολλά θα έχουν αλλάξει, όσο ισχύει η αναστολή των εργασιών, η οποία
μπορεί και να διαρκέσει ακόμη και ενάμιση χρόνο! Οι τράπεζες αν γίνει κάτι τέτοιο, έχουν δικαίωμα να αναστρέψουν τις συμβάσεις και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Δεν γίνεται να περιμένουμε έτσι μέχρι να γίνει η οριστική εκδίκαση. Θα πρέπει η αναστολή να αρθεί άμεσα.

Ξέραμε ότι το πρότζεκτ εμπεριέχει ρίσκο, κυρίως γιατί μπορεί να βρίσκονταν αρχαία. Βρέθηκαν όντως σε κάποιο σημείο, βρέθηκε ένας αγωγός, ο οποίος θα διατηρηθεί και έχουμε κάνει και μελέτη ώστε να μπορεί ο κόσμος να το βλέπει, την οποία παραδώσαμε στο υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο θα πρέπει να προχωρήσει, γιατί είναι καλό για τους δημότες της Αθήνας, την πόλη της Αθήνας και τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x