Stoiximan Super League

Κωνσταντάτος: «Γιατί επιμένουν και δεν προχωρούν το γήπεδο»;

Ικανοποιημένος με την απόφαση του ΣτΕ αλλά και το σκεπτικό του στο θέμα των εργασιών του Βοτανικού εμφανίστηκε ο Χάρης Κωνσταντάτος. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, o υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του περιβάλλοντος- οικολογίας άφησε αιχμές κατά του Παναθηναϊκού και Δήμου Αθηναίων γιατί δεν προχωρούν τις ενέργειες για την κατασκευή του νέου γηπέδου: «Άπό τη στιγμή που με τον πιο αυθεντικό τρόπο αποδεικνύεται ότι δεν συνδέονται τα δύο πρότζεκτ (σ.σ. η κατασκευή του γηπέδου με το εμπορικό κέντρο του Βωβού), μου λέτε γιατί επιμένουν», τόνισε και πρόεθεσε πως καμιά στοχοποίηση του κόμματός του δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Ικανοποιημένος με την απόφαση του ΣτΕ αλλά και το σκεπτικό του στο θέμα των εργασιών του Βοτανικού εμφανίστηκε ο Χάρης Κωνσταντάτος. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, o υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του περιβάλλοντος- οικολογίας άφησε αιχμές κατά του Παναθηναϊκού και Δήμου Αθηναίων γιατί δεν προχωρούν τις ενέργειες για την κατασκευή του νέου γηπέδου: «Άπό τη στιγμή που με τον πιο αυθεντικό τρόπο αποδεικνύεται ότι δεν συνδέονται τα δύο πρότζεκτ (σ.σ. η κατασκευή του γηπέδου με το εμπορικό κέντρο του Βωβού), μου λέτε γιατί επιμένουν», τόνισε και πρόεθεσε πως καμιά στοχοποίηση του κόμματός του δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντάτου για:

- τις σημερινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ:

«Μείναμε ικανοποιημένοι περισσότερο από το σκεπτικό σε σχέση με την ίδια την απόφαση. Γιατί το σκεπτικό δικαιώνει απολύτως όλους όσοι έλεγαν ότι δεν συνδέεται καθόλου –σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία- η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ με το εμπορικό κέντρο του κου. Βωβού. Και το ΣτΕ έκανε ακριβώς αυτή την ερμηνεία. Λένε πως δεν σχετίζεται το γήπεδο με το εμπορικό κέντρο. Λένε πως δεν εμποδίζει η αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου την έναρξη για την έκδοση οικοδομικών αδειών και κατασκευής του γηπέδου. Σε τελική ανάλυση, δεν θεωρεί δημόσιο συμφέρον το εμπορικό κέντρο. Αντίθετα, θεωρεί ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον η διπλή ανάπλαση και το γήπεδο που περιλαμβάνεται σε αυτή. Και καλεί τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι επιβεβαιώνει απολύτως όλους εμάς, που λέγαμε ότι θα σβήσει τα …σύννεφα που είχαν αφήσει πολλοί παράγοντες: ο Δήμος Αθηναίων και κάποιοι μεγαλομέτοχοι του ΠΑΟ, πως τα δύο πρότζεκτ είναι αλληλένδετα. Δεν είναι, τουλάχιστον σε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία που γνωρίζουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφωνίες κάτω απ το τραπέζι.

Εμείς δεν έχουμε άλλη εξήγηση να δώσουμε. Απ την στιγμή που με τον πιο αυθεντικό τρόπο το ΣτΕ λέει ότι τα δύο πρότζεκτ δεν γνωρίζουμε, μπορείτε εσείς να μου εξηγήσετε γιατί επιμένει ο Δήμος και η πλειοψηφία της ΠΑΕ ΠΑΟ να συνεχίζει να συμπαραστέκεται σήμερα στον κ.Μπάμπη Βωβό. Γιατί επιμένουν; Αφού τους δίνουμε όλα τα εργαλεία οι νομομαθείς αυτής της χώρας, τα αρμόδια δικαστικά όργανα αλλά και το υπουργείο… Το υπουργείο λέει: «γιατί καθυστερείτε να μου φέρετε τις μελέτες για να αδειοδοτήσω το γήπεδο αύριο». Άρα λέω κάτι πρέπει να υπάρχει από πίσω. Και αυτοί οφείλουν να μας απαντήσουν. Ο δήμος και κάποιοι απ την ΠΑΕ, προς τι η σύνδεση.


- την ανάκληση της πρόσκλησης προς τον Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου με τα 100 χρόνια ιστορίας του ΠΑΟ:

«Το σίγουρο είναι πως πρέπει να τον έχει στενοχωρήσει γιατί είναι Παναθηναϊκός και πήγαινε γήπεδο πολύ πριν πάνε κάποιοι απ τους νέους φίλους της ομάδας. Δεν έχει σημασία αυτό. Μας στεναχωράει γιατί μία ΠΑΕ, μία ανώνυμη εταιρεία που είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου και πρέπει εάν θέλετε να διαπαιδαγωγεί και τους οπαδούς της ομάδας με έναν φίλαθλο τρόπο, μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία.

Μας στεναχωράει που βάλλει ευθέως ενάντια σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μίας ΠΑΕ. Εμείς λέμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά και είμαστε μαζί με την ΠΑΕ σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είμαστε με τους εργολάβους και τους μεσίτες τους που πάνε να φάνε τα τελευταία κομμάτια της ελεύθερης γης του Ελαιώνα για την κερδοσκοπία. Ελπίζουμε και κάνουμε έκκληση στους οπαδούς αλλά και σε όποιες δυνάμεις υπάρχουν μέσα στον ΠΑΟ να αλλάξουν ρότα. Αν μη τι άλλο με την απόφαση του ΣτΕ επιβεβαιωνόμαστε όταν εδώ και μήνες λέγαμε: «προσέχετε γιατί το πρότζεκτ δεν το βάζετε σε καλό δρόμο. Προσέχετε γιατί θα βρείτε μπροστά σας εμπόδια ανυπέρβλητα. Καλούσαμε ρητά να μην συνδέσουν την τύχη του γηπέδου με τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου εργολάβου. Αυτό, πλέον, είναι δική τους επιλογή. Εμείς τους καλούμε να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αναζητήσουν μαζί με τον δήμο τους νόμιμους τρόπους, που τους υποδεικνύει και το ΣτΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος για να προχωρήσει το πρότζεκτ».

- εάν η κίνηση των 131 θα σταματήσει εφόσον και μετά τις 6 Μαρτίου το ΣτΕ διαχωρίσει το εμπορικό κέντρο με το γήπεδο:

«Εμείς απ την αρχή βάζαμε δύο προδιαγραφές. Πρώτον, τη μην επιβάρυνση του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής και επίσης η σύμβαση να μην είναι δυσβάσταχτη για το δήμο. Νομίζω, τώρα πως το πρότζεκτ θα μπει σε νέα βάση. Και με δεδομένη τη βούληση πολλών απ την διοίκηση του ΠΑΟ να προχωρήσει το έργο και η ΠΑΕ να αναλάβει το κόστος της, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η σύμβαση εκ των πραγμάτων θα συζητηθεί ξανά. Το ζήτημα είναι πως η άδεια να βγει τώρα. Το οικονομικό σκέλος πρέπει να το δει ο δήμος, ούτως ώστε να μην επιβαρύνει δυσβάσταχτα τον Αθηναίο πολίτη. Το πρόβλημα ήταν η περιβαλλοντολογική επιβάρυνση απ το εμπορικό κέντρο. Αυτό το ζήτημα –καταρχήν - λύθηκε. Αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παράγοντες που εμπλέκονται» .

- εάν υπάρχει η εντύπωση πως στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Μας είναι στενάχωρο να προσπαθούμε να αρθρώσουμε επιχειρήματα και να έχουμε αντιπάλους που δεν έχουν επιχειρήματα αλλά κινητοποιούν συκοφαντίες. Μας ταυτίζουν με διάφορα συμφέροντα που ποτέ δεν κατονομάζουν γιατί δεν υπάρχουν. Έχουμε βρεθεί με χτυπήματα κάτω απ τη ζώνη. Δυστυχώς και απ τον Δήμο Αθηναίων και απ την ΠΑΕ ΠΑΟ.
Θέλω να κάνω μία έκκληση. Δεν είναι ο καιρός για ακραίες ενέργειες. Πρέπει να αφεθούν οι παράγοντες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ και να βρουν λύσεις και να προχωρήσουν οι εργασίες. Εμείς καθιστούμε υπεύθυνους και το δήμο και την ΠΑΕ γιατί δημιουργούν ένα κλίμα, θυμού και αγανάκτησης. Είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να το δούμε γενικά. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε το άσχημο κλίμα των γηπέδων στην πολιτική αντιπαράθεση. Αυτός είναι πολύ επικύνδυνος δρόμος. Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για ποτάμια που θα πνίξουν. Η ΠΑΕ στοχοποιεί εμάς ενώ υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που εκφράσει κριτική. Πρέπει να τοποθετούνται με ψυχραιμία. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως υποχείριο που τον πάνε όπου θέλουν.

Αν είναι κάθε φορά που θέτουμε τα επιχειρήματα μας στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και του δημόσιου καλού να σκεφτόμαστε τα εκλογικά μας ποσοστά θα είχαμε μείνει στο 3%. Δεν πάμε ούτε βήμα πίσω απ την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών. Νομίζω ότι αυτό εκτιμάται και απ τους πολίτες και απ τους φιλάθλους. Ελπίζω πως σε λίγα χρόνια που οι οπαδοί του ΠΑΟ θα πηγαίνουν στο νέο γήπεδο και μετά βγαίνοντας θα αράζουν σε δέντρα στο περιβάλλοντα χώρο θα θυμόνται στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κάποιοι έδωσαν μία μάχη γι’ αυτό.

Η απόφαση ουσιαστικά λέει ‘’προχωράτε’’. Εάν θέλετε το ΣτΕ έδωσε και το νομικό «ΟΚ» να απεμπλακούν αυτά τα δύο. Δεν δικαιολογούνται πλέον οι παράγοντες του ΠΑΟ και ο δήμος να καθυστερούν την υποβολή του φακέλου για το γήπεδο. Και αν το κάνουν έχουμε κάθε βάσιμο λόγο να σκεφτόμαστε το ‘’γιατί’’. Μήπως υπάρχουν συμφωνίες που δεν γνωρίζουν και είναι υποχρεωμένοι να τις τηρήσουν. Εν τω μεταξύ κόσμος περιμένει μία σαφή εξήγηση. Αυτοί πρέπει να εξηγήσουν τώρα γιατί έχουν καθυστερήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x