Παλαιότερες

Πάργκο, αλλά... ποιος στον πάγκο;

SportDay

Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας πέρασαν το τελευταίο 25ήμερο βουτηγμένες με τα μούτρα στο χειμωνιάτικο παζάρι.

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, αντίπαλος του Ολυμπιακού αύριο στο εναρκτήριο παιχνίδι της β' φάσης, ενισχύθηκε με τον πόιντ γκαρντ Χόλις Πράις και με τον περπατημένο στο ΝΒΑ ριμπάουντερ Μο Τέιλoρ. Ο πρώτος σίγουρα θα τη βοηθήσει. Ο δεύτερος μάλλον θα τη διαλύσει. Ετσι είναι η αγορά του Γενάρη, γεμάτη ρίσκο...

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη δική του προσπάθεια με νέο πρόσωπο τον Αμερικανό Τζανέρο Πάργκο αντί του τραυματισμένου Τζος Τσίλντρες. Ο Πάργκο υπέγραψε συμβόλαιο όχι για ένα μήνα, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν. Ποιο είναι το σχέδιο; Απλούστατα, σχέδιο δεν υπάρχει. Ανάλογα με την απόδοση του Πάργκο στις επόμενες εβδομάδες (οι οποίες, μην ξεχνάτε, κρύβουν και δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), ανάλογα με τις καινούργιες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στην ομάδα με την παρουσία ενός ικανού περιφερειακού σκόρερ στη θέση του βασικού σμολ φόργουορντ, ανάλογα με την πορεία της αποθεραπείας του Τσίλντρες, ανάλογα με τη χημεία που θα διαμορφωθεί ως τα μέσα του Μάρτη, διοίκηση και προπονητής θα προχωρήσουν σε αποφάσεις.

Δεν θα είναι έκπληξη αν τη σεζόν τελειώσει το δίδυμο Πάργκο-Τσίλντρες. Ο Πάργκο είναι στο ίδιο στυλ με τον Λιν Γκριρ, αλλά καλύτερος από αυτόν. Εάν δικαιώσει με την απόδοσή του αυτόν τον αφορισμό, θα πάρει τη θέση του καημένου του Λιν.

Οπως έγραφα τις προάλλες, ο τραυματισμός του Τσίλντρες μπορεί να αποδειχθεί για τον Ολυμπιακό κρυμμένη ευλογία, πανάκεια για τα κουσούρια μιας ομάδας που χτίστηκε περίπου στην τύχη. Ο Πάργκο δεν είναι μόνο σουτέρ και σκόρερ, αλλά και ικανός χειριστής της μπάλας, οπότε η άφιξή του συνιστά και χείρα βοηθείας στον Θοδωρή Παπαλουκά. Οσο ο τελευταίος αναζητούσε τη χαμένη του φρεσκάδα, ο Ολυμπιακός παρουσίαζε πρόβλημα στον «άσο», πρόβλημα το οποίο δεν μοιάζει ικανός να λύσει ο στάσιμος Τεόντοσιτς.

Η θητεία του Πάργκο στην Ντιναμό Μόσχας αποτέλεσε χρήσιμο βάπτισμα πυρός στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στις ανάγκες μιας φιλόδοξης ομάδας, η δε αποχώρησή του από αυτήν μπορεί να βοηθήσει τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι στο EuroCup!

Απομένει να δούμε κατά πόσον ο Αμερικανός θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί στην προπονητική φιλοσοφία του Παναγιώτη Γιαννάκη, αυτή που απαιτεί ομαδικό πνεύμα, πολύ ιδρώτα και άφθονη υπομονή. Ακόμα κι αν ο Πάργκο απογοητεύσει, αποκλείεται να αποδειχθεί παγίδα επιπέδου... Μάρμπερι. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, το «φλερτ» με τον αστέρα των Νιου Γιορκ Νικς δεν γινόταν να προχωρήσει.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει μια ευρωπαϊκή ομάδα Ιανουάριο μήνα ένας ουρανοκατέβατος σούπερ σταρ από το ΝΒΑ, ανενεργός επί ένα χρόνο, περιμένετε να θαυμάσετε τον Μο Τέιλορ με τα χρώματα της Αρμάνι Τζινς. Ή ρωτήστε κάποιον Ιταλό τι σόι μπάσκετ έπαιξε ο Σον Κεμπ όταν διέσχισε (πριν από μερικούς μήνες και μόνο για λίγες εβδομάδες) τον Ατλαντικό. Δεν γράφω «θυμηθείτε τον Ντόμινικ Ουίλκινς», γιατί θα γίνω κακός...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x