Γιώργος Χελάκης

Η ΑΕΚ παίζει σήμερα με τον... Παναθηναϊκό

SportDay

Παίρνοντας κατά γράμμα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής, το μεγάλο ντέρμπι είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Στο κείμενο που ακολουθεί η συγκεκριμένη παραδοχή δεν γίνεται αποδεκτή. Στο σημερινό ντέρμπι οι διαφορές που έχουν να λύσουν οι δύο αντίπαλοι είναι ελάχιστες. Θεωρητικά οι του Ολυμπιακού θέλουν να διώξουν από πάνω τους την ξεφτίλα της «τεσσάρας». Ολα τούτα θεωρητικά. Διότι, πρακτικά, οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της ομάδας βάζουν κάτω το πρόγραμμα και διαπιστώνουν ότι ακολουθεί Γολγοθάς με δύο αγώνες την εβδομάδα. Αρα, μια συντήρηση δυνάμεων για να μην κάψουν τα λάδια τους οι Ντουντού, Γκαλέτι, Ντιόγο και Μπελούτσι ενδιαφέρει περισσότερο τους ίδιους. Πιθανότατα και τον προπονητή τους...

Υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του ντέρμπι πιο πολύ και από τον Ολυμπιακό, που θα μπει σήμερα στο ΟΑΚΑ. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η μάχη της κορυφής της Σούπερ Λίγκας αφορά τον δεύτερο. Τον δεύτερο στην κανονική περίοδο και πρώτο στη διαδικασία των πλέι οφ. Εδώ είναι που θα βγουν τα μαχαίρια. Στον Παναθηναϊκό πάνω που άρχισαν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι θα μείνουν (πάλι) εκτός τίτλου, πίστεψαν ότι για τα... ρέστα θα έχουν να κάνουν με τον ΠΑΟΚ.

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές το σκηνικό έχει αλλάξει. Η αντιτουριστική ΑΕΚ αρχίζει σιγά σιγά να μεταμορφώνεται σε κανονική ομάδα. Ασχετα με την επιμονή ορισμένων να μην αναγνωρίζουν τίποτα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τα αποτελέσματα αλλά και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας συνθέτουν την αναγέννηση του «Δικεφάλου». Η ΑΕΚ έρχεται να διεκδικήσει στα ίσα τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Λογικά, στα διάφορα πλάνα σωτηρίας που εκπονούν οι κατά καιρούς ιθύνοντες της ομάδας, η πρόκριση στους ομίλους έπρεπε να καταλαμβάνει περίοπτη θέση ως ενδεχόμενο. Μπορεί να καταλαμβάνει και να μην το ξέρουμε. Στο μυαλό του Μπάγεβιτς, του Μανωλά και των παικτών αυτός ο στόχος είναι τροφή για δράση και ενέργεια.

Αυτή η ΑΕΚ, που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χτυπηθεί από τις γροθιές που ανταλλάσσουν ο Τζεμπούρ και ο Σκόκο, δείχνει ότι μπορεί να αποδειχθεί σκληρό καρύδι για τον Παναθηναϊκό. Ετσι, λοιπόν, στο σημερινό ντέρμπι εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι «πράσινοι». Οι «κόκκινοι» έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους.

Οποιος περιμένει ότι ο Ντούσαν θα διατάξει φουλ επίθεση σήμερα είναι πολύ γελασμένος. Οσα πέτυχε η φετινή ΑΕΚ τα χρωστάει κυρίως στη δυσκατάβλητη άμυνά της. Εκεί στηρίζει τη βαθμοθηρία στην οποία έχει επιδοθεί ο Μπάγεβιτς. Για να βγουν τα κάστανα από τη φωτιά υπάρχουν τα στημένα, ο οίστρος του Μπλάνκο και τα σόλο του Σκόκο. Ο τελευταίος βαρύνεται με το ότι στα ντέρμπι μετράει απλώς ένα-δύο δοκάρια και τίποτα παραπάνω. Σήμερα θα έχει νέα ευκαιρία να σκοράρει και να τρέξει περιχαρής στην... αγκαλιά του Τζεμπούρ!

Η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό παίζει για τη νίκη, αλλά κυρίως τεστάρει τις δυνάμεις της. Δίνει εξετάσεις σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να πάει τη βαλίτσα φέτος. Γι' αυτό πραγματικός αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x