Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Και στο βάθος… τελικός

Ικανοποίηση για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Hellas On Line, αλλά όχι για την εμφάνιση στον επαναληπτικό απέναντι στον Πανσερραϊκό, υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ. Πολλά παράπονα από τους παίκτες του έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε με δημοσιογράφους μετά το ματς. Αγωνία για τον τραυματισμό του Τζεμπούρ. Στροφή στο πρωτάθλημα με στόχο το "δύο στα δύο" στα παιχνίδια με Άρη στο ΟΑΚΑ και Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Σύντομα το μεταγραφικό ραντεβού προπονητή και διοίκησης. Θέλει ΑΕΚ ο Ριέρα.

Ικανοποίηση για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Hellas On Line, αλλά όχι για την εμφάνιση στον επαναληπτικό απέναντι στον Πανσερραϊκό, υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ. Η «Ένωση» φτάνει για 20ή φορά και πρώτη μετά το 2006 στον τελικό του θεσμού, όπου θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο στην ιστορία της, με στόχο να βάλει τέλος στην… ανομβρία τίτλων που έχει από το 2002.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να μην επαναλάβει εμφάνιση σαν αυτή στο γήπεδο των Σερρών, όπου παρουσιάστηκε ασύνδετη, με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και αρκετά κενά στην άμυνα, κινδυνεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις να δεχτεί γκολ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε δικαιολογημένα πολλά παράπονα από τους παίκτες του και δεν θέλει να ξαναδεί τέτοιο πρόσωπο, τόσο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος που απομένουν, όσο φυσικά και στα play-offs και τον τελικό του Κυπέλλου, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Ο τελικός αργεί, προέχει το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον τίτλο του Κυπέλλου στον τελικό της 2ας Μαΐου, αλλά μέχρι τότε το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρωτάθλημα. Στόχος της «Ένωσης» είναι δύο νίκες απέναντι σε Άρη στο ΟΑΚΑ και Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ εν όψει των play-offs. Από το κυριακάτικο ματς στο ΟΑΚΑ θα λείψει ο τραυματίας Κυργιάκος, ενώ απίθανο είναι να αγωνιστεί και ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός άσος υπέστη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάκωση συνδέσμων στον αριστερό αστράγαλο και από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Εκτιμάται πως στη χειρότερη των περιπτώσεων θα μείνει εκτός γηπέδων για 2-3 εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως-όπως και ο Κυργιάκος-θα προλάβει οριακά τον τελικό. Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Γεωργέα, έχει μια κάκωση σε δάχτυλο του ποδιού, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία.

Σύντομα η συνάντηση

Θέμα ημερών είναι η συνάντηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Νίκο Θανόπουλο, για τα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, θα γίνουν 4-5 κινήσεις περιορισμένου κόστους και μόνο αν υπάρχει είσοδος νέου επενδυτή (π.χ του Δημήτρη Μελισσανίδη) ή πώληση κάποιου πρωτοκλασάτου ονόματος, θα διατεθούν περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας.

Θέλει ΑΕΚ ο Ριέρα

Τη συμπάθειά του προς την ΑΕΚ εξέφρασε ο Σίτο Ριέρα. Ο 22χρονος επιθετικός του Πανθρακικού, μιλώντας στο Novasports, δεν έκρυψε πως θα ήθελε να αγωνιστεί στην «Ένωση». «Μου αρέσει η ΑΕΚ ως ομάδα, θα έβλεπα σαν άλμα στην καριέρα μου να παίξω σε αυτήν. Την έχω συμπαθήσει από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος με έκανε να θέλω να μάθω την ιστορία της από την εποχή που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο. Αν δεν υπήρχε το συμβόλαιό μου με τον Πανθρακικό, θα ήθελα να παίζω από τώρα στην ΑΕΚ», είπε ο παίκτης, για τον οποίο πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον. Ο Σίτο Ριέρα, αδερφός του Άλμπερτ, που αγωνίζεται στη Λίβερπουλ, ανήκει στην Εσπανιόλ, ενώ για την απόκτησή του φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τη Λάρισα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x