Γιώργος Χελάκης

ΠΑΟ και ΑΕΚ του άνοιξαν πάλι τον δρόμο

SportDay

Πολλές φορές ένα ματς έχει τόση αξία όση και η μία φάση που το σημάδεψε. Καμιά φορά η μία φάση ξεπερνά σε αξία το ίδιο το ματς. Να θυμηθούμε τη φάση. Βρισκόμαστε περίπου δέκα λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Σορλέν είναι στην πλάγια γραμμή αριστερά κι έχει μπροστά του δύο αμυνόμενους της Λάρισας. Ξεμπερδεύει κι αρχίζει να κινείται στην ευθεία του ύψους της μεγάλης περιοχής, βγάζοντας από εκεί την παράλληλη συρτή πάσα. Πρώτος σπεύδει προς συνάντηση με την μπάλα ο Μουσλίμοβιτς, συνοδευόμενος από έναν αμυντικό της ΑΕΛ.

Ο Βόσνιος, βλέποντας ότι έχει... συνοδό, προσποιείται πως θα σουτάρει κι αφήνει την μπάλα να περάσει. Ο αμυντικός «τρώει» την προσποίηση κι ο Κονσεϊσάο, που σπεύδει, τη σπρώχνει στα δίχτυα. Ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, εκτός από τον αμυντικό, είχε δει ότι λίγο πιο πέρα ήταν ο αρχηγός του. Μεγάλη ενέργεια από τον Βόσνιο σέντερ φορ, αλλά πολλά κουράγια και από τον Πορτογάλο. Με τον καιρό, δηλαδή με τα χρόνια, το παιχνίδι του Κονσεϊσάο και του Γιαννακόπουλου μοιάζουν πάρα πολύ.

Οι δυο τους έχουν χάσει την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα του παλιού καιρού. Ετσι, μόλις παίρνουν την μπάλα κοντά στην πλάγια γραμμή προσποιούνται ότι θα την πετάξουν μπροστά και θα τρέξουν, αλλά εννέα στις δέκα περιπτώσεις κόβουν προς τα μέσα φέρνοντάς την στο αριστερό πόδι. Εκεί αρχίζουν κάποιες ουσιώδεις διαφορές. Ο Πορτογάλος βγάζει σέντρες σαν κι αυτή που έσκασε στο κεφάλι του Μπακαγιόκο και άνοιξε το σκορ.

Ο Ελληνας κάνει παράλληλες πάσες που συνήθως περνούν ανεκμετάλλευτες. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο Αλκαζάρ και «βούτηξε» πάλι τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Βλέποντας τις δύο αγωνιστικές, καταλήγω στην άποψη ότι καλύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Αξιοποιεί όσο γίνεται τα πλεονεκτήματά του και κρύβει τις αδυναμίες του. Πιο τρανταχτή απ' όλες, η έλλειψη ταχύτητας. Την κρύβει με καλή κυκλοφορία κι έναν σέντερ φορ, τον «Μούσλι», που παίζει πρώτα για όλους τους άλλους και μετά για τον εαυτό του.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε δεύτερο ματς... προετοιμασίας. Θα 'λεγε κανείς ότι δεν τον ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Καμιά έμπνευση, κανένας αυτοματισμός, καμιά ατομική ενέργεια από τους προβεβλημένους άσους του. Μια φλύαρη υπεροχή μόλις δέχτηκε το γκολ κι ένα υποφερτό εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Απέναντι σε μια κουρασμένη και χωρίς εναλλακτικές επιλογές ΑΕΚ, οι «πράσινοι» άφησαν δύο βαθμούς και τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί που είχαν μετά το «διπλό» στην Τούμπα.

Τώρα φτου κι απ' την αρχή. Οσο για την ΑΕΚ, πήρε από το ντέρμπι όσα της άξιζαν κι έχασε τον πιο προικισμένο παίκτη της από τραυματισμό. Χωρίς τον Νάτσο Σκόκο το ταξίδι στην Τούμπα γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Ωστόσο, η ΑΕΚ είναι ζωντανή και μόλις ένα βαθμό πίσω από τους άλλους. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ η μπάλα που παίχτηκε ήταν μέτρια. Η βαθμολογία, όμως, δείχνει ότι όλα είναι ανοικτά. Τουλάχιστον η πλήξη στο χορτάρι δεν επεκτείνεται στον βαθμολογικό πίνακα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x