Γιώργος Χελάκης

Οι φωνές του Πατέρα τρόμαξαν τον... ΠΑΟΚ

SportDay

O ΠΑΟΚ έριξε μια κλοτσιά στην καρδάρα με το γάλα και φρόντισε να μη μείνει μέσα σταγόνα. Ομάδα που αδυνατεί να βρει τρόπους για να αξιοποιήσει την αριθμητική υπεροχή και να πετύχει ένα γκολ είναι άξια της μοίρας της. Τώρα, αν θεωρεί «μοίρα» να γκρινιάζει για «το κράτος των Αθηνών» και να τα βάζει με την τύχη της, ακόμα χειρότερα. Τίποτε από τα δύο δεν φταίει που ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να πάρει έστω ένα ντέρμπι. Τώρα, αν καταφέρει να πάρει δύο κολλητά στο ΟΑΚΑ, χαλάλι του.

Οι καιροί για θαύματα είναι δύσκολοι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αιφνιδιάστηκε από τη φούρια με την οποία μπήκε η ΑΕΚ στο ματς. Οι ευκαιρίες του Μαντούκα και του Τζεμπούρ ήταν αυστηρή προειδοποίηση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ την έλαβαν υπόψη και ισορρόπησαν το ματς δημιουργώντας φάσεις για γκολ. Ωστόσο, στο πιο κρίσιμο σημείο ο Κοντρέρας και ο Μαλεζάς θυμήθηκαν πώς είχαν αρχίσει το παιχνίδι.

Ο Μπλάνκο κινήθηκε ανάμεσά τους ανενόχλητος κι έστειλε την μπάλα εκεί που τη στέλνει συνήθως. Με τον μισό οπλισμό εκτός μάχης, ο Μπάγεβιτς βρήκε τον τρόπο να παρουσιάσει αξιόμαχο σύνολο στην Τούμπα και να δραπετεύσει με τη νίκη. Η απόδραση οφείλεται κατά πολύ στο σπουδαίο παιχνίδι του Τζεμπούρ, ο οποίος «βίδωνε» όποια ώρα ήθελε και όπως ήθελε τους αμυνόμενους. Επίσης, στην πιο παραγωγική βραδιά του Ενσαλίβα από τότε που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα. Η λαβωμένη «Ενωση» νίκησε δίκαια στην Τούμπα.

Ο Μπάγεβιτς βρήκε τρόπους να την κρατήσει όρθια όταν δίκαια ο Δαλούκας έστελνε εκτός γηπέδου τον Γεωργέα και τον Χετεμάι. Κινδύνεψε μόνο από τις επελάσεις του κεφάτου Βιεϊρίνια, που άδικα βλέπει τα πρώτα ημίχρονα των ματς από τον πάγκο. Αυτός κι ο Λάκης είναι ίσως οι μόνοι παίκτες του ΠΑΟΚ που μπορούν να πετάξουν την μπάλα μπροστά και σπριντάροντας να ξεφύγουν από τον αντίπαλό τους. Για να ανέβει ένα σκαλοπάτι η ομάδα, ο Ζήσης Βρύζας πρέπει να βρει δυο-τρεις ακόμα να τρέχουν γρήγορα.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μπορεί όλα να κριθούν σε δύο Κυριακές στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί ο Παναθηναϊκός θα συγκρουστεί με την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ. Πρακτικά ο Παναθηναϊκός έχει πιο εύκολο έργο στο Αλκαζάρ απέναντι στη Λάρισα, η οποία δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες. Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ (θεωρητικά) θα δυσκολευτεί περισσότερο.

Απ' όλα αυτά προκύπτει ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται πάλι το μεγάλο φαβορί για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διαπίστωση αυτή συνηγορεί και η εμφάνιση των «πρασίνων» απέναντι στη Λάρισα. Οι παίκτες του Τεν Κάτε έδειξαν διάθεση, εκρηκτικότητα και έκαναν αρκετούς συνδυασμούς, βγάζοντας φάσεις μπροστά στο τέρμα του Βράνιτς. Ο Καραγκούνης είχε πάλι τα κέφια του, ο Σαλπιγγίδης αποκατέστησε τη σχέση του με τα δίχτυα και ο Μουν, παίζοντας στην κανονική του θέση, βοήθησε πολύ επιθετικά. Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο επειδή, εκτός των άλλων, θα πηγαίνει (λογικά) για δύο αποτελέσματα κόντρα στην ΑΕΚ. Ο «πρώτος λόγος» δεν αρκεί από μόνος του. Το πολύ πολύ να χρειαστεί ένας ακόμα λόγος από τον κ. Πατέρα. Ξέρετε, από αυτούς που όταν τους ακούς καταλαβαίνεις ότι δεν «σηκώνουν» αντίρρηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x