Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Στην άκρη τα μεταγραφικά, έχει «σεντόνι»!

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν. Με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για τη νίκη, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν την Κυριακή (31/5, 21:15) να αποσπάσουν τουλάχιστον την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο και κυνηγά μόνο το τρίποντο. Ο Χενκ Τεν Κάτε φαίνεται να έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα και το σύστημα που θα παρατάξει στο Ολυμπιακό Στάδιο, ευελπιστώντας πως στο τέλος η ομάδα του θα πανηγυρίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν. Με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για τη νίκη, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν την Κυριακή (31/5, 21:15) να αποσπάσουν τουλάχιστον την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο και κυνηγά μόνο το τρίποντο. Ο Χενκ Τεν Κάτε φαίνεται να έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα και το σύστημα που θα παρατάξει στο Ολυμπιακό Στάδιο, ευελπιστώντας πως στο τέλος η ομάδα του θα πανηγυρίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Όποιες φήμες, σενάρια ή πραγματικές επαφές έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αφορούν την ενίσχυση της ομάδας, μένουν προς το παρόν στο περιθώριο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως τεχνικό τιμ και διοίκηση δίνουν προτεραιότητα στο αγωνιστικό κομμάτι και περιμένουν τα αποτελέσματα, προτού επικεντρωθούν στις μεταγραφές.

Το μόνο πράγμα που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει την Κυριακή ο Τεν Κάτε είναι χαλάρωση. Ένα στοιχείο που το διέκρινε χτες και αμέσως επενέβη. Η αλήθεια είναι πως στα παιχνίδια των πλέι- οφ, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού παρουσίασαν, αν όχι εξαιρετικό, τότε σίγουρα καλό πρόσωπο. Ο Ολλανδός γνωρίζει καλά ότι η διάρκεια σε μια τόσο καθοριστική διαδικασία είναι το παν και αυτό προσπαθεί να πετύχει…

Όσον αφορά την ενδεκάδα, τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ο προπονητής έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια του ειδικού ομίλου ότι προτιμά πάνω κάτω τα ίδια πρόσωπα, σε αντίθεση με τα συνεχή, διαφοροποιημένα σχήματα στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Επομένως οι πρώτοι έντεκα αναμένεται να είναι οι: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, και Σαλπιγγίδης, αναμένεται να αποτελέσουν το αρχικό σχήμα,. Βέβαια, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο πιθανής αλλαγής, αλλά ο σχηματισμός θα είναι το 4-2-3-1.

Με το πέρας της σημερινής προπόνησης, η οποία προέβλεπε ασκήσεις με μπάλα ανά γκρουπ, ο Τεν Κάτε ανακοίνωσε την αποστολή. Εκτός έμειναν οι Βαβζίνιακ, Λεοντίου, Νίνης, Γκούμας, Ίβανσιτς και Κλέιτον, ενώ συμπεριλήφθηκε για τελευταία φορά ο Μίκαελ Νίλσον.

Κωλυσιεργία στο γηπεδικό του ΠΑΟ

Ο πολιτικός εκπρόσωπος περιβάλλοντος και χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ. κ. Σπύρος Κουβέλης, τοποθετήθηκε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών για το νέο «σπίτι» του «τριφυλλιού».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που έσπευσε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων να εκποιήσει τα Ολυμπιακά ακίνητα, η κυβέρνηση που προσπαθεί να χαλαρώσει την προστασία των περαστικών όγκων, αλλάζοντας το ΠΔ του Υμηττού, που αφήνει έξω το Γουδί και σχεδιάζει έργα και κατασκευές μέσα στο Πάρκο του Ελληνικού, η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω ξεπουλάει παραλίες και προστατευόμενες περιοχές με το χωροταξικό του Τουρισμού, φαίνεται πως αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα», είπε, αρχικά, ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Δεν δικαιολογείται αλλιώς η καθυστέρηση στο μέρος της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού που θα αποτελούσε πρόοδο στο ισοζύγιο πρασίνου της πόλης, με τη μεταφορά του γηπέδου και τη δημιουργία δύο νέων χώρων πρασίνου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Ελαιώνα. Η κωλυσιεργία στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, κινδυνεύει να ακυρώσει όχι μόνο την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρο το όφελος για το λεκανοπέδιο. Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τίνος το συμφέρον την ενδιαφέρει να προασπίσει;»

Θυμίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά την έγκριση και από τη Νομαρχία Αθηνών της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή του γηπέδου, η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση της άδειας ανωδομής, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμου. Με την έγκριση της ΜΠΕ από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και το μόνο που απομένει πλέον είναι η υπογραφή της από τον κ. Σουφλιά ώστε να εκδοθούν οι άδειες. Δήμος και ΥΠΕΧΩΔΕ, όμως, καθυστερούν, γεγονός που κάνει τον Παναθηναϊκό να απορεί με την ακατανόητη στάση της Πολιτείας.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη παραδώσει από τον Μάιο του 2007 τη μελέτη του γηπέδου στο Δήμο Αθηναίων. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει η μελέτη αυτή να κατατεθεί από τον Δήμο στην αρμόδια υπηρεσία ΔΟΚΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να βγει άμεσα η άδεια ανωδομής. Η κωλυσιεργία του Δήμου και του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να προχωρήσει τα σχέδιά του.

* Σε οριστικοποίηση του προγράμματος του δεύτερου σκέλους της θερινής προετοιμασίας προχώρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το στάδιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Kitzbuhel της Αυστρίας μεταξύ 14 και 21 Ιουλίου. Στο διάστημα της εκεί παραμονής της, η ομάδα του Παναθηναϊκού θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες. Οι αντίπαλοι θα οριστικοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x