Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ποια ισοπαλία; Στόχος η νίκη

Τον μίνιμουμ στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν, αυτόν της εξασφάλισης μιας θέσης στα προκριματικά του Champions League, καλείται να πετύχει απόψε ο Παναθηναϊκός. «Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία. Στόχος η νίκη», το σύνθημα παικτών και τεχνικής ηγεσίας για το ματς κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:15, Novasports 1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Ποια τα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε. Προχωρά του Πουιγκρενιέ. Τι γίνεται με Μόρις και Τζιόλη. Ευθύνες στη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία επιρρίπτει σύμφωνα με αναφέρουν δημοσιεύματα στην Αργεντινή.

Τον μίνιμουμ στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν, αυτόν της εξασφάλισης μιας θέσης στα προκριματικά του Champions League, καλείται να πετύχει απόψε ο Παναθηναϊκός. Η αποφυγή της ήττας από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:15, Novasports 1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) είναι ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί αυτό, ωστόσο στις τάξεις των «πρασίνων» μιλούν μόνο για νίκη και δεν αρκούνται στην ισοπαλία.

«Η ισοπαλία μάς ευνοεί, αλλά πρέπει να μην υπάρχει στο μυαλό μας. Έτσι μπορεί να πάθουμε ζημιά. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή», τόνιζε στους παίκτες του ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός πιθανότατα δεν θα παρατάξει ενδεκάδα με εκπλήξεις και θα εμπιστευτεί τους παίκτες που χρησιμοποίησε μία εβδομάδα πριν κόντρα στον ΠΑΟΚ: Γκαλίνοβιτς στο τέρμα, Μουν και Σπυρόπουλος δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα, Σαριέγκι και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα αμυντικά χαφ, Καραγκούνης αριστερά, Γκάμπριελ δεξιά και ο Ρουκάβινα πίσω από τον Σαλπιγγίδη, στο 4-2-3-1. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί και οι Τζόρβας, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ Μελίσσης, Ντέιβιντ, Μάντζιος, Πετρόπουλος, Μάτος, Νίλσον, Καρνέζης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Κλέιτον, Ιβανσιτς, Γκούμας που δεν υπολογίζονται και οι Νίνης, Λεοντίου, Βαβζίνιακ.

Στις τάξεις των παικτών υπάρχει αυτοπεποίθηση για την πρώτη θέση στα πλέι οφ. «Έχουμε το πλεονέκτημα. Άλλο να παίζεις για δύο αποτελέσματα και ο αντίπαλος για ένα. Όσον αφορά τη δική μου νοοτροπία, αλλά νομίζω και όλων μέσα στην ομάδα, πάντοτε μπαίνω στο γήπεδο με στόχο να νικήσω. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Έχω πίστη στην ομάδα μου. Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε ξανά στο Champions League, διότι εκεί αξίζει να συμμετέχει ο Παναθηναϊκός. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον σύλλογο και τους οπαδούς μας», δήλωσε στο «Βήμα» ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

«Πρέπει να μπούμε για τη νίκη. Δεν πετύχαμε τους στόχους μας στην Ελλάδα, όμως μας έμεινε αυτός ο στόχος και όχι μόνο πρέπει αλλά και μπορούμε να τον πετύχουμε. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την ΑΕΚ φέτος. Υστέρα από όσα έγιναν στο πρωτάθλημα, ίσως με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε μια μικρή χαρά στον κόσμο μας», τόνισε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο Novasports.

Ακολουθούν μεταγραφές

Εξελίξεις στα μεταγραφικά αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει προφορική συμφωνία με τη Ζενίτ για το δανεισμό του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ με οψιόν αγοράς ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και μέχρι την Τετάρτη οι «πράσινοι» περιμένουν τη γραπτή επιβεβαίωση από πλευράς ρωσικής ομάδας. Αν υπάρξει καθυστέρηση, ο Παναθηναϊκός θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Έχει προταθεί ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Λουγκάνο, που μένει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά έχει υψηλό κασέ. Για τις θέσεις του αριστερού χαφ και του επιθετικού δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, την ώρα που ο Κριστόφ Βαζέχα μετέβη στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει παίκτη και φήμες τον ήθελαν στη Γαλλία για το ματς Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό.

Τι γίνεται με Μόρις

Ως αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ουέλβα, που υποβιβάστηκε στη Segunda Division, δεν είχε κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Νασίφ Μόρις έναντι 1,5 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό. Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός θα επιστρέψει στο «τριφύλλι», αλλά αναμένεται να παραχωρηθεί σε ομάδα της Ισπανίας ή της Αγγλίας. Όσον αφορά στον Αλέξανδρο Τζιόλη, υπάρχει πρόταση της Αταλάντα για την αγορά του, αλλά η Βέρντερ Βρέμης αναμένεται να καταθέσει επίσης προσφορά.

Ενισχύσεις για την «Golden Team»

Στην Golden Team του Παναθηναϊκού θα ενταχθεί ο 18χρονος δεξιοπόδαρος επιθετικός της Κίλμες, Χοσέ Λουίς Ιμπάρα. Στη «δεύτερη» ομάδα των «πρασίνων» δεν αποκλείεται να έρθουν και τρεις Νοτιοαφρικανοί που αγωνίζονται στον Άγιαξ του Κέιπ Τάουν, ομάδα από την οποία αποκτήθηκε ο Μπράις Μουν. Πρόκειται για τους Σαμέγκ Ντουτίε (20 ετών δεξί χαφ), Θουλάνι Σερέρο (19 ετών επιτελικός μέσος), Θουλάνι Χλατσβαγιό (19 ετών κεντρικός αμυντικός).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x