Παλαιότερες

Μποτιλιάρισμα και εκπαίδευση

SportDay

«Ελπίζω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βελτιώσω το παιχνίδι μου και θα προοδεύσω ως μπασκετμπολίστας», δήλωσε σε αμερικανική εφημερίδα ο Νικ Καλάθης, σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του μετά την υπογραφή εξωφρενικά γενναιόδωρου, αν θέλετε τη γνώμη μου, συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό. Και πρόσθεσε ότι η νέα του ομάδα χρησιμοποιεί πολύ τα pick'n'roll, στοιχείο που ταιριάζει ιδιαίτερα στο δικό του ρεπερτόριο.

Ναι, αλλά πότε και πόσο θα παίξει στον Παναθηναϊκό ο χαρισματικός Νικ; Ποιον θα καθίσει ο Ομπράντοβιτς στον πάγκο για να κάνει χώρο στο παιδαρέλι από τη Φλόριντα;

Οταν έμαθα ότι ο πρωταθλητής απέκτησε τον Τέπιτς και τον Καλάθη για να πλαισιώσουν τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και τον Νίκολας, θεώρησα βέβαιη την αποχώρηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το συμπέρασμά μου δεν βασίζεται σε κινούμενη άμμο. Πριν από το φάιναλ φορ του Βερολίνου το «διαζύγιο» με τον σπουδαίο Λιθουανό φαινόταν ολοκάθαρα στον «πράσινο» ορίζοντα. Σύσσωμος ο Παναθηναϊκός τού καταλόγιζε αγωνιστική παρουσία δυσανάλογη με το παντεσπάνι του, προβλήματα προσαρμογής κάθε λογής (μολονότι είχε περάσει 1,5 έτος από την άφιξή του), ακόμα και άσχημη εξωγηπεδική ζωή!

Η φράση «τηρουμένων των αναλογιών» θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί στις παραπάνω διαπιστώσεις. Σε ένα μαγαζί νοικοκυρεμένο και σοβαρό όσο ο Παναθηναϊκός η συμπεριφορά του Σάρας στο παρκέ και μακριά από αυτό ξεχώριζε όσο η μύγα μέσα στο γάλα.

Ο ημιτελικός του Βερολίνου άλλαξε τα πάντα.

Οποιοσδήποτε μπασκετμπολίστας αποδεικνύεται ικανός να ορθώσει ανάστημα στον Ολυμπιακό και να «τον κερδίσει μόνος του» κερδίζει αυτομάτως μια θέση στην καρδιά των οπαδών και στο πορτοφόλι των Γιαννακόπουλων - πόσω μάλλον όταν φέρει τον υψηλότατο βαθμό ποιότητας και πείρας που χαρακτηρίζει τον Γιασικεβίτσιους. Αλλά ο Σάρας δεν είναι Αλβέρτης. Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με ένα συμβόλαιο τιμής ένεκεν που θα τον περιόριζε στην άκρη του πάγκου ή σε 10 λεπτά δράσης.

Στην περίπτωση του Γιασικεβίτσιους ο Ομπράντοβιτς καλείται να συμβιβάσει μερικά ασυμβίβαστα και να βρει εκ του μη όντος χρόνο συμμετοχής για δύο παραπανίσιους γκαρντ στην ήδη υπερφορτωμένη περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού. Από πού θα προκύψει αυτός; Από τα 5 λεπτά του Χατζηβρέττα και του Κέτσμαν; Ακόμα και έτσι, κανένας από τους Τέπιτς, Καλάθη δεν μπορεί να παίξει «τριάρι».

Μόνο αν υποτεθεί ότι ο Σέρβος ανησυχεί για τα καταπονημένα κορμιά των Διαμαντίδη, Σπανούλη υπάρχει εξήγηση. Ο πρώτος υποφέρει από βουβωνοκήλη και σκέφτεται να πάει για εγχείρηση μέσα στο καλοκαίρι (οπότε καληνύχτα, Εθνική...), ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει κατά καιρούς το βασανιστήριο που λέγεται πελματιαία απονευρωσίτιδα. Δεν πρόκειται φυσικά για τραυματισμούς ικανούς να κρατήσουν για πολύ οποιονδήποτε από τους δύο στα «πιτς».

Πού θα βρεθεί, λοιπόν, χώρος για τον πολυτάλαντο Καλάθη; Μήπως έχουμε μπροστά μας τον Βεργίνη του 2009-10; Ο Ομπράντοβιτς πιστεύει πολύ στις ικανότητες του Ελληνοαμερικανού και με το δίκιο του. Ισως, όμως, αποφασίσει να τον «εκπαιδεύσει» για ένα χρόνο, ώστε να του δώσει ευθύνες την επόμενη περίοδο. Ο Τέπιτς είναι απόλυτα ετοιμοπόλεμος, αλλά ο υπερπληθυσμός μπορεί να τον περιορίσει σε ρόλο τέταρτου ή πέμπτου γκαρντ. Μποτιλιάρισμα ολκής!

Γι' αυτό σας λέω, πρώτα θα δω την υπογραφή του Γιασικεβίτσιους στο νέο του συμβόλαιο και μετά θα βεβαιωθώ για την παραμονή του. Αλλωστε, δεν είναι το μοναδικό μέγα θέμα για το οποίο κυκλοφορούν «φίδια» και «δράκοι» αυτές τις μέρες...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x