Γιώργος Χελάκης

Ενίσχυση εκεί που υστερείς και όχι εκεί που υπερέχεις

SportDay

Τιμή και δόξα στον Ενχελάαρ. Οσοι τον θυμούνται από τα παιχνίδια του πρόσφατου Euro με τη φανέλα της Ολλανδίας έχουν να λένε τα καλύτερα. Ανάμεσά τους κι εγώ που τον έβαζα τότε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Ο Ολλανδός, αν και αμυντικό χαφ, έπαιζε αρχοντικά. Δεν «σκύλιαζε» στο μαρκάρισμα, ούτε πατούσε κάθε σπιθαμή του χορταριού. Κάλυπτε άριστα τον χώρο, κέρδιζε τις μονομαχίες στον αέρα και πάσαρε χωρίς άγχος, σχεδόν αλάνθαστα. Το αριστερό του πόδι δυναμίτης...

Ολα τούτα φαίνεται ότι συνεκτίμησαν στη Σάλκε και πλειοδότησαν για να τον πάρουν στην ομάδα τους. Η αλήθεια είναι πως με τη φανέλα της Σάλκε ο Ενχελάαρ δεν μεσουράνησε. Αυτός είναι ο λόγος που βγήκε πωλητήριο με τιμή κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μάγκατ δεν τον θεωρεί απαραίτητο, σε αντίθεση με τον Τεν Κάτε που τον είχε παίκτη παλιότερα στην Μπρέντα.

Ο κόουτς μέχρι τώρα απέφευγε να μιλήσει με διευθύνσεις και ονόματα κάθε φορά που η κουβέντα έφτανε σε μεταγραφικούς στόχους. Το κάνει τώρα με τον Ενχελάαρ που τον ξέρει πολύ καλά. Το κάνει για έναν αμυντικό χαφ, έστω κι αν ο διεθνής Ολλανδός έχει τη δυνατότητα να παίξει και λίγο πιο μπροστά.

Ο Παναθηναϊκός, που έχει ένα «φόρτωμα» αμυντικούς χαφ και είναι έτοιμος να πάρει τον Κατσουράνη, τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα. Χρειάζονται ειδικές ποδοσφαιρικές γνώσεις και «εσωτερική» πληροφόρηση για να καταλάβεις πού ακριβώς το πάει ο Τεν Κάτε. Εκεί που οι «πράσινοι» εμφανίζονται να έχουν υπεροπλία, εκεί ακριβώς επιχειρούν να ενισχυθούν περισσότερο. Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάποιοι από τους υπάρχοντες αμυντικούς χαφ θα πουληθούν για να βρουν χώρο οι αντικαταστάτες τους.

Εχουν δίκιο, όμως, να αναρωτιούνται οι φίλοι της ομάδας γιατί η ενίσχυσή της αντί να αρχίζει από εκεί που υστερεί, φαίνεται να αρχίζει από κει που υπερτερεί. Ή, για να το γράψουμε πιο συγκεκριμένα, εφόσον ο Παναθηναϊκός ψάχνει και για αριστερό εξτρέμ, πού ακριβώς θα παίζει ο Καραγκούνης τη στιγμή που θα έρθουν ο Ενχελάαρ και ο Κατσουράνης. Προφανώς ο Τεν Κάτε σκέφτεται και προγραμματίζει πράγματα που δεν περνούν από το δικό μας κεφάλι.

Ο Ενχελάαρ είναι σπουδαίος παίκτης, έστω κι αν έρχεται από μέτρια χρονιά στη Σάλκε. Με τη δική του προσθήκη ο Παναθηναϊκός ανεβάζει ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, δεν λύνει το βασικό πρόβλημα, που είναι η μεγαλύτερη ευκολία στο σκοράρισμα, στο τελείωμα των φάσεων. Ισως το δυστύχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο κόουτς δεν έχει τύχει να συνεργαστεί με παίκτες-σκόρερ που προσφέρονται για μεταγραφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x