Stoiximan Super League

Κετσπάγια: «Πρώτα το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά η καλή μπάλα»

Την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου είχε χθες ο Τιμούρ Κετσπάγια στο Ζέεφελντ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έθεσε ως πρώτο στόχο την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το καλό ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε οτι η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο..

Την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου είχε χθες το μεσημέρι ο Τιμούρ Κετσπάγια στο Ζέεφελντ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έθεσε ως πρώτο στόχο την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το καλό ποδόσφαιρο, τόνισε οτι η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα Λέτο και Λεντέσμα. Το «11» του Τζόρτζεβιτς στον Ζαϊρί.

Θέλω και εγώ μια ευκαιρία…

Η επιλογή της διοίκησης του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με τον Τιμούρ Κετσπάγια βρήκε και κάποιους οπαδούς της ομάδας που είχαν αντιρρήσεις. Τι είχε να πει σε αυτό ο Γεωργιανός τεχνικός; Την απάντηση την έδωσε όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους νέους παίκτες και το εάν θα έχουν ευκαιρίες.

«Όλοι χρειάζονται μία ευκαιρία. Υπάρχουν νέοι παίκτες που ψάχνουν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Εγώ είμαι νέος προπονητής. Θέλω και εγώ και ευκαιρία», τόνισε.

Ό,τι χρειαστεί η ομάδα…

Ικανοποιημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός, μάλιστα, δεν φάνηκε να αγχώνεται για το πόσο γρήγορα να γίνουν και οι επόμενες. «Υπάρχει χρόνος. Γίνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Θα δούμε τι θα χρειαστεί η ομάδα και θα αποφασίσουμε», ήταν η τοποθέτησή του.

Ικανοποιημένος από την προετοιμασία

Ο Τιμούρ Κετσπάγια παραδέχθηκε ότι είναι νωρίς για κάποια συμπεράσματα από την προετοιμασία. Ο Γεωργιανός τεχνικός όμως, εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία της μέχρι στιγμής. Παραδέχθηκε ότι το μεγάλο βάρος πέφτει στη φυσική κατάσταση.

Η είσοδος στους ομίλους…

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού αρχίζουν νωρίτερα σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά, λόγω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τομέα αυτό ο τεχνικός των ερυθρολεύκων ήταν ξεκάθαρος. «Στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει τόσο το καλό ποδόσφαιρο, όσο το αποτέλεσμα. Πρέπει να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε.

Το μπαλάκι στους δημοσιογράφους…

Στους εκπροσώπους του Τύπου έδωσε ένα μερίδιο ευθύνης για τον περσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την πρώην ομάδα του, την Ανόρθωση. «Πρέπει και εσείς να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν εύκολα ματς», τόνισε και πρόσθεσε πως πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο αγώνας με την Κυπριακή ομάδα θα είναι εύκολος. Το θετικό; Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι σίγουρος ότι κάτι ανάλογο δεν θα συμβεί φέτος. «Είναι αρκετοί παίκτες από τη περσινή ομάδα και όλοι ξέρουν τι έγινε».

Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ…

Στην παρούσα φάση ο Τιμούρ Κετσπάγια ξεκάθαρα είπε ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στο πρωτάθλημα. «Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος μας στόχος. Προέχει το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά θα ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα».

Λέτο…

Δεν καιγόταν ο Τιμούρ Κετσπάγια για την παραμονή του Λέτο. Η θέλησή του Γεωργιανού τεχνικού ήταν ο Αργεντινός να μείνει άλλον έναν χρόνο ως δανεικός με προοπτική αγοράς. Είχε παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού και γνώριζε πολύ καλά τον Αργεντινό.

Διάδοχος του Λέτο;

Στην πορεία θα κριθεί τι θα γίνει στο θέμα αυτό. «Έχουμε λύσεις αλλά είναι ένα θέμα που θα το δούμε στην πορεία», τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Ραούλ Μπράβο…

Ο Ραούλ Μπράβο φαίνεται αποφασισμένος να μείνει φέτος στον Ολυμπιακό και μάλιστα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες σεζόν. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται για το τι συνέβαινε με τους άλλους προπονητές γύρω από τον Ισπανό. Παραδέχθηκε πως ο παίκτης προσπαθεί, πως είναι σοβαρός και ευχήθηκε να συνεχίσει έτσι και να βοηθήσει την ομάδα.

Λεντέσμα…

Μπορεί να μην είναι γνωστό ακόμη εάν ο Λεντέσμα θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Ωστόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια όσο ο αργεντινός έχει συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους φάνηκε να τον υπολογίζει. Μάλιστα στάθηκε αρκετά στο γεγονός πως θα είναι έτοιμος να προσφέρει γιατί συνεχίζει τις προπονήσεις. «Θα χρειαστεί λίγο ξεκούραση αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα».

Μέλμπεργκ

Ικανοποιημένος από την αποκτησή του ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός μάλιστα, σίγουρα θα τον ήθελε μαζί του στο Ζέεφελντ αλλά δεν ανησυχεί για την κατάστασή του. "Είναι επαγγελματίες", τόνισε αναφερόμενος και στην καταγωγή του.

Ευκαιρίες σε όλους…

Έτοιμος να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Το μυστικό; Αρκεί ο καθένας τους να δείξει στην προπόνηση ότι θέλει να αγωνιστεί. Να διεκδικούν τη θέση τους, μέσα από αυτήν. «Θέλω να υπάρχει συναγωνισμός»….

Μετά το Έρμελο το ρόστερ…

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν θέλησε να γίνει συγκεκριμένος για τον αριθμό του ρόστερ. Τουλάχιστον μέχρι και τα τελευταία φιλικά στο Έρμελο δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τον τεχνικό των ερυθρολεύκων γύρω από το θέμα αυτό. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αδικήσει κάποιον παίκτη. Όλοι οι παίκτες θα ακολουθήσουν την αποστολή στο Έρμελο. Στα φιλικά παιχνίδια αυτά θα δει πολλά πράγματα και θα αποφασίσει. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο! Οι 30 παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του στον Ολυμπιακό είναι πολλοί.

Όχι τραυματισμοί…

Ασκήσεις για τη φυσική κατάσταση; Πολλές μέχρι στιγμής. Ο Τιμούρ Κετσπάγια όμως έχει δει μέσω εργομετρικών εξετάσεων την κατάσταση που βρίσκεται κάθε παίκτης. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τους πιέσει όλους το ίδιο. Για τον λόγο αυτό τους έχει χωρισμένους σε γκρουπ. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με κάποιους άλλους και πρέπει όλοι σιγά-σιγά να έρθουν στο ίσιο επίπεδο. Γιατί σιγά-σιγά; Δεν θέλει να ρισκάρει με τραυματισμούς. Θεωρεί ότι υπάρχει χρόνος.

Το κεφάλαιο τερματοφύλακες…

Κάποιος πρέπει να περισσεύει; Σύμφωνα με τον Τιμούρ Κετσπάγια, όχι. Ο Γεωργιανός τεχνικός θεωρεί ότι δεν είναι κακό για μία ομάδα να έχει τόσους τερματοφύλακες. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. «Θα δούμε. Αυτοί είναι ξεχωριστό κομμάτι. Έναν χρειαζόμαστε στα παιχνίδια», τόνισε.

Εγκώμια για τους συνεργάτες του…

Όταν η κουβέντα έφτασε στους συνεργάτες του ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Έχει τυφλή εμπιστοσύνη και στους δύο. Τον βοηθό του, Σοσό Τσέντια τον ξέρει πολλά χρόνια. Υπήρξαν και συμπαίκτες στην Διναμό Τιφλίδας. Για τον γυμναστή της ομάδας, τον Μιχάλη Μιχάηλ; Τον γνώρισε στην Κύπρο, όταν ήταν ακόμη παίκτης.

Ο ποδοσφαιριστής… Κετσπάγια.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια συμμετέχει ενεργά κάποιες φορές στις προπονήσεις. Με τον τρόπο του. Πώς; Κλωτσά καμιά μπάλα, δίνει πάσες σε ασκήσεις. «Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και για αυτό συμμετέχω όσο μπορώ ακόμη, στις προπονήσεις. Δεν παίζω, αλλά τρέχω κάνω ότι μπορώ», είπε ο Κετσπάγια. «Όπως βλέπετε είμαι σε καλή κατάσταση», κατέληξε χαμογελώντας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x