Γιώργος Χελάκης

Παίζοντας γρήγορα και απλά

SportDay

Oι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, το πρωί έκαναν σκληρή προπόνηση και το απόγευμα έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι. Κατά συνέπεια, κάθε προσπάθεια για να βγουν συμπεράσματα είναι επιπόλαιη. Απέναντι σε μια καλή ελβετική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, ο Τεν Κάτε είδε πράγματα που θα πρέπει να τον ευχαρίστησαν. Αναφερόμαστε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος η συμμετοχή νεαρών παιδιών και η κούραση των βασικών δεν επιτρέπουν να γίνει σοβαρή συζήτηση.

Στο πρώτο μέρος ήταν σαφής αλλά και επιτυχημένη η προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού να διατηρήσουν την μπάλα στο χορτάρι και να ανταλλάξουν πολλές πάσες. Ακόμα και ο Γιώργος Καραγκούνης, που αρέσκεται στο κουβάλημα της μπάλας, την αποχωριζόταν αμέσως και διευκόλυνε την ταχύτητα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να απλώσει το παιχνίδι του σε όλο το γήπεδο και να παίξει από τα άκρα. Ο Γκάμπριελ από δεξιά τα κατάφερνε πολύ καλύτερα από τον Ρουκάβινα, ο οποίος επειδή έπαιζε με ανάποδο πόδι ήταν αναγκασμένος να συγκλίνει, αφήνοντας περισσότερο χώρο στον Σπυρόπουλο.

Αυτός που καθάρισε το παιχνίδι των «πρασίνων» και έδινε το σύνθημα για γρήγορη κυκλοφορία ήταν ο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος για ένα ημίχρονο «άνοιγε» το παιχνίδι σε όλες τις κατευθύνσεις και φρόντιζε να περνάει η μπάλα από τα πόδια όλων των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, δίκαια ο Καντέ, σε ρόλο άσχετο με αυτό του σέντερ μπακ στον οποίο ειδικεύεται, επιδίωκε να δίνει γρήγορα την μπάλα, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Ο Τεν Κάτε δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στις θέσεις του κι έτσι γι' αυτό δεν μπορεί να βγει κάποιο σίγουρο συμπέρασμα. Εκείνο που είδαμε πάλι είναι η έφεση του Σαλπιγγίδη στο σκοράρισμα και η ταχύτητα σκέψης και ενεργειών που έχει όταν βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή.

Πιθανόν με ομάδες μεγαλύτερης αξίας το passing game του Παναθηναϊκού να εφαρμόζεται πιο δύσκολα. Η πρόθεση για γρήγορο παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Με την προσθήκη του Κατσουράνη και του Σισέ ο Παναθηναϊκός θα έχει κέρδος από την προσπάθειά του να παίξει με αυτό το στυλ. Ο Λέτο δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού, θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί ή να καθίσει στον πάγκο. Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση θόλωσε τις εντυπώσεις. Και εδώ που τα λέμε, άφησε να φανεί η αδυναμία του κέντρου άμυνας απέναντι σε γρήγορους ποδοσφαιριστές. Χρόνος για να διορθωθούν όλα αυτά υπάρχει, διαθέσιμοι παίκτες υπάρχουν. Αισιοδοξία, επίσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x