Προετοιμασία Παναθηναϊκού

Έδειξε κουρασμένος...

Μέτριο πρόσωπο παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό επί ελβετικού εδάφους, γνωρίζοντας την ήττα 2-0 απ’ τη σαφώς πιο έτοιμη Βασιλεία για το Uhren Cup. Το πρώτο γκολ των Ελβετών (64΄Αλμεράρες) προήλθε από τραγικό λάθος του Καντέ. Κουρασμένοι απ’ τη σκληρή προετοιμασία οι «πράσινοι», είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους στο πρώτο, έφτιαξαν κάπως την εικόνα τους στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου. Αποβλήθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης (δύο κίτρινες), αλλά μάλλον γλιτώνει την τιμωρία.

Μέτριο πρόσωπο παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό επί ελβετικού εδάφους, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 απ’ τη σαφώς πιο έτοιμη Βασιλεία για το Uhren Cup. Το πρώτο γκολ των Ελβετών (64΄Αλμεράρες) προήλθε από τραγικό λάθος του Καντέ, ενώ το 2-0 έκανε με σουτ ο Χούγκελ (85΄). Κουρασμένοι απ’ τη σκληρή προετοιμασία οι «πράσινοι», είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους στο πρώτο ημίχρονο, έφτιαξαν κάπως την εικόνα τους στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου.

Το κακό για το «τριφύλλι» είναι πως ο Γιώργος Καραγκούνης αποβλήθηκε (δύο κίτρινες κάρτες), αλλά δεν θα χάσει το πρώτο ματς των προκριματικών για το Champions League. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης.

Αντίθετα με το καλό πρόσωπο που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κουρασμένος και δεν μπορούσε ν’ απειλήσει τη Βασιλεία. Οι «πράσινοι» με το κλασικό 4-2-3-1 του Χενκ Τεν Κάτε είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους, δεν μπορούσαν να σπρώξουν τη μπάλα μπροστά και να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ ήταν φανερή η κόπωση απ’ τη σκληρή προετοιμασία των τελευταίων ημερών.

Οι μόνοι που προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα ήταν οι Μαρσέλο Μάτος και Γιώργος Καραγκούνης, με τον δεύτερο να βρίσκεται πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Η Βασιλεία όντας πολύ πιο έτοιμη απ’ το «τριφύλλι» μιας και σε μια εβδομάδα ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της στην ελβετική Λίγκα, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ήταν εκείνη που στις περισσότερες των περιπτώσεων απείλησε τον Αλέξανδρο Τζόρβα.

* Ο Σεντρίκ Καντέ αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Βύντρα.

** Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν 300-400 οπαδοί της Βασιλείας έφτασαν στο γήπεδο και συνεπλάκησαν με εκείνους των Γιουνγκ Μπόις (έπαιζε πριν η ομάδα τους με τη Σαχτάρ την οποία και νίκησαν 2-1). Μάλιστα, κατάφεραν να τους βγάλουν έξω από το γήπεδο.

*** Στον πάγκο βρέθηκε και ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Οι «πράσινοι» έφτιαξαν την εικόνα τους στο δεύτερο 45λεπτο κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα, ενώ με το «καλημέρα» είχαν και δύο καλές ευκαιρίες. Ο Χριστοδουλόπουλος με προβολή στο 46΄ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά η προσπάθειά του να περάσει τον Κοστάντζο δεν έπιασε, καθώς ο δεύτερος μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε έδειχναν να πατούν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο μέρος και μέχρι το 65΄ είχαν σαφή βελτίωση. Ένα λάθος όμως του Σεντρίκ Καντέ τους έφερε πίσω στο σκορ, μιας και δεν γύρισε καλά τη μπάλα στον Τζόρβα και ο Αλμεράραρες έπειτα από πάσα του Ίνκουμ έκανε σε κενή εστία το 1-0. Στο 73΄ ο Κώστας Κατσουράνης πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα πράσινα (παίρνοντας θέση στα αμυντικά χαφ), ενώ είχε στο ενεργητικό του και μια ωραία μπαλιά στον Σπυρόπουλο στο 80΄.

Τα άσχημα ήρθαν για τον Παναθηναϊκό στο 79΄, όταν ο Καραγκούνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και εν συνεχεία για διαμαρτυρία (είχε δεχτεί την πρώτη στο πρώτο ημίχρονο). Η κίνηση απερισκεψίας του άσου των «πράσινων» υπήρχαν φόβοι πως θα μπορούσε να του κοστίσει την τιμωρία (σ.σ. όπως είχε γίνει δύο χρόνια πριν με τον Σαλπιγγίδη όταν είδε απ' ευθείας κόκκινη κόντρα στη Λάτσιο, χάνοντας το ματς με τον Ολυμπιακό). Τελικά πληροφορίες αναφέρουν πως ο διαιτητής δεν έγραψε την κόκκινη κάρτα στο φύλλο αγώνα. Οι «πράσινοι» ανάλογη συνέχεια με αυτή των πρώτων 20 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν παθητικό ρόλο, ενώ δέχτηκαν ένα ακόμα γκολ από σουτ του Χούγκελ στο 85΄.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Τόρστεν Φινκ): Κοστάντζο, Καιγκάντ, Χούγκελ, Στρέλερ, Αλμεράρες, Σαχίρι, Τσαφάρι, Ίνκουμ, Ντα Σίλβα, Σεράτι, Σαχίν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Μελίσσης (46΄ Σαριέγκι), Σπυρόπουλος, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Μάτος (73΄ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (70΄ Πετρόπουλος), Νίνης (46΄ Γκάμπριελ), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x