Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Θέλει να κρατήσει τον Κιμ ο Πιέλ

Την επιθυμία του να κρατήσει τον Κιμ Κάλστρομ στις τάξεις της Λιόν εξέφρασε ο Κλοντ Πιέλ στον ίδιο τον Σουηδό μέσο, κατά την πρώτη του προπόνηση της σεζόν με τη γαλλική ομάδα. «Δεν θέλω να φύγεις», ήταν το μήνυμα του Γάλλου τεχνικού στον 27χρονο άσο. Στην κορυφή της λίστας των επιθετικών που κοιτάζουν οι Πειραιώτες βρίσκεται ο Μοριέντες και όχι ο Μπομπό. Ταξίδι-μυστήριο ετοιμάζει ο Σ. Κόκκαλης, ο οποίος αναμένεται να μη δεχθεί την πρόταση του Β. Μαρινάκη για την αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ.

Την επιθυμία του να κρατήσει τον Κιμ Κάλστρομ στις τάξεις της Λιόν εξέφρασε ο Κλοντ Πιέλ στον ίδιο τον Σουηδό μέσο, κατά την πρώτη του προπόνηση της σεζόν με τη γαλλική ομάδα. Στον Ολυμπιακό περιμένουν μέχρι την Πέμπτη οι «Λιονέ» να γνωστοποιήσουν τις απαιτήσεις τους για την παραχώρηση του 27χρονου παίκτη.

Χθες ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε τετ-α-τετ με τον Γάλλο προπονητή, ο οποίος του ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να φύγεις. Δεν τίθεται θέμα παραχώρησης και δεν έχουμε καμία διάθεση να σε αφήσουμε να φύγεις διότι έχουν ήδη φύγει αρκετοί παίκτες». Όπως φαίνεται, οι Πειραιώτες θα δώσουν «μάχη» για να μπορέσουν να εντάξουν τον Κάλστρομ στο δυναμικό τους. Οι πιθανότητες, όμως, δεν είναι αυτή τη στιγμή με το μέρος τους.

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξάντερ Τετέι εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα των «ερυθρολεύκων» και σταδιακά ανεβαίνει πιο ψηλά. Αν οι νταμπλούχοι Ελλάδας αποφασίσουν να κινηθούν για τον Noρβηγό μέσο, δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση να δαπανήσουν όσα χρήματα χρειάζονται για τον Κάλστρομ. Μετά τον 23χρονο χαφ, οι διοικούντες φέρονται να καλοβλέπουν τον Μπίνια της Μπενφίκα, για τον οποίο απαιτείται 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή ο Μοριέντες

Την περίπτωση του Φερνάντο Μοριέντες φαίνεται πως εξετάζουν ακόμα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός επιθετικός εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Ελλάδα την καριέρα του, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά. Να σημειωθεί ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει καλή άποψη για τον 33χρονο φορ.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρονταν στον Μπομπό: «Ξέρουμε ότι ο Μπομπό θέλει να φύγει και ότι έχει προτάσεις, αλλά δεν είναι στο χέρι του. Δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν το μέλλον του, αλλά κυρίως από εμάς», δήλωσε ο Μουσταφά Ντενιζλί, προπονητής της Μπεσίκτας. Ωστόσο, οι Πειραιώτες διέψευσαν ότι έγινε πάλι κίνηση για τον Βραζιλιάνο στράικερ.

Ταξίδι-μυστήριο και αύξηση Μ.Κ.

Ταξίδι στο εξωτερικό ετοιμάζει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι χθες θα περνούσε από τα γραφεία της ΠΑΕ και του Ρέντη, αλλά δεν έκανε κάτι τέτοιο. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αποφάσισε να μη συναντηθεί με τον Τιμούρ Κετσπάγια και αν δεν τα πουν σήμερα, τότε αυτό θα γίνει μετά από πολύ καιρό. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πού θα πάει ο κ. Κόκκαλης. Χθες υπήρξε η φήμη ότι πρόκειται για προσωπική του υπόθεση, ότι αναμένεται να συναντηθεί με επιχειρηματίες στο εξωτερικό, ακόμα και για μεταγραφικό θέμα (!) έγινε λόγος.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ανοιχτό. Οι πληροφορίες ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν πρόκειται να γίνει αποδεχτή επιβεβαιώθηκαν χθες και φαίνεται πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Στους βασικούς υποψήφιους να πάρουν στα χέρια τους μετοχές είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που έχει δείξει διάθεση να προσφέρει ένα ποσό της τάξεως των 10-15 εκατ. ευρώ. Το ενδεχόμενο να μπει ο Γιώργος Γλου είναι ακόμη ανοικτό, ενώ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν πει ότι ίσως συζητήσουν για την ΠΑΕ στο μέλλον.

Σύντομα θα ανανεώσει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Το ραντεβού των δύο πλευρών αναμένεται να πάει για αύριο ή μεθαύριο και στη συζήτηση θα διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες. Το νέο συμβόλαιο του Αργεντινού εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Σήμερα θα συναντηθούν ο Γιάννης Χρυσικόπουλος με τον Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Αργεντινός μέσος θέλει μεγαλύτερο συμβόλαιο και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ θα του υποσχεθεί ότι θα το συζητήσουν στα τέλη Αυγούστου κι αν η ομάδα μπει στους ομίλους του Champions League θα γίνει δεκτό το αίτημά του. Ο 31 ετών παίκτης φοβάται την προοπτική να παίξει μόνο για ένα χρόνο, ενώ θέλει να μάθει αν τον προορίζει για βασικό ο Τιμούρ Κετσπάγια. Επίσης, ελπίζει να κληθεί εκ νέου στην εθνική της πατρίδας του και θα μιλήσει με τον Γεωργιανό τεχνικό για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x